Stiri despre chisinau

  13705 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Încă 14 copii din raioanele de sud ale Moldovei sunt suspectaţi de rujeolă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă 14 copii din raioanele de sud ale Moldovei sunt suspectaţi de rujeolă

  Încă 14 copii din raioanele de sud sunt suspectaţi de rujeolă. Astfel, numărul total a ajuns la 86. Dintre acestea, 34 de cazuri sunt confirmate prin analize de laborator. În cazul celorlalte continuă investigaţiile. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către ofiţerul de presă al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Cristina Stratulat.

 • Cetăţenii vor achita mai puţin pentru perfectarea actelor de moştenire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cetăţenii vor achita mai puţin pentru perfectarea actelor de moştenire

  Cetăţenii Republicii Moldova vor achita 150 de lei pentru serviciile notariale la perfectarea actelor de moştenire. Proiectul pentru completarea metodologiei calculării plăţii pentru serviciile notariale şi decretul prezidenţial în acest sens au fost publicate vineri, 17 august, în Monitorul Oficial, transmite IPN.

 • Trafic sistat pe strada Mitropolit Petru Movilă din Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trafic sistat pe strada Mitropolit Petru Movilă din Chişinău

  Traficul rutier pe strada Mitropolit Petru Movilă, tronsonul cuprins între străzile Ştefan cel Mare şi Sfânt şi Mitropolit Dosoftei, va fi sistat în zilele de sâmbătă şi duminică, 18 şi 19 august, transmite IPN.

 • La Chişinău au început Zilele Diasporei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Chişinău au început Zilele Diasporei

  La Chişinău au început Zilele Diasporei, prin desfăşurarea celei de-a opta ediţii a  Congresului diasporei, care se întruneşte o dată la doi ani. Evenimentul, care a fost organizat vineri, 17 august, la Palatul Republicii, a întrunit peste o sută de cetăţeni moldoveni stabiliţi peste hotare, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor de stat, transmite IPN.

 • Pachetul legislativ pentru reforma fiscală a fost publicat în Monitorul Oficial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pachetul legislativ pentru reforma fiscală a fost publicat în Monitorul Oficial

  Pachetul legislativ pentru reforma fiscală şi decretul privind promulgarea acesteia au fost publicate în Monitorul Oficial, transmite IPN. Începând cu 1 octombrie, se va aplica o singură cotă de 12% la impozitarea veniturilor persoanele fizice. În prezent, persoanele fizice sunt impozitate cu 7% pentru veniturile de până la 33 de mii de lei şi cu 18% pentru veniturile care depăşesc această sumă.

 • Membrii grupului „Adoptă un vot” transmit mesaje guvernării: Veţi intra în istorie ca mafia care a distrus ţara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Membrii grupului „Adoptă un vot” transmit mesaje guvernării: Veţi intra în istorie ca mafia care a distrus ţara

  Un grup de moldoveni din diasporă, care sunt şi membri activi ai grupului „Adoptă un vot”, a transmis câteva mesaje guvernării prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de starea de lucru din Moldova. Ei atenţionează şi asupra nerespectării drepturilor cetăţenilor din diasporă, în special a dreptului la vot. Mesajele au fost prezentate în cadrul unui protest organizat înaintea Congresului Diasporei, care are loc astăzi la Chişinău, transmite IPN.

 • FC Sheriff s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FC Sheriff s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa

  FC Sheriff a cedat cu 1-2 pe terenul islandezilor de la Valur, dar s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa, graţie victoriei cu 1-0 obţinută în prima manşă la Tiraspol, transmite IPN.

 • Aeronavele Fly One, interzise în spaţiul aerian al Federaţiei Ruse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aeronavele Fly One, interzise în spaţiul aerian al Federaţiei Ruse

  Compania aeriană Fly One anunţă că autorităţile Federaţiei Ruse au impus unele restricţii companiilor aeriene care au aeronave contractate în regim de Wet Lease, în special interzicerea zborurilor acestor aeronave în spaţiul aerian al Federaţiei Ruse. Din acest motiv, navele care operau cursele în Federaţia Rusă vor fi redirecţionate către alte destinaţii, lucru care va cauza reţineri pentru o perioadă scurtă de timp, transmite IPN.

 • Ce este rujeola. Un copil bolnav de această maladie poate infecta alţi 18
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este rujeola. Un copil bolnav de această maladie poate infecta alţi 18

  Rujeola este o maladie foarte contagioasă, un copil bolnav poate să infecteze alţi 18, iar rata complicaţiilor majore este de 30%. Perioada de incubaţie durează între 7 şi1 8 zile. Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale încurajează părinţii să evite colectivele de copii şi să se adreseze la medic dacă copiii au fost în contact o persoană bolnavă, transmite IPN.

 • Consilier prezidenţial: Sistemul educaţional din Moldova se află într-o criză profundă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consilier prezidenţial: Sistemul educaţional din Moldova se află într-o criză profundă

  Sistemul educaţional din Republica Moldova se află într-o criză profundă. Pentru a redresa situaţia sunt necesare măsuri radicale, de sistem. Declaraţiile au fost făcute de consilierul preşedintelui Republicii Moldova în domeniul educaţiei, cercetării şi culturii, Corneliu Popovici, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

 • Oleg Brega: Candidez la parlamentare ca să influenţez agenda publică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oleg Brega: Candidez la parlamentare ca să influenţez agenda publică

  Activistul civic Oleg Brega a anunţat printr-o înregistrare video că va candida la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 24 februarie 2019 în Republica Moldova. El a afirmat că îşi va înainta candidatura inclusiv pentru a influenţa agenda publică şi pentru a promova drepturile omului în cadrul dezbaterilor electorale, dacă va participa la acestea, transmite IPN.

 • Primarul comunei Truşeni, în arest preventiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primarul comunei Truşeni, în arest preventiv

  Primarul comunei Truşeni, Ion Apostol, reţinut la începutul lunii iunie sub bănuiala că ar fi organizat deposedarea unei întovărăşiri pomicole de loturi de pământ, cu ulterioara vânzare a acestora unor terţi, a fost transferat din arest la domiciliu în arest preventiv în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie. Decizia a fost luată la începutul lunii august de către magistraţii Curţii de Apel Chişinău.