stiri traian basescu

Nimic mai semnificativ decât această perioadă de aşa-zise alegeri europene pe care România le trăieşte exclusiv în termenii problemelor, certurilor, urilor, bătăliilor, intoleranţelor şi aranjamentelor minore între partide semnificative din ce în ce mai mult doar pentru ce-a mai rămas coerent din multimilenarul spaţiu carpato-danubiano-ponic trecut prin filtrul nefericit al Fanarului.

acum 2 ore · comentarii (5)

Imaginea de aseară, cu Radu Mazăre coborât încătuşat pe Otopeni, m-a provocat la o scurtă introspecţie. În fond, la 14-15 ani luptam „la baionetă” cu baronul, împreună cu colegii mei de la Asociaţia Elevilor din Constanţa. Unii ziceau că suntem mânaţi de interese partizane, alţii că suntem nebuni, dar în final am demonstrat că elevii pot fi cei care aduc schimbarea, mai ales dacă sunt persuasivi şi cu legea în mână.

Veritabila piatră filozofală a politicii o constituie buna guvernare, dialogul cu toate forţele politice şi cu societatea civilă, cu instituţiile şi forurile din România şi din U.E., asumarea şi gestionarea diversităţii de opinii, un adevărat tezaur pentru un guvern capabil, promovarea eficienţei guvernamentale, a competenţei, responsabilităţii, integrităţii, destoiniciei, valorii şi seriozităţii.

acum 12 ore · comentarii (2)

Ce se află în spatele discursurilor inflamate ale naţionaliştilor care se autodeclară salvatorii patriei? Ce ascund mesianicii apărători ai fibrei naţionale? Discursurile lor manipulatoare lasă greu să se întrevadă şi altceva în afara scopurilor lor nobile. Dar, din când, în când faţada crapă şi se poate vedea în spatele decorurilor bine construite. Austria este un caz care spune multe.

acum 2 zile · comentarii (26)

Nicicînd în istoria României şi, aş îndrăzni să spun, în istoria umanităţii, o sentinţă nu a fost mai morală şi, în acelaşi timp, mai imorală decît cea care urmează să i se aplice luni, după alegeri, lui Dragnea. Judecătorii l-au trimis pe Dragnea la judecata societăţii, iar în funcţie de rezultatele alegerilor, el îşi va primi sentinţa. Dacă va obţine scor bun la alegeri, atunci va fi liber. Dacă va pierde alegerile, atunci îl aşteaptă pîrnaia.

acum 21 ore · comentarii (8)