Stiri despre europa

  3281 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • ONU: Statul
Islamic vrea să provoace un val de migraţie în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ONU: Statul Islamic vrea să provoace un val de migraţie în Europa

  Comandanţii Statului Islamic care părăsesc Siria colaborează cu grupări extremiste din Africa pentru a instiga şi a se infiltra într-un nou val de migraţie în Europa, a declarat David Beasly, şeful Programului de Alimentaţie Globală al ONU, scrie The Guardian.

 • Consiliul Europei se autodesfiinţează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consiliul Europei se autodesfiinţează

  Dacă unii deputaţi preferă să încaseze ilegal bani şi bunuri de lux în loc să combată corupţia, atunci nu mai e nevoie de Consiliul Europei, apreciază Max Hofmann.

 • Europa s-ar putea confrunta din nou cu un val de refugiaţi. Taberele din Grecia şi Turcia sunt arhipline
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa s-ar putea confrunta din nou cu un val de refugiaţi. Taberele din Grecia şi Turcia sunt arhipline

  Devenită simbol al crizei migraţiei din 2015, Lesbos – una din cele cinci insule din Marea Egee unde intră şi sunt înregistrate persoane care ajung în Grecia venind din Turcia – găzduieşte în prezent 6.530 de imigranţi şi refugiaţi în tabere, la o capacitate de doar 3.000 de locuri. Ţara este saturată şi în taberele pentru solicitanţii de azil nu mai există nici locuri şi nici spaţiu. Migranţii vor să plece să ajungă în Europa.

 • Ierusalimul, Liviu Dragnea şi Viorica Vasilica Dăncilă: primejdia impredictibilităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ierusalimul, Liviu Dragnea şi Viorica Vasilica Dăncilă: primejdia impredictibilităţii

  Desigur, la modul ideal, o ţară trebuie să fie puternică, exemplu în dezvoltare economică şi socială, dispunând de o armată puternică, argument disuasiv suficient pentru a-şi apăra cetăţenii, cu politicieni luminaţi dorind binele colectiv, cel pentru care sunt gata să şi-l sacrifice pe cel propriu, eventual murind săraci şi fericiţi că s-au jertfit pe altarul binelui comun.

 • Armatele europene ar putea fi întărite cu imigranţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Armatele europene ar putea fi întărite cu imigranţi

  Ţările din blocul comunitar sunt conştiente că trebuie să facă mai mult pentru securitatea Europei, însă forţele lor armate au probleme serioase în materie de recrutare. Soluţia ar putea fi însă la îndemână, afirmă Elisabeth Braw de la Atlantic Council într-un articol publicat în „Foreign Policy“.

 • Cum îşi cumpără China locul în Europa, dar şi în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îşi cumpără China locul în Europa, dar şi în România

  Timp de mai mult de un deceniu, liderii politici şi corporativi chinezi au cutreierat globul cu portofele aparent fără limită. Din Asia până în Africa, SUA şi America Latină, rezultatele sunt greu de ignorat deoarece China s-a afirmat ca o putere mondială emergentă. Mai puţin cunoscută este amprenta difuză, dar extinsă a Chinei în Europa, scrie Bloomberg.

 • Familia, prostia PSD şi amantele sînt tradiţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Familia, prostia PSD şi amantele sînt tradiţionale

  Individual şi abdominal, oricine, inclusiv Germania, are dreptul să crape de bine. Ceea ce lasă, totuşi, fără răspuns întrebarea: de asta există Uniunea Europeană? Dacă UE e totuna cu aranjamentul care propteşte o hegemonie principial duioasă şi economic dubioasă, periferiile estice şi sudice ale Europei sînt sacrificate.

 • Statele Unite ar putea menţine grupul naval Truman în Europa pentru a descuraja Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statele Unite ar putea menţine grupul naval Truman în Europa pentru a descuraja Rusia

  Oficialii armatei americane iau în calcul varianta menţinerii grupului naval Truman în Mediterană în loc de a-l trimite în Orientul Mijlociu. Responsabili din domeniul apărării americane au declarat pentru defensenews.com că o astfel de măsură ar răspunde activităţilor Rusiei în regiune şi, în acelaşi timp, ar fi în concordanţă cu noua Strategie Naţională de Apărare, care cere armatei să fie mai puţin predictibilă din punct de vedere operaţional.

 • „Europa care protejează“ sau bătălia pe controlul serviciilor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Europa care protejează“ sau bătălia pe controlul serviciilor?

  Un subiect extrem de sensibil în sine, cu atât mai mult în condiţiile lumii contemporane, dar care poate deveni extrem de uşor unul exploziv dacă, cumva, se vor confirma acuzaţiile care deja au început să apară (ajunse imediat la Bruxelles şi în diverse cancelarii), că, aşa cum este cazul reformei în justiţie,

 • Războiul mondial hibrid. Ucraina în linia întâi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul mondial hibrid. Ucraina în linia întâi

  Am văzut multe scrise despre faptul că am intrat într-un nou război mondial. Al patrulea, dacă numărăm Războiul Rece drept al treilea. Interesant este însă că acest al patrulea război mondial hibrid este declarat şi recunoscut ca atare atât de cei mai de vârf analişti din Ucraina, cât şi de o parte importantă şi interesantă a analiştilor ruşi.

 • Mizele Balcanilor de Vest în 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mizele Balcanilor de Vest în 2018

  Pornind de la proaspăta strategie de extindere a Comisiei Europene, continuând cu summit-ul UE-Balcanii de Vest din mai de la Sofia, primul în 15 ani, precum şi cu posibila soluţionare a disputei numelui vechi dintre Macedonia şi Grecia - 2018 promite să aducă schimbări semnificative în Balcani.