stiri traian basescu

Din 2013, Xí Jìnpíng şi Lǐ Kèqiáng formează un tandem politic atipic. Spre deosebire de predecesorii lor, Hú Jǐntāo şi Wēn Jiābǎo, care s-au potenţat reciproc şi au conlucrat pentru împlinirea unei «societăţi armonioase» (Héxié shèhuì, 和谐社会), în administraţia Xí – Lǐ (Xí – Lǐ Tǐzhì, 习李体制) consensul a fost doar un miraj.

acum 19 ore · comentarii (0)

Ceea ce veţi citi mai jos pare neverosimil. Cum să creadă cineva astăzi, când fanfarele cântă triumful „integrării europene” al Chişinăului, liderii Republicii Moldova fac poze cu toţi oficialii continentului, iar drapelele europene flutură în capitala republicii, că dincolo de acest tabloul se ascunde şi o realitate care desfinde nu doar percepţiile noastre, dar şi bunul simţ.

acum 2 zile · comentarii (47)

Ceea ce părea o improvizaţie promovată dezolant, Festivalul Operei şi-a învins propriile piedici, triumfând aseară cu Indiile galante de la Iaşi. Bucureştiul a deschis evenimentul cu a doua distribuţie pentru Don Giovanni, ultima reluare a stagiunii centenare, pentru care am scris deja câteva impresii.

acum 14 ore · comentarii (0)

Prietenul şi colegul în ale Educaţiei, Marian Staş, ridică din nou problema şcolilor pilot, pentru care a consumat multă energie de-alungul anilor. Doar şase şcoli s-au înscris în acest proiect, din toată ţara, fapt care ilustrează că majoritatea a înţeles dificultăţile legate de implementarea acestui proiect. Două sunt dificultăţile majore care se ridică în aplicarea acestui proiect.

acum 2 zile · comentarii (3)

Episodul 23 al podcastului Avangarda, cu Ionuţ Vulpescu, îl aduce în faţa publicului pe actorul din spatele unor roluri cruciale pentru lumea teatrului şi cinematografia românească. Cel care a fost Senatorul melcilor, Iacob, Ion Creangă, vine la microfonul Avangardei, pentru a povesti cum arată viaţa atunci când devii, prin vocaţia de actor, unul dintre cei care s-au simţit, prin aprecierea publicului, ca Cel mai iubit dintre pământeni.

acum 2 zile · comentarii (2)

Dear all, care tocmai v-aţi găsit să săriţi la beregăţile celor de la Curcani, “Lazăr”, Râmnicu-Sărat, Baia Mare, Iaşi, Sibiu, că nu-ş ce şi nu-ş cum, că aia şi ailaltă, nu mai bine puneţi mâna frumuşel şi vă proiectaţi propriile şcoli-pilot care să se întoarcă după soare aşa cum vreţi voi, dându-ne pe noi toţi ceilalţi pe spate cu minunile voastre de proiecte, în loc să vă frece grija de munca altora? Ia încercaţi, să vedeţi cum e. Hai! BAFTĂ!

acum 2 zile · comentarii (4)

Dacă vă interesează o carieră solidă, pe termen lung, şi dacă nu aveţi bani fără limită în cont, luaţi-o mai încet cu vacanţele şi cu distracţia şi transferaţi o parte din banii de acolo către haine mereu frumoase şi elegante, faceţi analize de sânge şi de urină din 6 în 6 luni şi remediaţi urgent orice beteşug, oricât de minuscul ar fi el şi oricât de neînsemnat vi s-ar părea, aveţi mare, mare grijă la cum arătaţi.

acum 5 zile · comentarii (9)
Modifică Setările