Stiri despre europa

  3381 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Trump şi dubiul existenţial privind angajamentul NATO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump şi dubiul existenţial privind angajamentul NATO

  Lucrurile încep să devină foarte serioase, pe măsură ce temerile privind existenţa viitoare a instituţiilor fundamentale ale spaţiului euro-atlantic sunt alimentate nu doar de presupuneri, ci de fapte concrete, toate în linia care duce, cu voia deplină a lui Trump, înspre gara unde Putin aşteaptă, liniştit şi zâmbitor, trenul victoriei sale împotriva Occidentului necreştin-ortodox, duşmănos şi agresiv.

 • Mâna Kremlinului sau simpli farsori? Juncker şi Mogherini au fost păcăliţi de două vedete din Rusia că ar vorbi la telefon cu noul premier al Armeniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mâna Kremlinului sau simpli farsori? Juncker şi Mogherini au fost păcăliţi de două vedete din Rusia că ar vorbi la telefon cu noul premier al Armeniei

  Doi cunoscuţi farsori ruşi i-au păcălit pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi pe şefa externelor UE, Federica Mogherini. Cei doi oficiali au crezut că stau de vorbă cu noul premier al Armeniei, fapt ce a ridicat mai multe semnale de alarmă cu privire la încălcarea protocoalelor de securitate, transmite Euronews.

 • Europa, între sentimentalism şi ambiţie imperială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa, între sentimentalism şi ambiţie imperială

  Filosoful Jürgen Habermas a primit recent marele Premiu al Presei Franco-Germane. Într-o Europă a austerităţii nu omul de finanţe Wolfgang Schäuble este cel celebrat, ci intelectualul care a luat partea Greciei!

 • UE îndeamnă China să-şi deschidă în continuare economia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE îndeamnă China să-şi deschidă în continuare economia

  Este de datoria Chinei să-şi deschidă economia mai mult , a declarat, luni, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în deschiderea summit-ului China-UE de la Beijing dedicat comerţului, relatează Reuters.

 • Luni, trei întâlniri care pot schimba jocuri planetare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luni, trei întâlniri care pot schimba jocuri planetare

  Întâlniri cu interlocutori diferiţi, dar un acelaşi numitor comun şi sub aceeaşi presiune uriaşă determinată de noul şi neaşteptat de conflictualul context creat după ce America lui Trump a declanşat un complex război comercial, mai întâi împotriva aliaţilor săi cei mai apropiaţi şi care tinde să devină acum o confruntare economică pe plan global, generând deja efecte politice dintre cele mai ciudate şi neplăcute.

 • Trump: Când bădărănia salvează omenia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump: Când bădărănia salvează omenia

  Nu problemele de coordonare ale lui Juncker, dezintegrarea UE, ori umilinţele îndurate de europeni în faţa tiraniilor îi obsedează pe editorialişti în vest. Crima supremă le pare a fi grosolănia preşedintelui american.

 • Săptămâna în care salvăm sau dezintegrăm lumea Occidentală, după 70 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Săptămâna în care salvăm sau dezintegrăm lumea Occidentală, după 70 de ani

  Începe o săptămână importantă astăzi pentru lumea noastră cea de toate zilele, pe care o cunoaştem, lumea Occidentală în care ne-am integrat, în UE şi NATO, cu o relaţie puternică transatlantică şi cu solidaritatea şi coeziunea pe continent şi în cadrul UE. Două sunt evenimentele cruciale în acest caz.

 • Modelul normalităţii şi examenul maturităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Modelul normalităţii şi examenul maturităţii

  Parcurgem zile în care modelul în care credem cel mai mult (şi cei mai mulţi dintre noi) este constant pus la îndoială, este testat şi supus presiunilor. Fie că vorbim de summitul NATO, de disputele interne privind echilibrul instituţiilor sau de încrederea generală în sistemul din care facem parte. Soluţia cea mai matură pentru fiecare dintre noi vine din încredere.

 • Trump a sosit în Europa, dar e cu gândul la întâlnirea cu Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump a sosit în Europa, dar e cu gândul la întâlnirea cu Putin

  Donald Trump a sosit marţi seara la Bruxelles pentru un summit NATO ce se anunţă tensionat, europenii punând sub semnul întrebării bunele intenţii ale preşedintelui american care şi-a multiplicat declaraţiile furtunoase şi care a declarat că întâlnirea cu omologul rus Vladimir Putin ar putea să fie mai uşoară decât cea cu aliaţii.

 • ANALIZĂ Ce vor românii de la summit-ul NATO care debutează miercuri la Bruxelles INFOGRAFIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Ce vor românii de la summit-ul NATO care debutează miercuri la Bruxelles INFOGRAFIE

  Întărirea securiţăţii flancului estic al NATO şi chiar găzduirea unui din noile comandamente aliate sunt teme de interes de la summit-ul Alianţei Nord-Atlantice ce începe miercuri la Bruxelles. Prima dată, la cel mai înalt nivel aliat, va fi organizată o reuniune distinctă, dedicată evoluţiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei şi Ucrainei.

 • Scrisoare către Donald Trump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare către Donald Trump

  Scrisoarea de mai jos a fost trimisă la Casa Albă Preşedintelui Donald Trump, pe 9 iulie 2018, de către membrii Forumului Ministerial Aspen. Ca fost Ministru de Externe al României, mă număr printre semnatarii scrisorii, al cărei scop e să sublinieze importanţa menţinerii unei relaţii transatlantice puternice, la câteva zile de un crucial Summit NATO la Bruxelles.

 • Europa îşi pregăteşte sfârşitul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa îşi pregăteşte sfârşitul

  Suntem foarte aproape de finalul unui ciclu istoric, cel al încercării de a crea prosperitate şi progres pe ruinele Europei distruse de război şi bântuită de spaimele şi ororile sale.