Stiri despre politica

  1903 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Băsescu tulbură apele politicii moldoveneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu tulbură apele politicii moldoveneşti

  Sunt mii de basarabeni care au profitat pentru redobândirea cetăţeniei române, dar, mai important, mii de tineri au învăţat gratuit în şcolile din România. Acum există şi cetăţeni români care îl înjură pe Băsescu, după ce au profitat de măsurile iniţiate de el, acuzându-l de corupţie şi de implicare în politica internă a Basarabiei!!!

 • Politikonianul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politikonianul

  De la desemnarea noului premier, în persoana domnului Mihai Tudose, ne confruntăm cu o situaţie inedită: prim-ministrul nu mai este pus, ca până acum, în situaţia de a explica provenienţa averii sale, ci a ridurilor sale klingoniene. Nu o declaraţie de avere i se solicită, ci justificări ale clădirilor cornoase cutanate.

 • Ia şi tichia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ia şi tichia

  Datorez scuze PSD-ului, chiar şi în varianta în care acest partid de clăcaşi ai prostiei va fi desfiinţat, legal sau ilegal. În primul rînd, pentru că PSD nu e unic. Stelar în materie de bezna cugetării, PSD e doar lider de herghelie. Atîtea alte partide şi atîţia alţi oameni politici trudesc, după puterile lor de gloabe deficitare, să se ţină după armăsarul din frunte.

 • Politică cu pupături
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politică cu pupături

  ”(…) Ce veselie! Ce avînt! Ce entuziasm!... A! Sunt sublime momentele cînd un popor martir sfarmă obedele şi cătuşele tiraniei şi, aruncîndu-le departe, tare de dreptul său, fără ură, uitînd trecutul odios, închină des, dar sincer, pentru sfînta Libertate şi - te pupă! O!” (I.L.Caragiale, Boborul, 1896).

 • Europa s-a cam săturat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa s-a cam săturat

  Nu de Republica Moldova sau de cetăţenii ei. UE are o lungă experienţă a prosperităţii şi cunoaşte prea bine pericolele care derivă din periferiile sărace. În plus, oricât e de greu de crezut, în politica europeană încă mai există destui naivi cărora chiar le pasă de suferinţele lumii a treia.

 • Ce am avut, ce am pierdut şi ce câştigăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce am avut, ce am pierdut şi ce câştigăm

  Pe lângă zânzania muştelor roşii de a sta în vârful rahatului guvernamental, România, ca ţară, s-a făcut încă odată de râsul lumii. Politica-i mai grea decât carnea de porc, face victime tot timpul. A căzut guvernul, vom avea un nou guvern, dar cu aceeaşi păpuşari în spate. Firesc, opinia publică se întreabă dacă vom avea premier şi miniştri noi mai buni decât predecesorii. Să facă ceva şi pentru ţară şi cetăţenii ei.

 • Prima ţigară pe Everest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima ţigară pe Everest

  Rămîn la părerea că PSD trebuie desfiinţat. Nu există, însă, motive de teamă. Dictatura pe care o încurajază propunerile anti-democratice din aceste rînduri nu are sorţi de izbîndă. PSD însuşi a adoptat tacit decizia de autodistrugere şi, mai mult, trage nădejde să se reînfiinţeze, perfect legal, sub aceleaşi iniţiale: Proştii şi Slugile lui Dragnea.

 • UDMR a început negocierile. În această dimineaţă, maghiarii au discutat cu Grindeanu, dar şi cu Dragnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UDMR a început negocierile. În această dimineaţă, maghiarii au discutat cu Grindeanu, dar şi cu Dragnea

  Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, va începe luni negocieri cu reprezentanţi ai Guvernului, dar şi ai coaliţiei PSD-ALDE pe tema moţiunii de cenzură, el primind mandat în acest sens sâmbătă, în Consiliul Permanent al UDMR. Hunor a explicat că partidul său nu este interesat în acest moment de portofolii în Guvern, iar personal nu are ambiţii legate de funcţia de vicepremier.

 • Noua echipă de conducere a PNL, dominată de oamenii lui Ludovic Orban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua echipă de conducere a PNL, dominată de oamenii lui Ludovic Orban

  Consiliul Naţional de Coordonare al PNL a ales duminică noua echipă de conducere centrală a partidului – Biroul Executiv (BEx). Toţi prim-vicepreşedinţii precum şi majoritatea covârşitoare a vicepreşedinţilor şi membrilor BEx sunt din echipa lui Ludovic Orban.

 • Bătălia pentru scaune sau
lupta pentru ţară?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia pentru scaune sau lupta pentru ţară?

  Blestemul naţional loveşte din nou şi asistăm la un cumul de factori generatori de riscuri profunde. Chiar dacă acest lucru nu e evident, se trimit semnale de alarmă serioase către partenerii noştri externi şi structurile de securitate, acestea având puţină practică în descifrarea comportamentelor specifice unei etape de tip civilizaţie neo-fanariotă, cu ale sale uri, invidii, intoleranţe, otrăvuri şi comploturi servite în sos democratic.

 • UK, în pragul revoluţiei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UK, în pragul revoluţiei?

  Nu e o metaforă. Londra tocmai a avut propriul ei #Colectiv, dar la o scară mult mai mare. Pe fundalul şocului alegerilor de săptămâna trecută şi al fluidităţii politice (nu există încă o majoritate de guvernare), incendiul de la Grenfell Tower, foarte probabil cu peste 100 de morţi, a amorsat o amplă mişcare de protest care abia începe, dar nu e clar cum se va putea opri.