Stiri despre politica

  1876 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fostul soţ al Mariei Olaru şi-a refăcut viaţa sentimentală cu o altă vedetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fostul soţ al Mariei Olaru şi-a refăcut viaţa sentimentală cu o altă vedetă

  Fosta gimnastă Maria Olaru, multiplă medaliată europeană, mondială şi olimpică, a anunţat la finalul lunii martie că a divorţat de politicianul Bogdan Diaconu. Despărţirea „efectivă“ s-a produs încă de anul trecut, când s-a convins că au „idei diametral opuse, ireconciliabile, asupra principalelor valori morale în jurul cărora se coagulează o familie“.

 • N-am înţeles nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  N-am înţeles nimic

  Îi invidiez pe bătrînii care se simt din ce în ce mai înţelepţi, care se pot lăuda cu ”experienţa” lor de viaţă şi sunt trataţi în consecinţă de generaţiile mai tinere. Eu unul sunt tot mai nedumerit, ca să nu zic de-a dreptul perplex. Şi sunt din ce în ce mai stingherit cînd mi se cer ”sfaturi”, ”soluţii”, ”învăţături” competente.

 • Informatorii Securităţii şi ordinea socială şi politică din România post-1990
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Informatorii Securităţii şi ordinea socială şi politică din România post-1990

  Vânătoarea de informatori ai Securităţii ca poliţie politică lasă impresia unei societăţi care a ieşit dintr-o grea ocupaţie străină. Francezii sau polonezii după ocupaţia nazistă, de exemplu. Ocupanţii au dispărut, înfrânţi, iar noi ne curăţăm de elementele colaboraţioniste, de trădători.

 • Mică antologie a tragicomediei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mică antologie a tragicomediei româneşti

  Pînă să discutăm despre proiecte de ţară şi strategii guvernamentale, pînă să dezbatem legi, pînă să analizăm inserţia optimă a României în contextul geopolitic actual, pînă să stabilim priorităţi, pînă să evaluăm eficienţa instituţiilor vitale ale statului, trebuie să aruncăm o privire şi asupra tipului uman promovat de partidele politice.

 • Politică,
golănie şi pupat pe creştet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politică, golănie şi pupat pe creştet

  Au apărut în vremea din urmă o serie de articole de presă extrem de critice la adresa unor oameni politici români, unii dintre ei chiar deţinători de înalte funcţii şi mari dregătorii în ierarhia statului român.

 • Lucruri jenante, ştiute sau mai puţin ştiute, despre Nicolae Bacalbaşa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucruri jenante, ştiute sau mai puţin ştiute, despre Nicolae Bacalbaşa

  Prins între delirul sincer şi disciplina făţarnică de partid, deputatul Nicolae Dobrovici Bacalbaşa a ales prima cale, care - iată! - l-a adus în prim-plan după scandalurile repetate din Parlament. Cine este, de fapt, omul care, probabil, va rămâne în istorie ca fiind părintele „vasluienizării” politicii.

 • Dodon Trump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon Trump

  Da, nu e nici o greşeală de tipar: mândrii cetăţeni ai Republicii Moldova pot privi cu mai mult optimism viitorul, preşedintele lor e un Trump.

 • Euroscepticismul românesc ca strategie politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Euroscepticismul românesc ca strategie politică

  Euroscepticismul românesc este unul de dată relativ recentă. Într-o ţară dependentă de subvenţii şi fodurile europene, cu milioane de cetăţeni plecaţi în alte state membre,  cu instituţii democratice tinere, era de aşteptat. Dar România recuperează rapid.

 • Mai avem nevoie de presă liberă în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai avem nevoie de presă liberă în România

  Presa românească este cangrenată de tonomate, manipulatori de profesie, ofiţeri acoperiţi sau descoperiţi, falşi jurnalişti, aşa zişi formatori de opinie şi tot felul de alte vedete, care otrăvesc permanent mediul şi societatea românească. Opinia publică are mari semne de îndoială privind presa românească. Societatea românească în ansamblu, este afectată grav de această toxicitate.

 • Scriitorul şi politica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul şi politica

  Ce este politica? Ce înseamnă politica şi literatura? Politica este o activitate social-umană de reprezentare. Un cerc restrâns de indivizi coagulează  un anume grup în jurul unor idei, crezuri. Politica este o formă de organizare socială şi nu o formă de exercitare a puterii. Politica înseamnă reprezentare.

 • INTERVIU Ion Sturza, om de afaceri, fost premier al Republicii Moldova: „La noi, în Moldova, comunismul a fost mai mult o parodie decât o dictatură“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Ion Sturza, om de afaceri, fost premier al Republicii Moldova: „La noi, în Moldova, comunismul a fost mai mult o parodie decât o dictatură“

  Comunismul trăit de Ion Sturza în fosta RSS Moldovenească pare să fi fost o lume străină faţă de cea a fraţilor de peste Prut. De la copilăria idilică petrecută zburdând liber prin Codru la perioada aventuroasă din studenţie, muncind în fabricile de şampoane şi la culesul viilor şi până la primele experienţe serioase de „antreprenor“ în comerţul exterior – toate au fost experienţe frumoase, fără privaţiuni, un fel de Epocă de Aur pe bune.

 • Sindromul Dragnea se extinde. Secretar de stat proaspăt demis spune că va da România în judecată la Haga: „Mi se aduce o atingere drepturilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sindromul Dragnea se extinde. Secretar de stat proaspăt demis spune că va da România în judecată la Haga: „Mi se aduce o atingere drepturilor“

  Cristian Dima (ALDE) a pierdut definitiv bătălia în instanţă cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care l-a acuzat de conflict de interese. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, ca nefondat, recursul formulat împotriva deciziei Curţii de Apel Galaţi, din iunie 2014, care dăduse câştig de cauză ANI.

 • Cine
conduce România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine conduce România?

  Iohannis, Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu, SRI, DNA, Antena 3, SIE, Masoneria, UE, Serviciile, Rusia, SUA, Parlamentul. Cine conduce România?

 • Românii nu fură, romii nu fură, doar hoţii fură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii nu fură, romii nu fură, doar hoţii fură

  Cetăţenia europeană înseamnă şi respectarea drepturilor omului, nu doar libertate de mişcare sau drepturi economice. Politicienii români, indiferent de partid, trebuie să înţeleagă şi să respecte asta, dacă nu, să răspundă în faţa legii şi a cetăţenilor.