Stiri despre razboi ucraina

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Menghina lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Menghina lui Putin

  Congresul UDMR şi alegerile din Republica Moldova ne-au revelat menghina în care Rusia prinde România. Separatismul maghiar devine tot mai agresiv şi făţiş, iar la est continuă ofensiva pentru readucerea hotarului imperial pe Prut. Două obiective urmărite consecvent de Moscova şi Budapesta, într-o alianţă ce reprezintă principalul pericol pentru România.

 • Războaiele lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războaiele lui Putin

  Patru intervenţii militare au jalonat cei 18 ani de putere până acum ai lui Vladimir Putin. Războiul din Cecenia i-a asigurat popularitatea necesară alegerii prima dată ca preşedinte. Invadarea Georgiei, apoi a Ucrainei i-au asigurat recorduri de popularitate în plan intern. Iar intervenţia din Siria a readus Rusia la vârful deciziilor internaţionale. În al patrulea mandat prezidenţial, care va fi următoarea ţintă a acestui marş?

 • Copii afectaţi de războiul din Ucraina, în tabără de
recreere în Maramureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copii afectaţi de războiul din Ucraina, în tabără de recreere în Maramureş

  Un grup de 20 de copii afectaţi de războiul din Ucraina se află în această perioadă într-o tabără în Maramureş, unde regăsesc bcuriile copilărei.  Copiii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani au un program vast de vizite şi activităţi şi rămân aici până în 20 octombrie.

 • Despre război
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre război

  George S Patton, unul din cei mai cunoscuţi generali americani din Al Doilea Război Mondial, eliberatorul Luxemburgului, spunea: „Timpul pentru a lua în considerare temerile tale este înaintea luării unei decizii de luptă importante. Acesta este timpul să-ţi asculţi temerile şi fricile. După ce ai luat decizia evită-le şi mergi decis înainte.“

 • În 2009, la Chişinău a avut loc „Revoluţia Facebook”, nu „Revoluţia
Twitter”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În 2009, la Chişinău a avut loc „Revoluţia Facebook”, nu „Revoluţia Twitter”

  „Suta românească” („Румынская Сотня” sau „Sotnya Românească”) este cel mai popular cont de pe Twitterul moldovenesc. Are aproape 10.000 de abonaţi. Am discutat cu autorul acestuia, Andrei (el preferă să rămână în anonimat - n.r.), despre rolul reţelelor sociale în informarea cititorilor.

 • VIDEO Dincolo de graniţa de est a NATO domină imprevizibilul Vladimir Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Dincolo de graniţa de est a NATO domină imprevizibilul Vladimir Putin

  Ca şi înainte de 1989, societatea românească are două viteze. Acum, una pentru mersul înainte, precum angajamentul profesioniştilor militari autohtoni, alături de aliaţii prezenţi în România, la exerciţii defensive, cu mesaj disuasiv. A doua pentru mersul înapoi, probat de "Strategia naţională de apărare a României pentru perioada 2015-2019", cel mai slab document produs la Cotroceni, după decembrie 1989. Altfel, este bine în România, nu-i aşa?

 • Rusia planifică să atace Ucraina din Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia planifică să atace Ucraina din Transnistria

  Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a acuzat Republica Moldova şi Ucraina de faptul că ar fi impus „o blocadă social-economică foarte dură” regiunii transnistrene şi a promis, la Tiraspol, că Rusia va fi „întotdeauna alături de Transnistria”.

 • Clarviziunea ÎPS Bartolomeu: războiul din Ucraina, atentatul de la Charlie Hebdo, criza francului elveţian, probleme ce apar într-o pastorală de acum zece ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clarviziunea ÎPS Bartolomeu: războiul din Ucraina, atentatul de la Charlie Hebdo, criza francului elveţian, probleme ce apar într-o pastorală de acum zece ani

  „Invadarea unei ţări se cheamă război preventiv, terorismul îşi reclamă valenţe divine, înfeudarea economică se numeşte credit bancar, pomana politică devine act de caritate”, spunea mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania,  în Pastorala de Paşte din 2005. După 10 ani, societatea românească şi cea europeană au aceleaşi probleme: războiul din Ucraina, criza francului elveţian, atacurile teroriste de la Charlie Hebdo şi corupţia politică.

 • EXCLUSIV Ucraina,
mamă vitregă pentru românii din Cernăuţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Ucraina, mamă vitregă pentru românii din Cernăuţi

  Comunitatea românească din Ucraina se confruntă cu una dintre cele mai grele perioade din istoria recentă. După ce ieri v-am prezentat un material în exclusivitate despre soarta românilor care luptă pe Frontul de Est, astăzi, reporterii „Adevărul” vă dezvăluie dedesubturile unei comunităţi sfâşiate între datoria patriotică faţă de o ţară în plin război şi dorinţa de păstrare a unei identităţi româneşti.

 • Cât va plăti Rusia pentru transnistrizarea Ucrainei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât va plăti Rusia pentru transnistrizarea Ucrainei

  Transnistrizarea Donbasului nu este în interesul economic al Rusiei deorece menţinerea unor republici separatiste neviabile şi nerecunoscute în zonă va necesita finanţări mari de la Moscova. În plus, Rusia va trebui să plătească peste un miliard de dolari şi pentru reconstrucţia Luganskului puternic afectat de conflict.

 • Ce aş face dacă aş fi Barack Obama?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce aş face dacă aş fi Barack Obama?

  Istoria ne arată că naţiunile, în genere, se pot înţelege. Chiar dacă diferenţele şi diferendele de natură geografică, economică, religioasă sau ideologică le aruncă în tabere contradictorii, cu timpul se dezvoltă un limbaj comun. Gesturile diplomatice, comerţul, instituţiile internaţionale sau exerciţiile militare comune sunt tot atâtea instrumente prin care rivalităţile se pot atenua.

 • Lumea lui Putin (un pic de geopolitică)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumea lui Putin (un pic de geopolitică)

  S-a tot vehiculat în presă că Putin doreşte refacerea URSS. Realitatea este însă una total diferită deoarece URSS s-a referit nu numai la un spaţiu, ci şi la un sistem politic al cărui eşec a fost dovedit. Viziunea lui Putin priveşte de fapt un control asupra teritoriilor considerate tradiţional slave în urma ocupării de sute de ani şi departe este gândul său de un sistem Sovietic al cărui eşec l-a văzut din interior.

 • NATO is back!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NATO is back!

  Îndrăznesc să spun că summitul care începe astăzi la Newport, în Ţara Galilor, nu va fi unul obişnuit. Summitul NATO nu va fi un alt summit de discuţii goale de conţinut, şi nici unul de curtoazie. Va avea cel puţin importanţa celui de la Bucureşti, dacă nu mai mult.

 • SCENARIU Câteva mii de soldaţi unguri au pătruns în Ardeal. Invazie sau escaladare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SCENARIU Câteva mii de soldaţi unguri au pătruns în Ardeal. Invazie sau escaladare?

  5000 de soldaţi unguri au pătruns astăzi dimineaţă în Ardeal. Deşi erau înarmaţi până în dinţi şi cu tehnică militară de ultimă oră, Budapesta afirmă că se aflau pur şi simplu în timpul liber. Preşedintele României iese la tribună pe la amiază şi ne spune să stăm calmi că nu e nici o invazie ci doar o escaladare a situaţiei. Nu e război, ci vacanţă.

 • Nepăsarea e cea mai mare vulnerabilitate a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nepăsarea e cea mai mare vulnerabilitate a României

  Fostul ambasador al SUA la Moscova, Michael McFaul, observa cu luciditatea cunoscătorului spaţiului sovietic că „în loc să folosească pretextul doborârii avionului malaiezian pentru a opri războiul, Vladimir Putin acţionează invers, intensificând conflictul“.

 • Uniunea Europeană îi sancţionează pe şefii serviciilor ruse de informaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană îi sancţionează pe şefii serviciilor ruse de informaţii

  Directorul Serviciului Federal rus de Securitate (FSB, fost KGB), Aleksandr Bortnikov, şi şeful Serviciului de Informaţii Externe (SVR), Mihail Fradkov, fost prim-ministru, figurează pe lista celor 15 persoane sancţionate vineri de Uniunea Europeană, care a fost publicată sâmbătă dimineaţa în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. În afară de cele 15 peroane sancţionate, pe listă mai apar şi 18 entităţi comerciale.

 • Sfârşitul lumii nu a mai avut loc, dar...e pe vine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfârşitul lumii nu a mai avut loc, dar...e pe vine

  Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război. Nu e o glumă şi nici doar titlul unui superb roman al lui Camil Petrescu. Analiştii occidentali au fost luaţi prin surprindere în acest sfârşit de săptămână...

 • Crimeea explodează. Odată
cu Europa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crimeea explodează. Odată cu Europa?

  Situaţie de o gravitate extremă: cererea adresată de preşedintele rus Vladimir Putin privind autorizarea unei intervenţii militare în Ucraina „până la normalizarea situaţiei socio-politice din ţară”.

Modifică Setările