india

  547 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum s-a transformat Camera Deputaţilor într-o agenţie de turism pentru Valeriu Zgonea. Cât au costat excursiile şefului deputaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a transformat Camera Deputaţilor într-o agenţie de turism pentru Valeriu Zgonea. Cât au costat excursiile şefului deputaţilor

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, un campion al plecărilor în străinătate pe bani publici, vrea să blocheze deplasările externe ale deputaţilor pentru a face economie. Doar în primele trei luni ale anului, Zgonea a efectuat patru vizite externe, două dintre ele fiind în afara Europei, care au costat Camera Deputaţilor 35.000 de euro.

 • Statele emergente:
India - ascensiune şi paradox (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statele emergente: India - ascensiune şi paradox (II)

  Obţinerea independenţei şi creşterea puterii au fost o consecinţă a doctrinei economice impuse de Nehru, o economie socialistă, autarhică şi protecţionistă. În anul 1990 paradigma economică a Indiei s-a schimbat, de la un stat cu o economie închisă la un stat cu o economie deschisă.

 • Cele mai puternice 10 armate ale lumii: SUA şi Rusia se află pe primele două locuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai puternice 10 armate ale lumii: SUA şi Rusia se află pe primele două locuri

  Din ce în ce mai multe confruntări armate au loc în lume. Coreea de Nord lansează rachete balistice, Rusia îşi încordează muşchii în faţa Occidentului, estul Ucrainei este în conflict, iar Statul Islamic se apropie din ce în ce mai mult de Europa. Dar care sunt ţările care au cea mai de temut armată?, se întreabă Business Insider, care, cu ajutorul a Global Firepower, a realizat un top cu cele mai puternice state din punct de vedere militar.

 • Ghid de călătorie geopolitic (II). Statele emergente: India – istorie şi
fascinaţie geopolitică – prima parte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghid de călătorie geopolitic (II). Statele emergente: India – istorie şi fascinaţie geopolitică – prima parte

  Refuzul istoriei este o caracteristică a civilizaţiilor orientale, unde legătura dintre cer şi pământ este mai profundă decât în Occident. Orientul a fost vrăjit de eternitate şi de o devenire a omului, o deificare a fiinţei umane. Occidentul s-a lăsat în mâinile zeilor, ei fac istoria şi destinul, iar noi suntem pioni pe o imaginară tablă de şah.

 • Provocările ascunse în spatele
modernizării militare a Rusiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Provocările ascunse în spatele modernizării militare a Rusiei

  Kremlinul va prezenta public noile sale achiziţii militare la parada de Ziua Victoriei ce va avea loc pe 9 mai. Defilarea se va concentra pe numărul noilor vehicule militare dezvoltate de industria de apărare internă, adevărate pietre de temelie ale modernizării armatei ruseşti.

 • „Sanscrita, limba mantrelor“, o expoziţie inedită despre moştenirea scrisă a Indiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Sanscrita, limba mantrelor“, o expoziţie inedită despre moştenirea scrisă a Indiei

  La ideea cercetătoarei Mihaela Gligor, Biblioteca Academiei Române Cluj va găzdui, între 4 şi 8 mai, o expoziţie inedită intitulată „Sanscrita, limba mantrelor”. În cadrul acesteia, publicul va vedea, pentru prima dată, gramaticile şi cărţile lingvistului Sámuel Brassai, considerat ultimul mare savant al Ardealului. Vernisajul va avea loc luni, 4 mai, la ora 14.00.

 • Diferenţă de fus orar: 2h45
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diferenţă de fus orar: 2h45

  Când am ajuns la Kathmandu, străzile erau pustii, fiindcă opoziţia maoistă tocmai declanşase o grevă generală de trei zile. După 24 de ore, văzând reacţiile suscitate pe Facebook şi Twitter, a anulat-o. Partidele de la putere au fost bucuroase şi au confirmat reluarea consultărilor pentru adoptarea unei Constituţii.

 • FP România nr. 45 – o ediţie „nucleară”. Plus alte subiecte, mai paşnice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FP România nr. 45 – o ediţie „nucleară”. Plus alte subiecte, mai paşnice

  Ne privesc arsenalele nucleare din lume – sau măcar cele din Europa? Redacţia americană a centrat această ediţie pe împlinirea a 70 de ani de la primul test nuclear din istorie. A fost începutul erei atomice, în care trăim şi astăzi, vom trăi şi mâine – chiar dacă ignorăm această sabie de deasupra capetelor. Plus alte subiecte, mai paşnice – inclusiv o călătorie de pl[cere prin Tbilisi.

 • Ucrainenii au pierdut cinci avioane militare pe care India le-a trimis la Kiev pentru lucrări de modernizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucrainenii au pierdut cinci avioane militare pe care India le-a trimis la Kiev pentru lucrări de modernizare

  Ucrainenii au pierdut cinci avioane Antonov-32, de transport militar, produse în Ucraina şi vândute Indiei. Ca parte unui contract de modernizare în valoare de 400 de milioane de dolari semnat în 2009, indienii au trimis avioanele la fabrica Antonov de la Kiev pentru lucrări de modernizare. Acum, aeronavele au dispărut, iar ucrainenii nu dau nicio lămurire.

 • Nebuni după India: sindromul 
„fericirii
interioare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nebuni după India: sindromul „fericirii interioare“

  Tot mai mulţi români aleg drept destinaţii de vacanţă ashram-urile şi pelerinajele religioase din Asia. La capătul acestor călătorii iniţiatice, oamenii speră să descopere reţeta revenirii la un spaţiu paradisiac, în care sunt împăcaţi cu ei înşişi. În forma sa agresivă, această căutare este numită de psihiatri „psihoză“. Iar ambalată sub forma unor „pachete turistice“, produce cifre cu multe zerouri.