Stiri despre politica

  1861 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Românii nu fură, romii nu fură, doar hoţii fură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii nu fură, romii nu fură, doar hoţii fură

  Cetăţenia europeană înseamnă şi respectarea drepturilor omului, nu doar libertate de mişcare sau drepturi economice. Politicienii români, indiferent de partid, trebuie să înţeleagă şi să respecte asta, dacă nu, să răspundă în faţa legii şi a cetăţenilor.

 • Corupţii neamului, competenţii neamului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corupţii neamului, competenţii neamului

  Pe vremea când eram parlamentar în comisia militară, de ordine publică şi SRI (nu exista încă aceea specială de azi) a Senatului, îl întrebam, pe jumătate în glumă, pe Virgil Măgureanu, director al SRI, dacă instituţia domniei sale este responsabilă de proasta funcţionare a telefoanelor noastre, fiindcă ar fi sub ascultare, sau dacă e o problemă de tehnologie nepusă la punct. Bănuiţi răspunsul: tehnologia, bat-o vina!

 • Trei generaţii de oameni politici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei generaţii de oameni politici

  Din 1989 încoace, am avut trei generaţii de oameni politici. Fiecare cu particularităţile ei. Mai bune sau mai rele. Generaţia, dacă o pot numi aşa, pe care am cunoscut-o cel mai bine, din interior, este aceea de imediat după Revoluţie, din care prea puţini supravieţuitori se mai află în parlament şi în alte instituţii ale statutului.

 • Fiul unui lider PSD, numit la Administraţia Fluvială a Dunării. Va încasa 1.000 de euro lunar, deşi n-are nicio calificare în domeniu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fiul unui lider PSD, numit la Administraţia Fluvială a Dunării. Va încasa 1.000 de euro lunar, deşi n-are nicio calificare în domeniu

  Alexandru Pâslaru (31 ani), fiul fostului deputat Florin Pâslaru (acum consilier pentru relaţia cu grupurile parlamentare al lui Liviu Dragnea, după ce Justiţia i-a interzis să mai ocupe un post de ales în urma unei condamnări penale), a ajuns membru în Consiliul de Administraţie al AFDJ, la ordinul ministrului Transporturilor, fiind singurul membru al CA care nu are nici calificare şi nici experienţă în domeniu.

 • Cum să eviţi certurile politice cu prietenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să eviţi certurile politice cu prietenii

  Discuţiile politice între privaţi nu duc, de obicei, nicăieri. Partenerii de dialog se află în acord cu privire la o temă, iar discuţia lâncezeşte; sau sunt într-un dezacord total, iar dialogul e suspendat. Absenţa acordului sau a dezacordului parţial, care ar trebui să fie totuşi regula, este, desigur, consecinţa radicalizării politice din ultimii ani.

 • Studiu: Tinerii din Moldova sunt pasivi şi nu se implică în viaţa social-politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu: Tinerii din Moldova sunt pasivi şi nu se implică în viaţa social-politică

  „Dominat de pesimism şi nemulţumire, reproducând prejudecăţile şi intoleranţa generaţiilor anterioare”. Acesta este portretul tânărului din Republica Moldova, potrivit studiului „Implicarea tinerilor pentru o schimbare pozitivă în societate”, prezentat astăzi, 7 aprilie, la Chişinău, transmite IPN.

 • Politizarea suferinţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politizarea suferinţei

  Câteva luări recente de cuvânt ale unor figuri publice pun în lumină un adevăr pe cât de banal pe atât de grav: nu putem avea o strategie naţională a memoriei dacă folosim amintirea suferinţei doar ca instrument politic.

 • Cum ar trebui să arate un partid liberal în România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ar trebui să arate un partid liberal în România?

  Până în 2012-2013, prioritatea ideologică pentru România era mai degrabă o construcţie maioresciană. Conservatoare. Veneam după aproape un secol de haos şi improvizaţie în materie de idei esenţiale.

 • Golania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Golania

  Golania e ţara golanilor. Ţara în care orice e cu putinţă. La începutul anilor 1970, când era încă tânăr şi la trup curat, Adrian Păunescu scria în volumul „Istoria unei secunde“ aceste versuri memorabile: „Şi ce se mai poate,/Când totul se poate?“. Întrebarea a rămas valabilă. Cine ar fi crezut?

 • Tactica valului: cine câştigă ultima bucată de capital politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tactica valului: cine câştigă ultima bucată de capital politic

  O strategie de succes, folosită de un preşedinte american în dezastrul din Irak, ar putea reprezenta cheia actualei situaţii politice din România. Un efort politic pre-pre-campanie şi o prezenţă decisivă în stradă ar schimba cu totul realitatea românească.

 • Luminiţe de Paşte la tot boborul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luminiţe de Paşte la tot boborul

  De ce să se mai complice edilii noştri bravi, renunţă la fondurile europene să nu aibă necazuri şi preferă banii de la buget. Evită necazurile şi lucrează cum le plouă interesele, cer şi suplimentează cu bani publici diversele proiecte bugetofage. Uneori, „investiţiile” acestea din care se fură la greu, sunt deranjate de nenorociţii de la DNA, însă această problemă pare că va deveni de domeniul trecutului .

 • Nişte răutăţi gratuite la adresa USR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nişte răutăţi gratuite la adresa USR

  Problema USR-ului în această perioadă este că s-a transformat dintr-un partid declarat antisistem într-unul de nemulţumiţi. Agendele politice par mai degrabă individuale, nicidecum comune. Percepţia publică faţă de userişti se confundă cu cea a unei cete de oengişti rămaşi fără fonduri de la Soros care s-au gândit să fie întreţinuţi de stat.

 • Fenomenul ştirilor false, armele epocii post-adevăr. Ion M. Ioniţă: „Ştirile false şi manipularea în masă vor fi extrem de greu de controlat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fenomenul ştirilor false, armele epocii post-adevăr. Ion M. Ioniţă: „Ştirile false şi manipularea în masă vor fi extrem de greu de controlat“

  Din epoca breaking news, deschisă acum aproape două decenii, spaţiul mediatic a intrat în era fake news. Ştirile false au ajuns o constantă, mai ales în spaţiul virtual. Realităţile alternative, conspiraţiile, atacurile şi alarmele nefondate, toate au fost ridicate la rang de mare adevăr. Acestea sunt reperele unei lumi dominate de emoţie, în care raţiunea a amorţit. Goya rămâne mereu autentic, iar monştrii se plimbă liber prin megabiţi.

 • Diversiuni la ordinea zilei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diversiuni la ordinea zilei

  După cum se desfăşoară lucrurile în politica actuală românească, avem de-a face cu un program de diversiuni premeditat, în ciuda acţiunilor protestatare ale străzii. Program de diversiuni cu încercări de legiferări în Parlament, completat de atacuri asupra Justiţiei şi Statului de drept, care poate duce România în sens contrar principiilor enunţate în actualul program de guvernare.

 • Vaiete şi indignări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaiete şi indignări

  Văzduhul s-a umplut de felicitări dulci de ţi se apleacă de opt martie. Contrast mai virulent nici că se poate. Căci altfel domneşte o atmosferă plină de jale şi de lamentări. Mai greu se-ndreaptă ce-ar fi de îndreptat.