Stiri despre chisinau

  25864 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Republica Moldova, menţionată de Joe Biden în discursul de la ONU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Republica Moldova, menţionată de Joe Biden în discursul de la ONU

  Votul dat de cetăţenii Republicii Moldova pentru victoria forţelor prodemocratice în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie a fost dat ca exemplu al succesului lumii democratice de către preşedintele american, Joe Biden, care a susţinut primul său discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU, scrie Caleaeuropeană.ro.

 • Doar 23% din populaţia R. Moldova s-a vaccinat împotriva COVID-19
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doar 23% din populaţia R. Moldova s-a vaccinat împotriva COVID-19

  De la iniţierea Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, au fost administrate 1 363 mii de doze de vaccin. Acoperirea naţională cu o doză constituie 23%, cu schemă completă – 22 %. Circa 90% din lucrătorii medicali sunt vaccinaţi cu o doză, iar 88% sunt vaccinaţi cu schemă completă, transmite IPN.

 • Boris Marcoci, candidatul PAS pentru funcţia de primar de Bălţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boris Marcoci, candidatul PAS pentru funcţia de primar de Bălţi

  Deputatul Boris Marcoci a fost desemnat de Partidul Acţiune şi Solidaritate în calitate de candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi, pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie, cauzate de demisia primarului Renato Usatîi.

 • Vladimir Socor: Rusia a cooperat cu autorităţile ilegale de la Tiraspol în organizarea alegerilor în Duma de Stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Socor: Rusia a cooperat cu autorităţile ilegale de la Tiraspol în organizarea alegerilor în Duma de Stat

  Organizând alegeri pe teritoriul necontrolat de autorităţile Republicii Moldova, care şi-au exprimat dezacordul, ruşii ar dori să spună că Transnistria este „chiar o parte a Rusiei, un fel de Kaliningrad, nedeclarat oficial, dar tratat ca atare”, a opinat într-un interviu pentru Europa Liberă Vladimir Socor, cercetător la Fundaţia Jamestown, transmite IPN.

 • Chişinău. Un tânăr, la un pas de a fi bătut pentru că a intrat fără mască în troleibuz VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinău. Un tânăr, la un pas de a fi bătut pentru că a intrat fără mască în troleibuz VIDEO

  Un tânăr a fost aproape de a fi bătut de către un bărbat, în plină zi, pentru că a intrat fără mască de protecţie în troleibuz. Bărbatul a fost revoltat de intenţia tânărului de a călători fără masca şi l-a luat la rost pe acesta pe un ton agresiv. A fost nevoie de intervenţia Poliţiei pentru a calma spiritele, iar tânărul a fost dus la comisariatul de Poliţie.

 • Alexandru Tănase explică scopul modificărilor la Legea Procuraturii: PAS doreşte preluarea controlului asupra Procuraturii VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Tănase explică scopul modificărilor la Legea Procuraturii: PAS doreşte preluarea controlului asupra Procuraturii VIDEO

  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, consideră că Legea Procuraturii a fost modificată de Partidul Acţiune şi Solidaritate, aşa încât să fie posibil de demis procurorul general, pentru că formaţiunea Maiei Sandu îşi doreşte preluarea controlului asupra Procuraturii Generale. Tănase a sugerat că următorul procuror general, în cazul în care se va reuşi demiterea lui Alexandru Stoianoglo, va fi unul docil noii guvernării.

 • Directorul general de la Poşta Moldovei a demisionat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Directorul general de la Poşta Moldovei a demisionat

  Vitalie Zaharia a demisionat din funcţia de director general al întreprinderii de stat „Poşta Moldovei”. Într-un mesaj publicat de întreprindere, Zaharia declară că mandatul său de aproape doi ani a fost dificil, acesta fiind marcat de criza provocată de pandemia COVID-19, transmite IPN.

 • Poliţist din Edineţ, reţinut după ce ar fi încercat să organizeze eliberarea unui permis de conducere contra mitei de 900 de euro şi 6.180 de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poliţist din Edineţ, reţinut după ce ar fi încercat să organizeze eliberarea unui permis de conducere contra mitei de 900 de euro şi 6.180 de lei

  Urmare unui denunţ la CNA, un tânăr din Edineţ, angajat al Inspectoratului de Poliţie din raion, este cercetat penal de ofiţerii anticorupţie şi procurori, într-un dosar pornit pe trafic de influenţă. Acesta ar fi extorcat şi primit 900 de euro şi 6.180 de lei, sub pretextul că poate organiza procesul de eliberare a unui permis de conducere, de la etapa de şcolarizare şi până la eliberarea propriu-zisă a carnetului auto de categoria C şi E.

 • Alexandru Tănase şi Olesea Stamate, opinii contradictorii despre evaluarea activităţii instituţiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Tănase şi Olesea Stamate, opinii contradictorii despre evaluarea activităţii instituţiilor

  Iniţiativa guvernării privind responsabilizarea şefilor instituţiilor aflate sub control parlamentar nu este privită cu ochi buni de ex-preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase. Potrivit lui, prin iniţiativa Ministerului Justiţiei are loc implicarea politicului în activitatea instituţiilor regulatorii, fapt ce poate fi taxat de comunitatea internaţională, în special, în cazul ANRE, notează IPN.

 • PAS are cinci deputaţi noi. Curtea Constituţională le-a validat mandatele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PAS are cinci deputaţi noi. Curtea Constituţională le-a validat mandatele

  Fracţiunea parlamentară a Partidului Acţiune şi Solidaritate are cinci deputaţi noi. Este vorba despre Ana Calinici, Evghenia Cojocari, Boris Popa, Ana Oglinda şi Dorel Iurcu, căror Curtea Constituţională le-a validat astăzi, 21 septembrie, mandatele de parlamentari, transmite IPN.

 • Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, despre eventualele restricţii în HoReCA: Trebuie să evităm un lockdown
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, despre eventualele restricţii în HoReCA: Trebuie să evităm un lockdown

  Impunerea unor măsuri restrictive este necesară pentru evitarea unui lockdown în Republica Moldova. O spune ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, potrivit căruia, încă nu s-a ajuns la o decizie finală dacă va fi instituită sau nu obligativitatea deţinerii unui certificat de vaccinare sau test anti-COVID-19 pentru sectorul HoReCa. El susţine că decizia va fi luată în funcţie de evoluţiile pandemice, notează IPN.

 • Opinii: Deschiderea secţiilor de vot pentru alegerile din Rusia în stânga Nistrului reprezintă o sfidare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opinii: Deschiderea secţiilor de vot pentru alegerile din Rusia în stânga Nistrului reprezintă o sfidare

  O sfidare la adresa suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova. Astfel califică experţii de la Chişinău decizia Federaţiei Ruse de a deschide secţii de vot cu ocazia alegerilor pentru Duma de Stat în raioanele din stânga Nistrului. Reprezentanţii guvernării spun că reacţia Chişinăului la acţiunile Moscovei nu ar trebui să fie una revoluţionară, ci în conformitate cu cutumele diplomaţiei, notează IPN.

 • Stoianoglo cere CCM să verifice constituţionalitatea decretului Maiei Sandu privind încetarea mandatului de membru al CSP care a atins vârsta de 65 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stoianoglo cere CCM să verifice constituţionalitatea decretului Maiei Sandu privind încetarea mandatului de membru al CSP care a atins vârsta de 65 de ani

  Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, s-a adresat cu o sesizare la Curtea Constituţională în vederea controlului constituţionalităţii Decretului Preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, din 6 septembrie, privind încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a lui Dumitru Pulbere.

 • Moldova se va împrumuta de la BERD şi BEI pentru un proiect de eficienţă energetică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova se va împrumuta de la BERD şi BEI pentru un proiect de eficienţă energetică

  Moldova va contracta un credit de 30 de milioane euro din partea Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) şi un alt împrumut pentru o sumă similară din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), precum şi un grant în valoare de 15 milioane euro, oferit din partea Platformei de Investiţii pentru Vecinătate a Comisiei Europene, pentru implementarea unui proiect de eficienţă energetică, transmite IPN.

 • Promo-LEX solicită MAE al R. Moldova să convoace ambasadorul Rusiei pentru explicaţii, după ce Moscova a deschis 27 de secţii de votare în Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promo-LEX solicită MAE al R. Moldova să convoace ambasadorul Rusiei pentru explicaţii, după ce Moscova a deschis 27 de secţii de votare în Transnistria

  Asociaţia Promo-LEX consideră Federaţia Rusă a încălcat dreptul internaţional prin organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Duma de Stat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. În acest sens, Promo-LEX solicită Ministerului de Externe al R. Moldova să convoace ambasadorul rus la Chişinău, Oleg Vasneţov, ca să ofere explicaţii pe acest subiect.

 • Platforma DA: Conducerea ţării este obligată să participe urgent la negocieri cu Gazprom. Riscăm cele mai mari scumpiri la gaze din ultimii 10 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma DA: Conducerea ţării este obligată să participe urgent la negocieri cu Gazprom. Riscăm cele mai mari scumpiri la gaze din ultimii 10 ani

  Platforma DA consideră că guvernarea PAS este obligată să participe la negocieri cu ruşii de la Gazprom, deoarece peste 35% din acţiunile Moldovagaz aparţin Guvernului Moldovei. Astfel, în urma unor negocieri bilaterale cu prezentarea argumentelor necesare poate fi prevenită explozia preţului la gaze şi creşterea tarifelor la agentul termic.

 • 16 deputaţi în Adunarea Populară a Găgăuziei, aleşi din primul tur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  16 deputaţi în Adunarea Populară a Găgăuziei, aleşi din primul tur

  În 16 circumscripţii, deputaţii în Adunarea Populară a Găgăuziei au fost aleşi din primul tur. În alte 19 circumscripţii, pe 3 octombrie, va fi desfăşurat al doilea tur al de scrutin. În 13 circumscripţii, niciunul dintre candidaţi nu a acumulat cel puţin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri, iar în cazul a 6 circumscripţii - alegerile nu au fost declarate valabile din cauza numărului mic de votanţi, transmite IPN.

 • Stoianoglo oferă detalii despre dosarele lui Platon şi Cavcaliuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stoianoglo oferă detalii despre dosarele lui Platon şi Cavcaliuc

  Răspunzând la întrebările jurnaliştilor în cadrul unei conferinţe de presă organizată luni, 20 septembrie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, spune că nu ştie unde se află Veaceslav Platon. Şeful Procuraturii a precizat că Platon este dat în căutare în dosarul care se află pe rol în instanţa de judecată, dar ar fi cazul să fie dat în căutare internaţională de instanţa de judecată prin intermediul Ministerului Justiţiei, transmite IPN.

 • Ce spune procurorul general despre acuzaţiile lui Ion Ceban că guvernarea ar urmări să-l aresteze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune procurorul general despre acuzaţiile lui Ion Ceban că guvernarea ar urmări să-l aresteze

  Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a declarat luni, 20 septembrie, că în gestiunea Procuraturii nu există vreun dosar penal deschis pe numele primarului Ion Ceban. Reacţia şefului Procuraturii vine după ce primarul Chişinăului a anunţat că este filat ilegal, la indicaţiile noiii guvernări, care ar dori să-l discrediteze şi care pregăteşte arestarea lui.

 • PAS propune 6% TVA pentru HoReCa, din 1 octombrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PAS propune 6% TVA pentru HoReCa, din 1 octombrie

  Un proiect de lege propus de PAS prevede reducerea cotei TVA până la 6% la serviciile de cazare şi la produsele alimentare sau băuturi, cu excepţia producţiei alcoolice, pentru agenţii economici din sectorul HoReCa. Autorii propun aplicarea noilor prevederi din 1 octombrie 2021, transmite IPN.

 • Oleg Tarnovschi a cucerit bronzul la Mondialul din Danemarca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oleg Tarnovschi a cucerit bronzul la Mondialul din Danemarca

  Canoistul ucrainean Oleg Tarnovschi, care reprezintă Republica Moldova, a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca. El a încheiat distanţa de 500 metri cu rezultatul 1:48.50, fiind întrecut de germanul Conrad Scheibner (1:46.55) şi cehul Martin Fuksa (1:47.58). Scheibner s-a impus şi la 1000 metri, unde Serghei Tarnovschi a ocupat locul 6, transmite IPN.

Modifică Setările