Stiri despre maia sandu

  2307 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Diferenţa dintre Svetlana Tihanovskaia şi Maia Sandu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diferenţa dintre Svetlana Tihanovskaia şi Maia Sandu

  Departamentul de Stat al SUA a reacţionat la ceremonia organizată la Minsk, pentru menţinerea la putere a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care conduce Belarus din 20 iulie 1994 fiind astfel cel mai longeviv dintre toţi şefii de stat europeni, ce au deţinut puterea după încheierea Războiului Rece. Lukaşenko este încremenit în proiectul dictaturii sale, dar adversara sa, Svetlana Tihanovskaia, reprezintă viitorul ce poate fi doar amânat.

 • Sondaj. Cine are cele mai mari şanse de a învinge în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj. Cine are cele mai mari şanse de a învinge în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova

  Igor Dodon rămâne în continuare principalul favorit al alegerilor prezidenţiale din 1 noiembrie, cel puţin asta potrivit unui sondaj de opinie prezentat joi, 24 septembrie, de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor, organizaţie apropiată de Partidul Socialiştilor, studiul căreia arată că, dacă în turul doi ajung Igor Dodon şi Maia Sandu, actualul preşedinte al R. Moldova va mai obţine un mandat.

 • Petru Lucinschi: Cei care strigă despre fraudarea alegerilor se pregătesc să piardă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Petru Lucinschi: Cei care strigă despre fraudarea alegerilor se pregătesc să piardă

  Fostul preşedinte al R. Moldova Petru Lucinschi este nedumerit de ce opoziţia atât de mult vorbeşte despre pericolul fraudării alegerilor din 1 noiembrie. El susţine că în întreaga lume există o regulă care ar spune că cei care vorbesc despre fraudarea scrutinului fac asta pentru că sunt conştienţi că vor pierde alegerile.

 • Andrei Năstase promite o pensie minimă de 2.500 de lei, după ce Maia Sandu a spus că va pleda pentru o pensie minimă de 2.000 de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Năstase promite o pensie minimă de 2.500 de lei, după ce Maia Sandu a spus că va pleda pentru o pensie minimă de 2.000 de lei

  A început lupta electorală pentru voturile pensionarilor. Candidatul Platformei DA pentru prezidenţialele din 1 noiembrie, Andrei Năstase, afirmă că în următorii patru ani va aduce bani suficienţi la bugetul de stat încât pensia minimă să poată fi majorată la cel puţin 2.500 de lei. Anunţul liderului Platformei DA vine la doar o săptămână după ce candidatul PAS, Maia Sandu, a promis că în mandatul ei pensia minimă va fi ridicată la 2.000 de lei.

 • Ion Chicu, către opoziţie: Îi îndemn să nu fraudeze alegerile prin insinuări că alegerile se fraudează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Chicu, către opoziţie: Îi îndemn să nu fraudeze alegerile prin insinuări că alegerile se fraudează

  Premierul Ion Chicu a dat asigurări că Guvernul face tot ce este posibil pentru ca alegerile prezidenţiale din 1 ianuarie să se desfăşoare în mod democratic şi cu respectarea tuturor standardelor internaţionale. Totodată, prim-ministrul a avertizat politicienii din opoziţie să înceteze să lanseze acuzaţii la adresa Comisiei Electorale Centrale, precum că autorităţile ar încerca să fraudeze scrutinul.

 • Reacţia preşedintelui CEC, după solicitarea PAS de a-şi prezenta demisia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţia preşedintelui CEC, după solicitarea PAS de a-şi prezenta demisia

  Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, susţine că nu a luat decizii, nu a întreprins acţiuni şi nu a făcut declaraţii care ar constitui o încălcare a legii sau a jurământului depus şi ar servi drept temei pentru demisie. Reacţia şefului CEC vine în contextul solicitării Partidului Acţiune şi Solidaritate de a-şi prezenta demisia, transmite IPN.

 • PAS cere demisia lui Dorin Cimil din funcţia de preşedinte şi membru al CEC, după ce tot PAS l-a propus la CEC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PAS cere demisia lui Dorin Cimil din funcţia de preşedinte şi membru al CEC, după ce tot PAS l-a propus la CEC

  PAS, condus de Maia Sandu, solicită demisia preşedintelui Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, pentru că „a dat dovadă de părtinire în exercitarea atribuţiilor sale, prin acceptarea promovării intereselor politice ale unui potenţial candidat la alegerile prezidenţiale, la comanda lui Maxim Lebedinschi, şi astfel a încălcat legea şi jurământul depus”.

 • PAS cere CEC să anuleze noua circulară privind finanţarea campaniei prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PAS cere CEC să anuleze noua circulară privind finanţarea campaniei prezidenţiale

  Partidul Acţiune şi Solidaritate îi cere Comisiei Electorale Centrale să anuleze de urgenţă noua circulară privind finanţarea campaniei prezidenţiale. Potrivit lideri PAS, Maia Sandu, aceasta este „o nouă fraudă pusă la cale de Igor Dodon şi Maxim Lebedinschi, prin care să se interzică partidelor să finanţeze campania candidaţilor în aceste alegeri”, transmite IPN.

 • Maia Sandu spune că va propune Parlamentului să majoreze pensia minimă la 2.000 de lei, dacă va ajunge în funcţia de preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maia Sandu spune că va propune Parlamentului să majoreze pensia minimă la 2.000 de lei, dacă va ajunge în funcţia de preşedinte

  Lidera PAS, Maia Sandu, l-a acuzat pe Igor Dodon că nu a contribuit suficient la majorarea pensiilor pentru cetăţenii R. Moldova. Prin urmare, Maia Sandu a anunţat că, dacă va ajunge în funcţia de şef de stat după alegerile din 1 noiembrie, va propune Parlamentului să adopte o hotărâre prin care iniţiativa de majorare a pensiei minime la nivelul de 2.000 de lei să devină obiectiv naţional.

 • Igor Dodon: Nimeni nu are niciun interes să falsifice alegerile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon: Nimeni nu are niciun interes să falsifice alegerile

  Igor Dodon susţine că Partidul Socialiştilor, la fel ca şi el personal, nu au niciun interes să falsifice alegerile prezidenţiale din această toamnă şi sugerează că Maia Sandu, candidatul PAS, va pierde aceste alegeri, transmite IPN.

 • Octavian Ţîcu: Un candidat unionist are cele mai multe şanse de victorie în alegerile prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Octavian Ţîcu: Un candidat unionist are cele mai multe şanse de victorie în alegerile prezidenţiale

  Candidatul Partidului Unităţii Naţionale în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Octavian Ţîcu, este optimist în privinţa şanselor sale în alegeri, în pofida faptului că sondajele de opinie arată că în turul doi vor ajunge Maia Sandu şi Igor Dodon. Liderul PUN spune că nu are încredere în sondaje şi că un candidat unionist are cele mai mare şanse de victorie.

 • Maia Sandu: Primarii PDM nu-şi doresc ca Igor Dodon să rămână la putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maia Sandu: Primarii PDM nu-şi doresc ca Igor Dodon să rămână la putere

  Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate susţine că pe parcursul ultimelor luni a avut mai multe întrevederi în teritoriu cu susţinători ai Partidului Democrat, dar şi ai altor formaţiuni politice. În cadrul acestor întrevederi, primarii PDM ar fi declarat că actualul preşedinte Igor Dodon reprezintă un obstacol privind obţinerea unor resurse financiare externe, notează IPN.

 • Dodon, fără majoritate la Chişinău. Rămâne şi fără guvern?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon, fără majoritate la Chişinău. Rămâne şi fără guvern?

  În Republica Moldova, Parlamentul îşi reia lucrările în situaţia unei majorităţi fragile, chiar inexistente, după ultimele voturi dinainte de vacanţă, dar şi cu un timp suficient care a adus aranjamente noi şi legături subterane care mai degrabă au consolidat puterea şi poziţia lui Igor Dodon, preşedintele ostentativ pro-rus în funcţie.

 • Igor Dodon consideră că va câştiga la prezidenţiale în faţa Maiei Sandu cu o diferenţă de până la 10%: Nu va fi o luptă strânsă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon consideră că va câştiga la prezidenţiale în faţa Maiei Sandu cu o diferenţă de până la 10%: Nu va fi o luptă strânsă

  Igor Dodon susţine că în alegerile din 1 noiembrie va învinge în faţa Maiei Sandu la o diferenţă mai mare de voturi decât în 2016. El consideră că va obţine între 8% şi 10% de voturi mai mult decât Maia Sandu sau între 100.000 şi 120.000 de voturi mai mult. În acest context, Dodon a declarat că în turul doi nu va fi o luptă strânsă.

 • Maia Sandu: Luptăm cu Igor Dodon şi nu cu partenerii de centru-dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maia Sandu: Luptăm cu Igor Dodon şi nu cu partenerii de centru-dreapta

  Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, susţine că în viitoarea campanie electorală nu intenţionează să lupte împotriva partidelor de centru dreapta. Mai mult decât atât, candidata PAS la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, afirmă scopul formaţiunii este să lupte împotriva actualului preşedinte, Igor Dodon, transmite IPN.

 • Maia Sandu: „Eu o să-l sprijin pe Andrei Năstase în turul doi”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maia Sandu: „Eu o să-l sprijin pe Andrei Năstase în turul doi”

  Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că în turul doi al alegerilor prezidenţiale îl va sprijini pe preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, dacă acesta va obţine cele mai multe voturi. Maia Sandu a făcut această afirmaţie în contextul întrebării dacă între ea şi Năstase ar exista o ceartă.

 • Sondaj. Cine va ajunge în turul doi la prezidenţialele din R. Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj. Cine va ajunge în turul doi la prezidenţialele din R. Moldova

  Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, pentru Partidul Socialiştilor ar vota 25,9 %, urmat de Partidul Acţiune şi Solidaritate cu 17,5% din voturi, iar topul liderilor în viitoarele alegeri prezidenţiale ar arăta în felul următor: Igor Dodon - 27,5%, Maia Sandu - 18,1% şi Renato Usatîi - 9,7%, transmite IPN.

 • Donald Tusk, un exemplu pentru respectul faţă de limba română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Donald Tusk, un exemplu pentru respectul faţă de limba română

  Pe 31 august, în Ziua sărbătorii Limba Noastră cea Română, Donald Tusk a făcut cea mai clară dovadă privind respectful faţă de limba română. Preşedintele Partidului Popular European, fost premier polonez şi Preşedinte al Consiliului European a demonstrat cum se serbează şi cum se arată respectul faţă de limba română: vorbind-o corect! Mai corect decât cei mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova, mai corect decât mulţi români.