stiri despre psd

„Coloana vertebrală“ a statului este roasă până la os de acest cancer care a fost folosit fără rezerve de toate partidele. De la director până la femeia de serviciu şi şofer, posturile în instituţiile publice sunt ocupate cu „recomandare“ de la partid. Acesta este adevăratul stat paralel.

acum 13 ore · comentarii (23)

În timp ce România rămâne blocată în singurul său subiect naţional în care este competentă şi performantă, adică datul în cap şi distrugerea reciprocă pe bază de dosare trecute, prezente şi ameninţări cu cele viitoare, ţările din jurul nostru sunt realmente obsedate să nu scape cumva vreo posibilitate de participare la proiecte strategice.

acum 17 ore · comentarii (18)

Scandalurile începutului de an confirmă că multora din spaţiul public românesc ura le dă o raţiune de a trăi. Spaţiul politic rămâne o culme a abjecţiilor, iar lumea jurnalistică îi ţine trena. Până şi sfera literară ajunge să fie bântuită de miasmele scandalului. Dintre toate, însă, atacarea premierului Viorica Dăncilă pentru adopţia fiului său va rămâne un pisc al mizeriei, egalat doar de acuzarea, în 2014, a d-lui Iohannis că nu are copii.

acum 14 ore · comentarii (6)

De câţiva ani, reputaţi analişti, diplomaţi, politicieni, înalţi funcţionari internaţionali, profesori de ştiinţe politice, relaţii internaţionale, economie etc., din ţară şi străinătate, avertizează asupra schimbărilor dramatice de pe scena politică mondială. Ceea ce, în urmă cu 10-15 ani, consideram certitudini astăzi intră pe lungă listă a provocărilor sau, chiar mai dur, a ameninţărilor.

acum 15 ore · comentarii (4)

Am depus un proiect de lege la Senat prin care mamele tinere vor beneficia de un trusou pentru bebeluşii lor, în valoare de 750 de lei. Practic, deşi ideea nu este nouă şi am mai văzut iniţiative în trecut prin care Statul se implica în acordarea acestor ajutoare, fie valoarea totală a trusoului era prea mică faţă de realitatea pieţei, fie dura prea mult până când statul reuşea să ofere aceste ajutoare tinerelor mămici.

acum 14 ore · comentarii (7)

Duminică, mult după căderea serii, la unul dintre posturile tv favorabile Puterii, ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader, a făcut anunţul în conformitate cu care ar fi pregătit deja un proiect de Ordonanţă de urgenţă vizând repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către completuri nelegal constituite şi care, astfel, vor putea face contestaţie în anulare.

acum 20 ore · comentarii (35)

O declaraţie de zilele trecute a lui Victor Ponta a trecut oarecum neobservată. Ponta anunţa că un număr de parlamentari, cu care se află în negocieri aproape finalizate, vor trece de la PSD la Pro România şi vor anunţa acest lucru la începutul sesiunii parlamentare, adică în primele zile ale lui februarie. De fapt, circulă unele informaţii în piaţa publică conform cărora este vorba de un număr important de parlamentari.

acum 19 ore · comentarii (20)

Jubiliară. Acordată anual din fonduri proprii, fără sponsori, de profesoara şi soprana Georgeta Stoleriu unui tânăr sau unei tinere, studenţi ai unei clase de canto paralele, a colegilor dascăli de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Omagiu adus regretatei soprane Iolanda Mărculescu, profesoară a Georgetei Stoleriu.

acum 11 ore · comentarii (0)

Chiar dacă gândul vă duce la Palade sau Nadia Comăneci, mai înaintea lor a fost regizorul de film Jean Negulesco, care rămâne în memoria americanilor, cel puţin pentru filmele cu Marilyn Monroe. Istoricul de film Manuela Cernat, care-i dedică acum o monografie ilustrată, nu procedează la o înseriere seacă de informaţii, ci are grijă de aspectul vizual al volumului, de „puterea imaginii“, rezultând o elegantă carte-album.

Atîtea cazne setate fin, şpagate cu tălpile lipite, perversiuni labirintice şi proceduri obscure pentru a-ţi îngropa de viu adversarul! Merită? E esenţial! Nesuprimaţi, britanicii ar dovedi că există viaţă, apă, oxigen şi net în afara UE. Mai mult, elita managerială occidentală ar fi expusă democraţiei pe care o detestă, ca orice păianjen împiedicat să-şi ţeasă pînza împrejurul lumii.

acum 2 zile · comentarii (69)