Stiri despre republica moldova

  17527 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un inutil balet „patriotic“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un inutil balet „patriotic“

  Pentru prima dată în viaţă, sunt şi eu de acord cu ceva spus de Iulian Fota: vizita lui Tudose la Chişinău e egală cu zero. Cu zero, pentru că perversitatea sovietică a oligarhiei basarabene a ajuns la un asemenea nivel, încât, pe lângă spectacolele de sunet şi lumini „patriotice” de care e capabilă, potemkiniadele din trecut erau biete exerciţii şcolăreşti.

 • Igor Gamreţchi riscă doi ani de închisoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Gamreţchi riscă doi ani de închisoare

  Procurorii cer doi ani de închisoare şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de trei ani pentru Igor Gamreţchi, şef al Direcţiei transport din Chişinău, suspendat din funcţie. Procurorul care instrumentează dosarul, Dumitru Robu, a declarat că pronunţarea sentinţei ar putea avea loc pe 3 august, transmite IPN.

 • Tiraspolul condamnă Declaraţia de retragere a trupelor ruse făcută de Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tiraspolul condamnă Declaraţia de retragere a trupelor ruse făcută de Chişinău

  Sovietul Suprem al autoproclamatei administraţii de la Tiraspol condamnă Declaraţia Parlamentului Republicii Moldova privind retragerea forţelor militare ruse din stânga Nistrului, numind-o o „strategie a Chişinăului de destabilizare a situaţiei şi escaladare a conflictului, transferându-l în fază fierbinte“, scrie presa din regiune.

 • Rusia ameninţă Republica Moldova cu o intervenţie militară precum cea din Georgia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia ameninţă Republica Moldova cu o intervenţie militară precum cea din Georgia

  Federaţia Rusă, prin vocea vicepremierului Dmitri Rogozin, a ameninţat Republica Moldova cu o intervenţia militară precum cea din Georgia. Declaraţiile au venit imediat după ce Parlamentul Republicii Moldova a aprobat cu majoritate de voturi o „Somaţie" de retragere a trupelor ruse din regiunea transnistreană.

 • Andrian Candu, în Parlament: Dmitri Rogozin ne transmite salutări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrian Candu, în Parlament: Dmitri Rogozin ne transmite salutări

  Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a reacţionat la Declaraţia votată vineri, 21 iulie, de Parlamentul de la Chişinău „privind retragerea forţelor militare ruse din stânga Nistrului”, făcând o paralelă cu situaţia din Georgia din 2008.

 • Marian Lupu: Declaraţia privind retragerea armatei străine nu este antirusă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marian Lupu: Declaraţia privind retragerea armatei străine nu este antirusă

  Declaraţia Parlamentului Republicii Moldova prin care cere Federaţiei Ruse să-şi retragă armata din stânga Nistrului nu este o declaraţie anti-Rusia, ci este o declaraţie pro-Moldova, care confirmă statutul de neutralitate al ţării noastre, a declarat fostul preşedinte al PDM, Marian Lupu, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, transmite IPN.

 • 96 de microbuze şcolare au
fost donate Moldovei de România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  96 de microbuze şcolare au fost donate Moldovei de România

  Guvernul României a donat Republicii Moldova 96 de microbuze şcolare, unul dintre care este destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă. Donaţia este făcută în baza unui memorandum semnat în cadrul şedinţei Guvernului României din 22 martie.

 • Chirtoacă îi acuză pe procurori de minciună şi complicitate, după ce aceştia au cerut suspendarea sa de la Primăria Chişinăului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chirtoacă îi acuză pe procurori de minciună şi complicitate, după ce aceştia au cerut suspendarea sa de la Primăria Chişinăului

  Dorin Chirtoacă a catalogat drept ilegală solicitatea procurorilor anticorupţie privind suspendarea sa de la conducerea Primăriei Chişinăului, acuzându-i pe aceştia că mint cu privire la finalizarea etapei de urmărire penală şi trimiterea sa în judecată pentru corupţie pasivă şi trafic de influenţă în dosarul parcărilor plătite din capitala Republicii Moldova.

 • Ministerul Afacerilor Externe condamnă proclamarea „Malorusiei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Afacerilor Externe condamnă proclamarea „Malorusiei“

  Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene condamnă proclamarea recentă la Doneţk a aşa-zisei „Malorusia“, care se pretinde a fi o formaţiune pseudo-statală „succesoare“ a Ucrainei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al instituţiei.