Stiri despre chisinau

  19408 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dodon, după întâlnirea neoficială cu Iohannis: „Fraţii de peste Prut sunt partenerii strategici ai R. Moldova”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon, după întâlnirea neoficială cu Iohannis: „Fraţii de peste Prut sunt partenerii strategici ai R. Moldova”

  Preşedintele Igor Dodon dă asigurări că relaţiile dintre România şi Republica Moldova sunt „excelente” şi optează pentru aprofundarea acestor relaţii pe toate domeniile. „Reiterez că fraţii noştri de peste Prut sunt partenerii strategici ai Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon într-o intervenţie video din Israel, unde se află actualmente în vizită, transmite IPN.

 • Adriana Beţişor, cercetată penal pentru abuz în serviciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adriana Beţişor, cercetată penal pentru abuz în serviciu

  Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a confirmat informaţia apărută în presă că Adriana Beţişor, procurorul care a instrumentat dosarul penal pe numele fostului premier Vlad Filat, este vizată într-un dosar penal.

 • Sondaj IRI: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în Parlamentul R. Moldova ar accede doar trei partide
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj IRI: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în Parlamentul R. Moldova ar accede doar trei partide

  Dacă duminica viitoare în Moldova ar avea aloc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede trei formaţiuni politice: Partidul Socialiştilor, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Democrat. Potrivit unui sondaj realizat de Institutului Republican Internaţional (IRI), PSRM ar obţine 29% din voturile cetăţenilor, PAS – 21%, iar PDM – 10%. Perioada de colectare a datelor a fost 16 noiembrie-9 decembrie 2019, transmite IPN.

 • Viorel Morari, suspendat din funcţie la demersul procurorului general
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viorel Morari, suspendat din funcţie la demersul procurorului general

  Consiliul Superior al Procurorilor a admis joi, 23 ianuarie, demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea din funcţie a procurorului-şef al Procuraturii Anticorupţie, până la adoptarea definitivă a hotărârii pe dosarul în care este vizat.

 • Andrei Năstase a depus un denunţ prin care cere urmărirea penală a lui Igor Dodon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Năstase a depus un denunţ prin care cere urmărirea penală a lui Igor Dodon

  Denunţul penal, semnat de circa 2.000 de persoane, în care preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, cere procurorului general urmărirea penală a preşedintelui Igor Dodon, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de corupţie şi îmbogăţire ilicită, a fost depus la Procuratura Generală, transmite IPN.

 • Expert: Nu există niciun motiv să credem că au apărut condiţii pentru rezolvarea conflictului dintre Tiraspol şi Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expert: Nu există niciun motiv să credem că au apărut condiţii pentru rezolvarea conflictului dintre Tiraspol şi Chişinău

  Directorul Şcolii de Studii Politice din Tiraspol, Anatoly Dirun, consideră că în prezent „nu există niciun motiv să credem că au apărut condiţii pentru rezolvarea conflictului dintre Tiraspol şi Chişinău, cu atât mai mult, este imposibil să vorbim despre pregătirea şi dorinţa Transnistriei de a accepta un statut în cadrul Republicii Moldova”.

 • Alexandru Stoianoglo a luat act de investigaţia jurnalistică în care este vizat procurorul Ruslan Popov şi a transmis materialele pentru examinare către ANI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Stoianoglo a luat act de investigaţia jurnalistică în care este vizat procurorul Ruslan Popov şi a transmis materialele pentru examinare către ANI

  Procuratura Generală (PG) a anunţat că procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a luat act de investigaţia jurnalistică realizată de portalul anticorupţie.md în care este vizat Ruslan Popov, adjunctul procurorului general. În acest context, informaţia despre averile lui Ruslan Popa a fost transmisă către Autoritatea Naţională de Integritate pentru examinare conform competenţei.

 • Deputaţii îşi prezintă iniţiativele pentru noua sesiune a Legislativului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputaţii îşi prezintă iniţiativele pentru noua sesiune a Legislativului

  În noua sesiune parlamentară, care urmează să înceapă în luna februarie, deputaţii vor pune accent, în primul rând, pe proiectele care vor viza domeniul social. În topul priorităţilor se vor afla şi lupta contra corupţiei, reforma justiţiei şi domeniul economic. Despre aceasta au anunţat deputaţii Sergiu Sîrbu, Igor Grosu şi Vlad Batrîncea la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

 • Ex-preşedinţilor de Parlament li se retrag înlesnirile la plata serviciilor comunale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ex-preşedinţilor de Parlament li se retrag înlesnirile la plata serviciilor comunale

  Foştii preşedinţi de Parlament ar putea să nu mai beneficieze de înlesniri la plata pentru serviciile comunale. Comisia parlamentară juridică, numiri şi imunităţi va propune plenului Parlamentului aprobarea, în lectura a doua, a unui proiect de modificare a Legii privind statutul deputatului în Parlament, transmite IPN.

 • Ilan Şor ar putea rămâne fără salariu de deputat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ilan Şor ar putea rămâne fără salariu de deputat

  Liderul Partidului politic „Şor”, Ilan Şor, ar putea rămâne fără salariu de deputat, precum şi fără indemnizaţii şi compensaţii, care i se cuvin în calitate de parlamentar. Comisia permanente juridică, numiri şi imunităţi a examinat un demers cu privire la evaluarea activităţii parlamentare a deputatului Şor, transmite IPN.

 • Ion Chicu: Fără consens larg în societate nu putem miza pe succesul reformei justiţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Chicu: Fără consens larg în societate nu putem miza pe succesul reformei justiţiei

  Fără consens larg în societate în raport cu proiectul ce vizează reforma justiţiei nu se va putea miza pe succesul reformei în cauză. Declaraţia aparţine prim-ministrului Ion Chicu. Potrivit lui, dacă nu va exista înţelegere referitor la cât de importantă este reforma justiţiei şi dacă unii reprezentanţi ai societăţii vor căuta dividende politice pe marginea acestui subiect, probabil vor exista probleme în realizarea ei, transmite IPN.

 • Andrei Năstase nu exclude că ar putea candida la prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Năstase nu exclude că ar putea candida la prezidenţiale

  Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, nu exclude că ar putea să-şi înainteze candidatura la alegerile prezidenţiale care urmează să aibă loc în acest an. Totodată, politicianul nu a spus cu certitudine dacă se va regăsi în buletinul de vot, transmite IPN

 • Guvernul a aprobat modificări la Constituţie ce se referă la judecători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul a aprobat modificări la Constituţie ce se referă la judecători

  Judecătorii vor fi numiţi în funcţie până la atingerea plafonului de vârstă de către preşedintele Republicii Moldova, fără ca să fie necesar un termen de probă de cinci ani, potrivit unei modificări în Constituţie, aprobată de Guvernul Republicii Moldova, transmite IPN.

 • PSRM înaintează plângere penală cu privire la dosarul care vizează formaţiunea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM înaintează plângere penală cu privire la dosarul care vizează formaţiunea

  Membrii Partidului Socialiştilor vor să cunoască cine stă în spatele intentării în 2016 a dosarului penal împotriva formaţiunii, precum şi contextul în care a fost instrumentat şi folosit dosarul în cauză. De asemenea, socialiştii vor să cunoască cine stă în spatele redeschiderii acestuia în luna noiembrie a anului trecut. PSRM anunţă că urmează să expedieze demersurile necesare organelor de drept, transmite IPN.

 • Ruta de troleibuz nr. 16 a fost redeschisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruta de troleibuz nr. 16 a fost redeschisă

  Ruta de troleibuz nr. 16, care asigură legătura între sectoarele Ciocana şi Centru, a fost redeschisă de astăzi, 22 ianuarie. Primăria capitalei menţionează că a fost modificat itinerarul, astfel încât să fie soluţionată problema călătorilor din zona străzilor Maria Drăgan, Voluntarilor şi Uzinelor, transmite IPN.

 • Procesul de înregistrare a naşterii copilului se digitalizează în R. Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procesul de înregistrare a naşterii copilului se digitalizează în R. Moldova

  Procesul de înregistrare a naşterii copilului se digitalizează, iar noul mecanism urmează să fie aplicat începând cu ianuarie 2020. Subiectul a fost discutat în cadrul unei şedinţe a Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului, convocată la Guvern, transmite IPN.

 • Ion Chicu: Republica Moldova a ajuns ţară importatoare de produse agricole
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Chicu: Republica Moldova a ajuns ţară importatoare de produse agricole

  Premierul Ion Chicu susţine că Republica Moldova a ajuns la situaţia în care din ţară agricolă a ajuns ţară importatoare de produse agricole. Şeful cabinetului de miniştri cataloghează această situaţie drept gravă şi susţine că trebuie întreprinse acţiuni ce ar dezvolta acest domeniu, inclusiv de a subvenţiona corespunzător sectorul, transmite IPN.

 • Fadei Nagacevschi: Nu este posibilă anularea extrădării lui Veaceslav Platon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fadei Nagacevschi: Nu este posibilă anularea extrădării lui Veaceslav Platon

  Ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, susţine că nu este posibilă anularea extrădării lui Veaceslav Platon în condiţiile în care acesta este condamnat pe teritoriul Republicii Moldova şi urmează să-şi ispăşească aici pedeapsa. Mai cu seamă că are şi cetăţenia Republicii Moldova, transmite IPN.

 • Alexandru Jizdan anunţă cine este candidatul PDM în circumscripţia Hânceşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Jizdan anunţă cine este candidatul PDM în circumscripţia Hânceşti

  Secretarul general al Partidului Democrat, Alexandru Jizdan, anunţă că la alegerile parlamentare noi în circumscripţia Hânceşti candidatul PDM este Ion Mereuţă, fost şef al Oficiului teritorial Hânceşti al Cancelariei de Stat. Anunţul a fostă făcut în platoul N4, transmite IPN.

 • Chişinăul, pândit de sancţiuni economice şi politice pe scară largă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinăul, pândit de sancţiuni economice şi politice pe scară largă

  Ultimele evoluţii din Republica Moldova au arătat o anumită reţinere a preşedintelui Igor Dodon, a premierului Chicu şi a Ministrului de Externe Ciocoi din a califica sau a intra în conflict verbal direct cu Bucureştiul sau Bruxellesul, (un lucru salutar!).

 • Igor Dodon, despre Vlad Plahotniuc: Scopul este să-l depistăm şi să-l aducem acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon, despre Vlad Plahotniuc: Scopul este să-l depistăm şi să-l aducem acasă

  Ministerul Afacerilor Interne se va adresa repetat către Interpol pentru a solicita darea în căutare internaţională a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc. Aceasta după ce, acum o săptămână, Departamentul de stat american i-a stabilit interdicţia de a obţine vize de intrare în SUA. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către preşedintele Igor  Dodon, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, transmite IPN.

 • Igor Munteanu: Deputaţii trebuie să adopte legea Magnitsky pentru a dovedi că servesc legii şi nu infractorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu: Deputaţii trebuie să adopte legea Magnitsky pentru a dovedi că servesc legii şi nu infractorilor

  Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr consideră că Parlamentul trebuie să adopte legea Magnitsky, ca măsură de securitate naţională. „Republica Moldova trebuie să adopte legislaţia Magnitsky, pentru a oferi o dovadă în plus că are un parlament legitim, că are deputaţi care servesc legii şi nu infractorilor”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă vicepreşedintele PPDA, Igor Munteanu, transmite IPN.

 • VIDEO Igor Dodon: Este principial să fie reziliat contractul de concesionare a Aeroportului. Au fost făcute mai puţine investiţii decât cele asumate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Igor Dodon: Este principial să fie reziliat contractul de concesionare a Aeroportului. Au fost făcute mai puţine investiţii decât cele asumate

  Igor Dodon a declarat, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că Avia Invest, companie care gestionează Aeroportul Chişinău, urma să facă, conform obligaţiilor contractuale, investiţii în valoare de 160 de milioane de euro până la sfârşitul anului 2019. Însă, până în prezent, valoarea investiţiilor făcute este de doar 94 de milioane de euro, dintre care 59 de milioane sunt bani proveniţi din achitarea taxei de 9 euro de către pasageri.