stiri despre pnl

39

Coaliţia PSD-ALDE a încălcat toate cutumele parlamentare în momentul în care a schimbat după bunul plac preşedinţii celor mai importante comisii din Senat şi i-a scos din birourile de conducere ale acestora pe toţi cei din Opoziţie. Decizia vine la puţin timp după ce PNL şi USR chemaseră la raport în Senat miniştri ai PSD.

21

Salariile lunare de mii de euro de la Parlamentul European i-au făcut pe numeroşi liberali cu putere în partid să se înscrie în cursa internă pentru a fi puşi pe lista pentru europarlamentare. Crin Antonescu şi Vasile Blaga sunt cele mai cunoscute nume care ar prefera opoziţia faţă de PSD la distanţă, nu lupta la baionetă, însă în următoarele zile ar putea să apară şi altele, precum Marian Petrache şi Ludovic Orban, potrivit unor surse politice.

După o acţiune diplomatică în forţă, Turcia a reuşit să obţină un armistiţiu greu pentru a bloca invazia trupelor guvernamentale şi ruso-iraniene în provincia Idlib, ultima provincie deţinută de opoziţia anti-Assad în Siria, la Vest de râul Eufrat.

acum 4 ore · comentarii (20)

Până şi PSD-iştii ar trebui să ia aminte: există un Dumnezeu care le repartizează pe toate. Altfel nu se poate explica suprema ironie: prima victimă a Legilor Justiţiei, adoptate într-o manieră incalificabilă în Comisia Iordache şi apoi în Parlament, este cel mai de seamă PSD-ist: Liviu Dragnea. Care acum, în buna tradiţie a Partidului, cheamă pompierii: Tudorele, fă ceva!

acum 19 ore · comentarii (34)

Pentru cei din generaţia mea. Şcoala de literatură „Mihai Eminescu”, creată de conducerea PMR în anii 50 ai secolului trecut, după model sovietic cu scopul de a crea noi şi de deznădejde ingineri ai sufletelor (aşa îi numise Stalin pe scriitori, aşa îi desemna cu voluptate în articolele sale pe stil nou însuşi marele Călinescu) mai înseamnă, poate, subiect de istorioare şugubeţe, de glume, chiar de bancuri.

acum 7 ore · comentarii (2)

Nu suntem nici prima şi nici ultima ţară care păţeşte aşa ceva. Cum spuneam, aşa se întâmplă când puterea cade pe umerii unui om nepregătit filosofic pentru ea. Îşi pierde minţile. Grave sunt prejudiciile ce le cauzează poporului pe care îl conduce. Importantă este şi reacţia societăţii, a propriului partid, în stoparea acestei întâmplări nefericite din istoria noastră.

acum 7 ore · comentarii (4)

Suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte al R.Moldova, pentru a patra oară, în contextul în care acesta a refuzat numirile Silvia Radu şi a lui Nicolae Ciubuc la ministerul Sănătăţii şi respectiv Agriculturii este un simplu joc electoral al oamenilor lui Plahotniuc. De asemenea, Constituţia R.Moldova a devenit în mâinile acestora "o simplă formă fără fond".

acum 19 ore · comentarii (0)

Discuţiile de fond despre referendumul din 6-7 octombrie sunt foarte importante, însă esenţial este şi un detaliu. Un eventual succes la vot al Coaliţiei pentru Familie poate fi aruncat în aer de Guvernul PSD şi de tăcerea iniţiatorilor acestui demers cetăţenesc într-o chestiune esenţială pentru procesul de votare: nefolosirea sistemului antifraudă.

acum 2 zile · comentarii (75)

România este pe punctul de a pierde o comoară. Litoteca Naţională, adică locul unde sunt colectate mii de tone de roci şi sedimente care oferă, practic, radiografia structurii solului naţional şi a resurselor minerale care se găsesc în subsol, este la un pas să dispară, iar Ministerul Cercetării, Ministerul de Finanţe, Ministerul Economiei şi ANRM zac în propria ignoranţă.

acum 2 zile · comentarii (11)

„Toate filtrele sunt colective: antisemitism, legionarism, comunism, anticomunism. Toţi avem nevoie de un filtru comun, de grup, de trib, de familie.“ Doina Jela pune sub lupă pagini dureroase din trecutul recent în faţa căruia românii închid încă ochii. Istoria e o fabrică de adevăruri, iar oamenii au o uluitoare capacitate de a uita ceea ce nu vor să ştie. „Efectul fluturelui“ e o carte de proză matură, necesară, incomodă.