Stiri despre chisinau

  7455 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • EXCLUSIV Dan Dungaciu, Petrişor Peiu. Privind înapoi cu mânie: se mai poate repeta astăzi 27 martie 1918?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Dan Dungaciu, Petrişor Peiu. Privind înapoi cu mânie: se mai poate repeta astăzi 27 martie 1918?

  Privirea retrospectivă nu este paseistă şi nici măcar nostalgică. Este doar o oglindă pe care o pui în faţa contemporanilor în care aceştia să se vadă mai bine şi să îşi măsoare, mai adecvat, performanţele sau lipsa acestora. Trecutul devine spaţiu de responsabilizare a prezentului, iar figurile ilustre ale momentelor astrale - inovatori morali.

 • Grup de iniţiativă pentru demiterea primarului Capitalei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grup de iniţiativă pentru demiterea primarului Capitalei

  Socialiştii moldoveni au creat un grup de iniţiativă care urmează luni, 27 martie, să depună la Judecătoria Centru dosarul privind desfăşurarea unui referendum local de demitere a primarului municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. Anunţul a fost făcut de Ion Ceban, consilier municipal, transmite IPN.

 • Dodon: Dacă nu vom opri procesul de românizare, Moldova nu va avea viitor! VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon: Dacă nu vom opri procesul de românizare, Moldova nu va avea viitor! VIDEO

  Igor Dodon avertizează moldovenii că, dacă nu se vor consolida împotriva „românizării Republicii Moldova, ţara va dispărea. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe internaţionale organizate vineri, 24 martie, de Preşedinţie. „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică şi perspectiva dezvoltării”, aşa suna tema evenimentului la care s-au adunat peste 80 de persoane, savanţi şi cercetărori din Moldova, Ucraina, România, Rusia etc.

 • În Chişinău se încheie sezonul de termificare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În Chişinău se încheie sezonul de termificare

  Începând cu ziua de luni, 27 martie, în capitală se sistează livrarea agentului termic pentru toate tipurile de consumatori din municipiul Chişinău. Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a semnat o dispoziţie în acest sens, transmite IPN.

 • Amendamente la Acordul de cooperare militară moldo-român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amendamente la Acordul de cooperare militară moldo-român

  Militarii moldoveni şi români vor putea participa în comun la exerciţiile şi antrenamentele militare care se desfăşoară în cadrul multinaţional, cu unităţi sau subunităţi ale altor state partenere. Un proiect de lege în acest sens a fost votat vineri, 24 martie, în Parlament, în prima lectură, transmite IPN.

 • Ceasurile se mută cu o oră înainte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceasurile se mută cu o oră înainte

  În noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 martie, Republica Moldova trece la ora de vară. Ceasurile se mută cu o oră înainte: ora 03.00 devine 04.00, transmite IPN.

 • A fost creată o comisie parlamentară specială cu privire la cazurile de suicid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost creată o comisie parlamentară specială cu privire la cazurile de suicid

  Parlamentul a decis, la propunerea fracţiunii Partidului Socialiştilor, crearea unei comisii speciale pentru elaborarea şi aprobarea pachetului de modificări legislative în domeniul prevenirii suicidului. Comisia are în sarcină să evalueze situaţia în ansamblu privind suicidul, dar şi să analizeze factorii care determină copiii şi tinerii la comportament suicidal, transmite IPN.

 • Plafonul de garantare a depozitelor se majorează. În cazul falimentării băncii deponenţii vor primi câte 20 de mii de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plafonul de garantare a depozitelor se majorează. În cazul falimentării băncii deponenţii vor primi câte 20 de mii de lei

  Plafonul de garantare a depozitelor persoanelor fizice se majorează de la 6.000 la 20.000 de lei. În cazul falimentării sau lichidării forţate a unei bănci, această sumă va fi plătită fiecărui deponent, indiferent de câte depozite a avut. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în şedinţa de vineri, 24 martie, a Parlamentului, transmite IPN.

 • Termenul limită de înregistrare a maşinilor cu numere transnistrene şi străine este de 1 iulie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Termenul limită de înregistrare a maşinilor cu numere transnistrene şi străine este de 1 iulie

  Deputaţii au votat vineri, 24 martie, proiectul de lege ce prevede prelungirea cu trei luni a termenului de înregistrare în Republica Moldova a automobilelor înmatriculate în străinătate şi în regiunea transnistreană, care au fost introduse în ţară până pe 1 noiembrie 2016. Astfel, până pe 1 iulie 2017, pentru înregistrarea automobilelor respective proprietarii vor plăti doar 30% din cota accizelor stabilită pentru anul 2016, transmite IPN.

 • Voronin, despre sticlele cu vin oferite lui Băsescu în 2005: Înţelegerea a fost ca el să se îmbete şi să nu se lege de Moldova VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voronin, despre sticlele cu vin oferite lui Băsescu în 2005: Înţelegerea a fost ca el să se îmbete şi să nu se lege de Moldova VIDEO

  Liderul Partidului Comuniştilor din Moldova, Vladimir Voronin, a avut chef de glume în şedinţa în plen a Parlamentului de la Chişinău de vineri, 24 martie. În contextul discuţiilor despre vinurile oferite de către Igor Dodon lui Vladimir Putin, liberalul Mihai Ghimpu i-a amintit că fostului şef de stat că şi el a dăruit un vagon de vinuri lui Băsescu. Replica lui Voronin a stârnit hohote de râs în Legislativ.

 • Serviciul oftalmologic din Moldova urmează a fi modernizat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serviciul oftalmologic din Moldova urmează a fi modernizat

  În următorii cinci ani, serviciul oftalmologic din Republica Moldova urmează a fi modernizat, iar persoanele cu dizabilităţi de vedere vor fi asigurate cu dispozitive de corecţie optică. În acest sens, vineri, 24 martie, la Chişinău a fost semnat un acord de colaborare între mai multe ministere şi organizaţii nonguvernamentale, transmite IPN.

 • De la Preşedinţie în cinematografie. Dodon anunţă crearea unui documentar despre istoria poporului moldovenesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Preşedinţie în cinematografie. Dodon anunţă crearea unui documentar despre istoria poporului moldovenesc

  Pe micile ecrane ar putea apărea, în curând, premiera unui film documentar despre istoria poporului moldovenesc, la comanda preşedintelui ţării, Igor Dodon. Anunţul a fost făcut de către şeful statului vineri, 24 martie, în cadrul conferinţei internaţionale ştiinţifice „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică şi perspectiva dezvoltării”, organizată tot de Preşedinţie.

 • Profesorii au pichetat sediul Parlamentului şi solicită salarii mai mari VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesorii au pichetat sediul Parlamentului şi solicită salarii mai mari VIDEO

  Profesorii au reluat protestele împotriva guvernării, cerând salarii mai mari. Câteva sute de cadre didactice au pichetat la 23 martie sediul Parlamentului şi au adus acuzaţii autorităţilor că tergiversează procesul de majorare a salariilor pentru angajaţii din ramura educaţiei. Pedagogii au scandat lozinci împotriva guvernării, deplângând salariile mizere pe care le ridică., transmite IPN.