Stiri despre iran

  2232 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Iran: ciocniri între poliţie şi partizani ai lui Montazeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iran: ciocniri între poliţie şi partizani ai lui Montazeri

  Mai multe persoane au fost rănite joi la Zanjan, în nordul Iranului, în ciocniri între poliţie şi persoane adunate în memoria marelui ayatollah disident Hossein Ali Montazeri decedat săptămâna trecută, potrivit unui site pe internet al opoziţiei, transmite AFP.

 • Familia lui Bin Laden, captivă în Iran
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Familia lui Bin Laden, captivă în Iran

  Autorităţile iraniene deţin în captivitate mai mulţi membri ai familiei liderului reţelei teroriste internaţionale Al-Qaida, Osama bin Laden, scrie ziarul arab „Asharq Alawsat“.

 • Familia lui Osama ben Laden, ostatică în Iran
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Familia lui Osama ben Laden, ostatică în Iran

  Autorităţile iraniene deţin în captivitate mai mulţi membri ai familiei liderului reţelei teroriste internaţionale Al-Qaida, Osama ben Laden, relata - marţi - ziarul arab Asharq Alawsat, preluat de media electronică de expresie franceză.

 • VIDEO Înmormântarea ayatollahului iranian Montazeri degenerează în violenţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Înmormântarea ayatollahului iranian Montazeri degenerează în violenţe

  Marele ayatollah disident Hossein Ali Montazeri a fost înhumat luni, în oraşul sfânt Qom, în cursul unor funeralii urmate de incidente între forţele de ordine şi opozanţi iranieni, veniţi cu zecile de mii pentru a participa la ceremonia funebră, informează Los Angeles Times.

 • Viscolul şi ninsoarea s-a abătut asupra Coastei de Est a SUA - Revista presei internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viscolul şi ninsoarea s-a abătut asupra Coastei de Est a SUA - Revista presei internaţionale

  Presa internaţională de azi scrie despre viscolul şi ninsoarea care s-a abătut pe Coasta de Est a SUA, trenul care s-a blocat pe ruta Paris - Londra sau despre Papa Ioan Paul al-II-lea care este aproape de a deveni Sfânt. Printre alte subiecte, Iranul neagă faptul că a intrat pe teritoriul Irakului după pentru petrol, iar discuţiile ONU referitoare la climă s-au sfârşit ambiguu.

 • Iarnă grea în Massachusetts - Revista presei internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iarnă grea în Massachusetts - Revista presei internaţionale

  Presa internaţională de azi scrie despre furtuna care va afecta statul Massachusetts, discuţiile care au eşuat la Copenhaga sau despre o femeie care imploră Iranul să îi elibere fiica până de Crăciun. Printre alte subiecte neonaziştii sunt suspectaţi că au furat simbolul Auschwitz-ului, iar Statele Unite ale Americii şi Rusia sunt aproape de a încheia un acord privitor la arme.

 • VIDEO Statele Unite: Hackerii au blocat serviciul Twitter
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Statele Unite: Hackerii au blocat serviciul Twitter

  Hackerii au reuşit să blocheze pentru puţină vreme popularul serviciu de mesagerie electronică Twitter, dirijând traficul către o altă pagină de internet, unde un grup auto-intitulat "Cyber-Armata Iraniană" şi-a asumat responsabilitatea pentru acest atac, potrivit The Wall Street Journal.

 • Robert Gates 'îngrijorat' de noul test iranian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Robert Gates 'îngrijorat' de noul test iranian

  Ministrul american al apărării Robert Gates este "îngrijorat" de ultimul test de rachetă efectuat de Iran, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Geoff Morrell, potrivit AFP.

 • Iranul a testat o versiune a rachetei Sejil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iranul a testat o versiune a rachetei Sejil

  Iranul a testat cu succes o versiune ameliorată a rachetei cu rază medie de acţiune Sejil, Sejil 2, capabilă să atingă o ţintă aflată la distanţă de 2.000 km, a anunţat miercuri televiziunea de stat, informează Sky News.

 • Iranul, foarte aproape de crearea unei bombe atomice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iranul, foarte aproape de crearea unei bombe atomice

  Teheranul este extrem de aproape de fabricarea unei bombe nucleare, potrivit unor documente secrete obţinute de cotidianul britanic "The Times". Potrivit actelor, Iranul lucrează la testarea unui element final foarte important, care intră în componenţa unei bombe nucleare.

 • SUA: oferta iraniană nu prezintă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA: oferta iraniană nu prezintă "nimic nou"

  Statele Unite au estimat sâmbătă că propunerea iraniană de schimb de uraniu nu prezintă 'nimic nou', un înalt responsabil considerând că ea 'nu pare conformă' unui acord permiţând Teheranului să scape de sancţiuni, transmite AFP.

 • Israelul a simulat scenarii de război cu Siria şi Iranul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Israelul a simulat scenarii de război cu Siria şi Iranul

  Armata israeliană a simulat în cursul acestei săptămâni două scenarii de război cu Siria şi Iranul, pentru care au fost mobilizaţi ofiţeri de rezervă, relatează cotidianul libanez an-Nahar (Ziua), citând surse israeliene.

 • Ahmadinejad este cel mai bun agent de recrutare pentru SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ahmadinejad este cel mai bun agent de recrutare pentru SUA

  Liderii iranieni sunt "cei mai buni agenţi de recrutare" pentru SUA, din cauza îngrijorărilor pe care le provoacă în statele regiunii, a declarat duminică generalul David Petraeus, care comandă forţele americane din regiune, relatează AFP.

 • Încă 20 de instalaţii pentru îmbogăţirea uraniului, proiectate în Iran
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă 20 de instalaţii pentru îmbogăţirea uraniului, proiectate în Iran

  Şeful Agenţiei pentru Energie Atomică a Iranului, Ali Akbar Salehi, a declarat sâmbătă că ţara sa mai are nevoie de încă 20 de uzine pentru îmbogăţirea uraniului similare celei de la Natanz, pentru a-şi putea asigura cantitatea de combustibil necesară centralelor nucleare, relatează AP.

 • Iran: Legăturile de internet cu străinătatea au fost întrerupte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iran: Legăturile de internet cu străinătatea au fost întrerupte

  Majoritatea legăturilor prin Internet cu străinătatea au fost întrerupte sau grav perturbate sâmbătă la Teheran, în timp ce mai multe grupuri care se opun realegerii preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad au făcut apel la organizarea unor manifestaţii luni, relatează AFP.

 • Ambasador iranian: Afganistanul va fi al doilea Vietnam pentru SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasador iranian: Afganistanul va fi al doilea Vietnam pentru SUA

  Ambasadorul Iranului în Franţa, Seyed Mahdi Miraboutalebi, a declarat joi seara la canalul France 24 că Afganistanul va fi "un al doilea Vietnam" pentru americani, considerând că motivul prezenţei SUA în regiune este controlul bogăţiilor naturale.

 • Zeci de oameni au murit după ce un autobuz a explodat în Siria- Revista presei internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeci de oameni au murit după ce un autobuz a explodat în Siria- Revista presei internaţionale

  Presa internaţională de azi scrie despre autobuzul plin cu oameni care a explodat în Siria, Rusia şi NATO care vor semna un act de cooperare sau despre atentatul din Somalia care s-a soldat cu moartea a 19 persoane printre care şi 4 oficiali. Printre alte subiecte, China îi cere Iranului să coopereze cu AIEA, iar Bin Laden nu este în Pakistan.

Modifică Setările