stiri despre viktor orban

Decizia era previzibilă deoarece devenise inevitabilă de mai mult timp, mai precis din momentul în care, total incapabilă de a impune măcar o direcţie de acţiune în cadrul propriului partid, prin ostilizarea majorităţii membrilor Parlamentului şi a opiniei publice, Theresa May devenise o valoare politică irelevantă pe eşichierul naţional şi, în orice caz, în dialogul cu partenerii săi europeni pe problema BREXIT.

acum 16 ore · comentarii (17)

Referendumul se ţine concomitent cu scrutinul politic la europarlamentare. PSD le-a cerut susţinătorilor să nu voteze la referendum. Pe cale de consecinţă, PSD are acum posibilitatea de a-i identifica pe cei care votează la ambele, alegeri şi referendum, ca susţinători ai lui sau ai opoziţiei, în funcţie strict de semnătura de prezenţă la referendum.

Deocamdată lui Tarantino i s-a împlinit visul, adorabila căţeluşă Brandy ia PalmDog-ul, după ce ne-a cucerit pe toţi cât este de expresivă şi de eficientă şi mai ales ce bar cu bunătăţi are, la concurenţă cu berea stăpânului, Brad Pitt, alias cascadorul/şoferul lui DiCaprio!

acum 15 ore · comentarii (2)

În decembrie 2004, pe vremea când semnam, în calitate de Ministru de Externe al ţării mele, documentele finale pentru negocierile de intrare a României în Uniunea Europeană, nu am avut mult timp să cuget la însemnătatea profundă a acelui moment istoric. Presiunea imensă a amănuntelor din capitolele complexe aflate în negociere, politica bizantină din spatele acelui proces frenetic sau soluţionarea crizelor din ultima clipă au întunecat, la vremea aceea, imaginea de ansamblu.

Confruntarea dintre marile puteri a început odată cu Primăvara Arabă declanşată în Algeria dar eşuată datorită urmărilor războiului civil din anii 90. Tunisia a preluat modelul revoltelor algeriene şi a schimbat regimul dictatorial condus de Zine Abidine Ben Ali. Au urmat pe rând Libia şi Egiptul. Rezultatul? O iarnă arabă şi o stare convulsivă în Orient!

acum 3 zile · comentarii (21)

Pe la finele anilor 80 făceam naveta la Bucureşti, adică veneam din când în când acasă, după ce terminam programul meu socialist, la un liceu socialist, dintr-un oraş de provincie. Casa din Bucureşti era de fapt o cameră, destinată unei singure persoane, care era soţul meu. Nu aveam buletin de Bucureşti pentru că orice om era obligat să locuiască unde muncea.

În ultimele zile de campanie, am văzut o avalanşă de analize privind posibilele rezultate la alegerile europarlamentare care urmează să aibă loc duminică, 26 mai 2019. Multe dintre aceste comentarii au la bază cercetări sociologice ale căror rezultate variază foarte mult, uneori chiar cu 10 procente. De exemplu, în cele mai recente sondaje, PSD înregistrează scoruri între 21,1% (IMAS, mai 2019) şi 32% (CURS, aprilie 2019).

acum 2 zile · comentarii (15)