stiri despre gigi becali

Fiţi liniştiţi, e o întrebare strict teoretică. De ce? Pentru că se ştie bine că la noi se tace adânc, foarte adânc şi cu un aer de tâmpenie înaltă, solemnă şi misterioasă atunci când, din întâmplare, vine vorba despre temele mari care agită realmente violent politica europeană şi pregătesc marile schimbări inevitabile, de paradigmă, înscrise la baza noului proiect european.

acum 3 ore · comentarii (7)

Turbulenţele se accentuează la Marea Neagră fără ca statele NATO de pe litoralul pontic să aibă o strategie comună. România e singura stabilă şi aliniată obiectivelor militare împotriva Rusiei, în vreme ce Bulgaria se află în derivă, iar Turcia îşi negociază poziţia cu Rusia dincolo de medierea transportului de cereale din Ucraina.

acum 12 ore · comentarii (3)

Cu siguranţă, toată lumea astăzi a auzit deja de faimoasele drone Bayraktar care şi-au făcut deja un renume în Siria, Nagorno-Karabach şi, mai ales, Ucraina. Dar ceea ce poate că a observat mai puţină lume este că respectivele drone fac parte dintr-un proiect mult mai larg, dintr-un întreg proces aflat în desfăşurare la Ankara şi dintr-o întreagă doctrină.

Sâmbătă seara, Pomohaci a intrat spectaculos pe scena din Sibiu, cu mâinile larg deschise ca un profet zâmbind. Cum e posibil ca TVR să gireze, să promoveze un infractor judecat pentru fapte de o gravitate extremă precum act sexual cu minori şi corupere de minori? Cum e posibil ca instituţiile publice locale să promoveze si sa plateasca infractori? Şi cum e posibil ca sute de mii de romani să aprecieze, să aplaude infractorul sexual?

Site-ul edupedu.ro  dă pe surse ca fiind posibilă remanierea ministrului Sorin Cîmpeanu. Se aşteaptă decizia de la Cotroceni, pentru că preşedintele Iohannis decide tot ce se întâmplă în politica românească. Ştirea este verosimilă, având în vedere că ministrul Cîmpeanu a făcut praf, prin legile propuse, proiectul de „suflet” al preşedintelui, România Educată.

acum 17 ore · comentarii (7)

Ieşirea la rampă a „Demolatorului” Nicuşor Dan, care a anunţat că îşi doreşte un nou mandat în fruntea Primăriei Capitalei, deşi realizările pe care le-a bifat până în acest moment sunt cu mult sub aşteptările pe care le-a proiectat bucureştenilor în campania electorală din toamna anului 2020, a generat un adevărat iureş pe scena politică.

acum 15 ore · comentarii (11)

A scrie, a vorbi despre (ne)cunoscutele conflictului militar din Ucraina ţine - în primul rând - de conştiinţa că anumite adevăruri nu au fost rostite, sau numai parţial au fost exprimate, din raţiuni multiple, în condiţiile în care, din păcate, războiul româno-român continuă în mod vulgar, primitiv, din motive fie partinice, fie ca reflectare a unor orgolii personale exacerbate.

acum 2 zile · comentarii (43)

În aprilie 2022 Rusia a retras autorizaţia de funcţionare a 15 organizaţii internaţionale – printre ultimele care mai existau datorită legislaţiei care acuză ONG-urile că sunt agenţii străinătăţii şi nu permite finanţare din exterior (fundaţia Soros nu mai există de ani de zile în Rusia).

acum 2 zile · comentarii (0)

Ca aproape în fiecare an, Viktor Orban a venit la Băile Tuşnad pentru a ţine un discurs, iar de data asta acesta a fost mai deşănţat şi mai toxic ca de obicei. Orban a produs o salată lugubră şi incoerentă de idei, aplaudată de vicepremierul Romaniei, Kelemen Hunor, care si-a aparat şeful de la Budapesta cu nişte argumente la fel de penibile ca originalul.

acum 5 zile · comentarii (17)

Numărul contractelor part time anulate va trece uşor peste jumătate de milion, cu consecinţe în plan social şi economic atât pentru cetăţenii care şi-au pierdut jobul, cât şi pentru agenţii economici rămaşi fără o parte din resursele umane pe o piaţă a forţei de muncă şi aşa deficitară. O altă consecinţă gravă a noilor măsuri guvernamentale va fi şi creşterea numărului de români plecaţi din ţară, în special a tinerilor cu forţă de muncă.

acum 5 zile · comentarii (8)

Cu o minuţiozitate care l-ar face invidios şi pe Claymoor, vestit cronicar monden al secolului al XIX-lea şi furnizor de portrete ultradetaliate, precum: „doamna Lascăr Catargi, în rochie regală din catifea albastru-safir căzând în mantie de curte peste o rochie din satin trandafiriu, şiraguri de perle albe de castelană, corsaj semideschis, brodat cu perle, pe cap, pene albe” etc...

acum 7 zile · comentarii (5)
Modifică Setările