Stiri despre marea britanie

  4871 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Posibila unificare a
Irlandei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Posibila unificare a Irlandei

  Fine Gael avea toate datele pentru a câştiga alegerile din Irlanda organizate pe data de 9 februarie. Liderul său, Leo Varadkar, a devenit cel mai tânăr prim - ministru al Irlandei, la 38 de ani, cu trei ani în urmă. Negocierile UE cu Marea Britanie legate de Brexit au marcat un succes pentru Irlanda. PIB a crescut în 2019 cu aproximativ 5%, media UE fiind 1,8%.

 • „Afacerea Elgin“ şi implicaţiile sale contemporane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Afacerea Elgin“ şi implicaţiile sale contemporane

  A trecut ceva timp de când chestiunea pieselor arheologice din componenţa Parthenonului, simbolul Atenei antice, piese arheologice duse în Marea Britanie de către Thomas Bruce, al VII-lea Conte de Elgin, fost ambasador britanic în Imperiul Otoman a revenit în atenţia publicului, ca obiect de dispută între Grecia şi Marea Britanie.

 • Grecii cer Marii Britanii restituirea statuilor Parthenonului, britanicii îl scot pe Homer din universităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grecii cer Marii Britanii restituirea statuilor Parthenonului, britanicii îl scot pe Homer din universităţi

  Guvernul Greciei s-a folosit de reluarea negocierilor dintre UE şi Marea Britanie pentru încheierea unui acord post-Brexit pentru a încerca să recupereze sculpturile pierdute de la Parthenon.  Statuile au fost luate din Atena ]n 1802, cu acordul autorităţilor otomane, şi duse în Anglia de ambasadorul britanic, lordul Elgin.  Pe acest fundal, anunţul Universităţii Oxford că scoate Iliada şi Odiseea din programa obligatorie, nu a căzut prea bine.

 • Multiculturalism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Multiculturalism

  De o bună bucată de vreme, orice (re)întîlnire cu Vestul european este o întîlnire cu policromia multiculturală. Nu în aceeaşi măsură peste tot şi nu cu aceleaşi efecte. Dacă, de pildă, la Paris, strada şi trecătorii ei şi-au schimbat masiv chipul în ultimii ani, astfel încît simpatizantul tradiţional al locului are dificultăţi să se regăsească în „actualitatea“ lui, la Viena lucrurile arată mult mai cordial, mai încurajator.

 • BREXIT: Londra sfidează avertismentele de la Bruxelles şi refuză anumite reguli impuse de UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BREXIT: Londra sfidează avertismentele de la Bruxelles şi refuză anumite reguli impuse de UE

  Marea Britanie nu acceptă condiţiile similare în materie de reglementare, stabilite de UE, după cum a anunţat luni seară David Frost, negociatorul britanic. Frost a subliniat faptul că Marea Britanie este o "ţară independentă", chiar dacă UE a avertizat ca nu va oferi nici un privilegiu cu privire la relaţiile bilaterale, relatează Hotnews.

 • VIDEO Cascada care curge invers
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cascada care curge invers

  Rafalele puternice de vânt au produs un fenomen uimitor în Derbyshire, Anglia, unde o cascadă a fost surprinsă curgând invers.

 • FOTO VIDEO„Pericol de
moarte“: Marea Britanie, lovită de furtuna Dennis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO„Pericol de moarte“: Marea Britanie, lovită de furtuna Dennis

  Cu ploi torenţiale şi rafale violente, furtuna Dennis a lovit duminică Regatul Unit, determinând rămânerea la sol a sute de avioane, în timp ce armata s-a mobilizat în sudul Ţării Galilor pe fondul unui avertisment cu „pericol de moarte“ transmis de serviciile meteorologice, informează AFP.

 • Furtuna Ciara a paralizat Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Furtuna Ciara a paralizat Marea Britanie

  Furtuna Ciara, care a lovit, duminică, Marea Britanie şi nordul Europei continentale, a provocat inundaţii şi puternice rafale puternice de vânt, ce au ajuns la peste 145 km pe oră, forţând anularea a sute de zboruri, a serviciilor feroviare şi a mai multor evenimente.

 • Doi români acuzaţi că ar fi violat o britanică extrem de beată se apără şi spun că femeia i-a violat pe ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi români acuzaţi că ar fi violat o britanică extrem de beată se apără şi spun că femeia i-a violat pe ei

  Constantin Ionescu şi Nicolae Dragoi, bucătarul, respectiv portarul unui restaurant din Londra, au fost acuzaţi de viol, după ce ar fi molestat o britanică în vârstă de 40 de ani. Femeia se întorcea de la un alt restaurant celebru din Londra, unde sărbătorise aniversarea mamei sale. La tribunal, cei doi români au negat acuzaţiile şi au declarat că „femeia ne-a violat pe noi, de fapt”, relatează publicaţia britanică DailyMail.

 • Oferta UE pentru Marea Britanie după Brexit şi răspunsul premierului Boris Johnson
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oferta UE pentru Marea Britanie după Brexit şi răspunsul premierului Boris Johnson

  Uniunea Europeană poate oferi Londrei un acord comercial „extrem de ambiţios“, care să includă tarife şi cote zero, dar şi multe servicii, cu condiţia ca Regatul Unit să respecte acum şi în viitor standardele UE, a anunţat luni negociatorul-şef pentru Brexit al blocului comunitar Michel Barnier.

 • Thanks!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Thanks!

  Orice utopie îşi nefericeşte supuşii prin programul de lucru. E dat utopiilor să se nască vorbind de fericire şi, tot lor, să se ferească, din prima zi, de întîlnirea cu adevărul. La insistenţele Uniunii Europene, confruntarea cu realitatea a fost amînată, aşa cum trimiţi acasă un petiţionar fără pile. Ea a venit abia vineri 31 ianuarie 2020.

 • Cum afectează Brexit conturile Revolut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum afectează Brexit conturile Revolut

  Revolut, fintech-ul britanic care oferă o serie de servicii bancare avantajoase şi cu peste 960.000 de utilizatori în România, a explicat ce se întâmplă cu conturile utilizatorilor în urma Brexit.

 • Cât timp mai putem călători în Marea Britanie doar cu buletinul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât timp mai putem călători în Marea Britanie doar cu buletinul

  Românii pot călători încă 11 luni cu cartea de identitate în şi dinspre Regatul Unit, iar pe parcursul acestui an vor fi aflate schimbările în privinţa vizelor, paşapoartelor, zborurilor şi asigurărilor medicale, a anunţat agenţia de turism J’Info Tours.

 • Mica Britanie alunecă în insignifianţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mica Britanie alunecă în insignifianţă

  Este oficial. Regatul Unit poate să-şi ia firimiturile de prăjitură şi să le şi mănânce. Procedura de divorţ de UE a fost dureroasă, dar asta nu va fi nimic faţă de ce urmează acum pentru britanici.

 • Vin spumant englezesc şi Union Jack în Ziua Brexitului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vin spumant englezesc şi Union Jack în Ziua Brexitului

  Spumantul englezesc se află la rece la Downing Street, iar steagurile britanice flutură în faţa Parlamentului, după trei ani de sfâşieri, în Ziua Brexitului, iar Regatul Unit începe vineri un nou capitol din istoria sa, care rămâne în întregime de scris, relatează AFP.

 • Klaus Iohannis, mesaj după Brexit: Regretăm decizia Marii Britanii de a pune capăt apartenenţei la UE după 47 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis, mesaj după Brexit: Regretăm decizia Marii Britanii de a pune capăt apartenenţei la UE după 47 de ani

  Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, că retragerea, pentru prima oară, a unui stat membru din Uniunea Europeană este „un moment care va influenţa evoluţia proiectului european, antrenând o nouă dinamică la nivelul Uniunii”. Iohannis spune că decizia poporului britanic trebuie respectată, dar şi-a exprimat speranţa că va continua colaborarea dintre cele două state.