stiri despre gigi becali

O ştire lansată de către Financial Times de sâmbătă a făcut înconjurul lumii, cu un impact major: China ar fi lansat în august o rachetă hipersonică care a făcut înconjurul lumii şi a lovit la o distanţă de peste 32 km de ţintă, după cum reiese dintr-un raport despre care se spune că „a luat prin surprindere comunitatea americană de informaţii”.

acum 4 ore · comentarii (19)

Este vorba de ceva mult mai important decât de o serie de măsuri decise de politicieni şi militari cu efecte directe pe lanţul de comandă şi control. În esenţă, este un semnal deosebit de clar şi important care priveşte funcţionarea mecanismelor statului într-o democraţie reală în momentul în care mecanismele acesteia sunt aplicate conform unei decizii centrale şi imposibil de negociat, discutat sau refuzat.

Foarte bine s-a comportat USR în această criză totală în care se găseşte România. A înţeles urgenţa momentului, a prezentat o listă de miniştri şi un program de guvernare, lucruri pe care alte partide nu le-au făcut. Şi nu ca o „joacă” politică, ci la solicitarea preşedintelui Iohannis. Problema e că nu mai există timp pentru coagularea altor guverne.

acum 17 ore · comentarii (32)

...al culturii, privind aspectul muzical stilistic; iar aceasta într-o preţioasă relaţie dintre muzicienii formaţiei cvartetului de coarde, în mod particular, şi cele câteva mari epoci ale culturii muzicale europene; repertoriul este vast, cuprinde creaţii din perioada clasicismului muzical vienez de mijloc de secol XVIII şi până spre deceniile de mijloc ale secolului trecut.

acum 20 ore · comentarii (0)

În Austria nu a avut loc doar o schimbare la vârf, cea a cancelarului Sebastian Kurz cu Alexander Schallenberg, fostul ministru de externe. Kurz a evitat la limită ca partidul său să plece de la guvernare după scandalul de corupţie în care este implicat personal, a evitat un vot de neâncredere în Parlament dar consecinţele pe termen lung pentru ÖVP şi pentru PPE sunt semnificative.

acum 2 zile · comentarii (1)

Atunci când i-a chemat la Cotroceni pe liderii partidelor politice, pentru a numi un nou premier, Klaus Iohannis a ţinut să precizeze că nu-i deloc sigur că prima rundă a consultărilor „va duce la o soluţie”. După ce a ascultat ce-au avut de zis formaţiunile parlamentare, preşedintele l-a desemnat, totuşi, pe Dacian Cioloş drept candidat la postul de prim-ministru. A văzut Iohannis cu adevărat în şeful USR o soluţie?

acum 2 zile · comentarii (46)

În acest material vom prezenta o serie de articole importante din presa chineză (23-30 septembrie 2021) consacrate proiectului AUKUS, Federaţiei Ruse, cooperării UE cu China, excluderii companiilor ruseşti şi chineze de la construirea unei noi unităţi în centrala nucleară din Cehia şi „alianţa sino-rusă”.

acum 3 zile · comentarii (36)
Modifică Setările