Stiri despre europa

  2958 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Decizie în scandalul alimentelor pentru „Est”. Comisia Europeană
pregăteşte o metodă comună de testare a calităţii produselor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decizie în scandalul alimentelor pentru „Est”. Comisia Europeană pregăteşte o metodă comună de testare a calităţii produselor

  Comisia Europeană pregăteşte o metodologie comună pentru a testa calitatea alimentelor, după ce mai multe ţări din Europa de Centrală şi de Est au reclamat că aceasta este mai scăzută în unele state. Concret, mai multe state europene au îndoieli privind produsele pe care industria alimentară le comercializează în magazinele de la ei.

 • Anchetă „Bild“. Cum îşi controlează de la distanţă Statul Islamic simpatizanţii europeni. „Să acţionezi rapid!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anchetă „Bild“. Cum îşi controlează de la distanţă Statul Islamic simpatizanţii europeni. „Să acţionezi rapid!“

  Un reporter al tabloidului german „Bild“ a dezvăluit cum îi îndrumă Statul Islamic pe cei care iau legătura cu gruparea jihadistă, declarându-se dornici să comită un atac. Jurnalistul, care şi-a petrecut câteva luni pretinzând că este un potenţial atacator din Europa, în coordonare cu serviciile germane de securitate, a obţinut acces la administratori de prim-rang ai canalelor Statului Islamic, relatează „Newsweek“.

 • Ghereta din poligon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghereta din poligon

  Cum nimic nu poate fi mai interesant decît noutăţile privitoare la propria evacuare, a sosit momentul să înţelegem pe ce lume ne aflăm. De ce tocmai acum? Pentru că nu ne mai aflăm. Lumea pe care o cunoaştem se încheie.

 • Cum încearcă grupările mafiote să acapareze Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum încearcă grupările mafiote să acapareze Europa

  Organizaţii ruse şi turce, dar şi clanuri albaneze şi nigeriene îşi extind pe cât posibil operaţiunile ilegale în ţări ale Uniunii Europene, profitând adesea de absenţa unor legi dure.

 • Premierul Netanyahu condamnă comportamentul „nebunesc“ al UE faţă de Israel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul Netanyahu condamnă comportamentul „nebunesc“ al UE faţă de Israel

  Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a lansat miercuri dimineaţă un atac usturător la adresa Uniunii Europene într-o sesiune închisă de discuţii cu liderii grupului de la Vişegrad. Netanyahu le-a spus omologilor din Ungaria, Cehia, Polonia şi Slovacia că blocul comunitar a avut un comportament ”„nebunesc” în relaţie cu Israel, relatează Haaretz.

 • Rusia şi „măsurile active” împotriva SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia şi „măsurile active” împotriva SUA

  Europa are nevoie de leadership! Ultimele evoluţii ne-au convins că Bruxelles-ul emite edicte, iar ceilaţi membri fac ceea ce cred că este în interesul lor. Uniunea de astăzi se îndreaptă spre irelevanţă. Va fi Macron noul lider? În Est, SUA se pregăteşte să instaleze un cordon sanitar împotriva Moscovei. Relaţia SUA-Rusia este frântă, fiecare având propria viziune asupra a ceea ce nu merge bine între ele.

 • Extremiştii de stânga, un pericol în creştere pentru Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extremiştii de stânga, un pericol în creştere pentru Europa

  Grupările extremiste de stânga, care nu ezită să recurgă la violenţe, şi-au intensificat în ultima perioadă activităţile în mai multe ţări europene, în unele câştigând din ce în ce mai mulţi adepţi.

 • Trump: „Civilizaţia noastră va triumfa“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump: „Civilizaţia noastră va triumfa“

  În 2007, Varşovia a găzduit o conferinţă internaţională care a avertizat despre o „iarnă demografică“ ce urma să reprezinte o ameninţare existenţială la adresa Europei, deoarece respingerea „familiei naturale“ ar urma să ducă la scăderea natalităţii şi importul, în consecinţă, a milioane de muncitori din fostele colonii europene care nu împărtăşesc valorile occidentale şi refuză să fie asimilaţi.

 • Uniunea Europeană va supravieţui Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană va supravieţui Europei

  Se zice, cu o înţelepciune plină de vervă postumă, că nu se cuvine să vorbeşti de funie în casa spînzuratului. Mai puţin cunoscută e varianta preventivă a aceleiaşi vorbe: se cuvine să răcneşti de funie, cu furie, din casa vecină, către sinucigaşul care tocmai urcă pe scaun.

 • George Friedman: Iniţiativa celor Trei Mări, baraj contra expansiunii ruse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Friedman: Iniţiativa celor Trei Mări, baraj contra expansiunii ruse

  Conceptul geopolitic Intermarium, despre care am vorbit de aproape un deceniu, a început să prindă contur după ce Rusia a revenit la statutul de putere regional majoră şi este compus din foştele state comuniste din Europa de Est: ţările baltice, Polonia, Slovacia, România, Ungaria şi Bulgaria. Scopul său este să descurajeze orice mişcare potenţială a Rusiei către vestul Europei, iar SUA susţin acest concept, scrie analistul George Friedman.

 • Poporul şi ura pe puterea lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poporul şi ura pe puterea lui

  Ce învăţăm din dosarul acuzelor contra DNA? Dacă democraţia se defineşte ca putere a poporului, nu toate popoarele îşi iubesc propria putere. Unele naţiuni par hotărâte să vitregească acest tip de ordine politică.