stiri despre pnl

59

Plângerea penală depusă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe numele premierului Viorica Dăncilă se întoarce împotriva sa şi a partidului, PSD acuzându-i pe liberali şi pe Klaus Iohannis că vor să o demită cu orice preţ pe şefa Guvernului, chiar cu preţul suspendării preşedintelui ţării. Mai mult, o parte dintre membrii din conducerea PNL se delimitează de şeful formaţiunii şi spun că nu sunt de acord cu demersul său.

13

Liderii liberali au dat, marţi, un vot de susţinere pentru Ludovic Orban pe tema plângerii penale făcută de acesta împotriva premierului Viorica Dăncilă. Doar trei persoane au votat „împotrivă“, printre acestea fiind prim-vicepreşedintele Iulian Dumitrescu şi vicepreşedintele Marian Petrache, în timp ce 23 de liberali au fost „pentru“.

13

Mara Mareş, liderul Tineretului Naţional Liberal, a explicat, la Adevărul Live, cum a ajuns să ironizeze generaţia „decreţeilor“, scandal în urma căruia unii colegi de partid i-au cerut demisia. Aceasta a spus că TNL a încercat să comunice „fresh şi catchy” pentru ca mesajele să prindă tinerilor, admiţând totodată că „nu a observat spectrul larg” al mesajului.

Au intrat sau n-au intrat banii în timpul guvernului tehnocrat? În urma lansării raportului SAR pe anul 2018 şi a popularizării tabelului de mai jos de către fostul PM Dacian Cioloş, s-a redeschis subiectul „Guvernului 0“ şi a grelei moşteniri a guvernului tehnocrat în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, blocajele administrative şi, în general, gestionarea acestui sector. Să clarificăm.

În ţara asta s-a furat tot ceea ce era de furat. Acum am trecut la o etapă nouă, se fură munca noastră viitoare. Într-adevăr, parteneriatul public-privat, reactivat astăzi de către guvernanţi, dar tatonat şi de mulţi alţi predecesori, ne este servit ca o soluţie pentru investiţii în infrastructură. Noi, beneficiarii, urmează să le achităm prin plata de taxe de autostradă sau onorarii pentru servicii medicale, foarte mulţi ani de azi înainte.

Debandada tot mai accentuată a vieţii politice din România, o stare de fapt parcă tot mai asemănătoare cu aceea specifică primilor ani de după Revoluţie, dar şi apetitul din ce în ce mai redus pentru reflecţie politică al publicului şi, implicit, al presei, au făcut să treacă aproape neobservate descoperirea şi publicarea unui document politic de maximă importanţă

Nefericită caracterizarea lui Liviu Dragnea referitoare la doi foşti premieri. I-a făcut şobolani, dând întregului partid senzaţia că este conştient că PSD a început să „ia apă”.  Se referea la Victor Ponta şi Mihai Tudose. Asta după ce se înregistrează deja un val de migrări de la PSD spre partidul Pro România condus de Ponta.

Pentru guvernanţii români este mai comod să băltească în cartierul rău-famat al Uniunii Europene decât să îşi dorească să ne mute în clubul select al zonei euro. La cum se mişcă lucrurile în România, zona euro începe să devină un vis interzis. De ce este o veste proastă pentru noi acest lucru?

acum 2 zile · comentarii (17)

Şefii agenţiilor de informaţii din Marea Britanie şi Germania precum şi oficialii de securitate din NATO şi UE, au identificat Moscova ca fiind prima sursă de ameninţări hibride, citând încercările de a manipula alegerile, de a fura date sensibile, de a declanşa o lovitură de stat în Muntenegru sau de a utiliza gaz neuro-toxic împotriva adversarilor.

acum 2 zile · comentarii (31)