Stiri despre piata muncii

  578 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Piaţa muncii din Sălaj: din rău în mai rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piaţa muncii din Sălaj: din rău în mai rău

  Piaţa  muncii din Sălaj este în declin. Angajatorii din judeţ oferă, în perioda 26 octombrie -2 noiembrie, 54 de locuri de muncă vacante,  din care doar unul singur  este pentru persoanele cu studii superioare. Cei interesaţi se pot adresa la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparae Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj.

 • Furnizorii Ford iau faţa americanilor la angajări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Furnizorii Ford iau faţa americanilor la angajări

  Componentiştii au recrutat sute de persoane, în timp ce Ford are, de la preluarea fabricii, doar 90 de noi salariaţi. Specialiştii în resurse umane spun că americanii riscă să rămână fără forţă de muncă bine pregătită în momentul demarării procesului de recrutare.

 • VIDEO Italia rămâne deschisă pentru muncitorii români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Italia rămâne deschisă pentru muncitorii români

  Piaţa italiană a muncii nu va cunoaşte restricţii pentru cetăţenii români, aşa cum se întâmplă în Spania, afirmă pentru „Adevărul“ Mario Cospito, ambasadorul Italiei la Bucureşti.

 • Piaţa muncii: cei mai căutaţi sunt inginerii şi informaticienii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piaţa muncii: cei mai căutaţi sunt inginerii şi informaticienii

  Cele mai multe locuri de muncă vacante în trimestrul al doilea din acest an au fost înregistrate pentru posturile de informatician şi de specialist în industrie (ingineri şi muncitori cu înaltă calificare), dar şi în administraţia publică sau în sănătate, reiese din datele raportate azi-dimineaţă de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Aradul se clasează pe locul cinci pe ţară la rata şomajului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aradul se clasează pe locul cinci pe ţară la rata şomajului

  Numărul arădenilor fără loc de muncă a scăzut simţitor datorită angajărilor în masă făcute de marile intreprinderi. Aradul se numără printre primele cinci judeţe din ţară care s-au redresat pe piaţa muncii în plină recesiune.

 • Piaţa muncii nu se va urni nici în acest an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piaţa muncii nu se va urni nici în acest an

  Până la sfârşitul lui 2011, numărul salariaţilor din economie va creşte cu aproximativ 25.000, adică puţin peste 0,5%, potrivit strategiei fiscal-bugetare. Oamenii de afaceri amână angajările ca să-şi consolideze profiturile şi preferă să lucreze cu aceleaşi echipe care i-au ajutat să treacă greul crizei.

 • UE dă undă verde Spaniei să limiteze intrarea românilor pe piaţa muncii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE dă undă verde Spaniei să limiteze intrarea românilor pe piaţa muncii

  Comisia Europeană va autoriza astăzi Spania să reintroducă permisele de muncă pentru cetăţenii români, potrivit unor surse comunitare. Dacă Madridul va primi astăzi avizul comunitar, unul din drepturile fundamentale ale tratatelor europene, libertatea de mişcare pe Piaţa europeană a muncii, va fi limitat, informează ziarul La Razon.

 • Piaţa muncii, dezmorţită de industria confecţiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piaţa muncii, dezmorţită de industria confecţiilor

  Oferta locurilor de muncă prezentată de Agenţiei Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila pentru această perioadă cuprinde 189 de posturi vacante, cele mai multe dintre ele, 50, fiind pentru meseria de confecţioner-ansamblor articole textile.

 • Opt motive pentru care Spania va interzice românilor să muncească acolo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opt motive pentru care Spania va interzice românilor să muncească acolo

  Într-o ţară cu şomajul cel mai ridicat din UE (21%), situaţia imigranţilor români este şi mai gravă: 38% dintre compatrioţii noştri rezidenţi în Spania nu au un loc de muncă. "Să-i absorbim mai întâi pe aceştia, înainte să mai vină şi alţii", au motivat spaniolii.

 • ADMITERE „Dosariada“ la facultate, aproape de final
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ADMITERE „Dosariada“ la facultate, aproape de final

  Absolvenţii de liceu vor să se facă avocaţi şi sociologi, piaţa muncii cere constructori. Paradoxul din fiecare an se repetă la admiterea la facultate de anul acesta: tinerii care au promovat Bacalaureatul se înscriu la specializări care nu le garantează angajarea.

 • Craiova: Piaţa muncii în Oltenia, cercetată pe bani europeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Piaţa muncii în Oltenia, cercetată pe bani europeni

  Studiul a fost realizat de Institutul Social Oltenia şi Facultatea de Sociologie din cadrul Universităţii Craiova, în cadrul proiectului „Munca pe primul loc“, cofinanţat prin Fondul Social European şi implementat de Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare Craiova. 

 • Generaţia tinerilor neimplicaţi la birou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţia tinerilor neimplicaţi la birou

  Echilibrul între serviciu şi familie şi programul prelungit sunt factori care afectează implicarea tinerilor la locul de muncă. Demotivaţi de presiunile de la serviciu şi de stresul cotidian, tinerii nu se mai simt ataşaţi de compania în care lucrează, arată un studiu GfK.

 • Una dintre intrările de la staţia de metrou Piaţa Muncii va fi închisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Una dintre intrările de la staţia de metrou Piaţa Muncii va fi închisă

  În perioada 6 iunie - 31 august, accesul pentru publicul călător va fi închis la intrarea staţiei de metrou Piaţa Muncii spre staţia Dristor 2, pentru desfăşurarea unor lucrări vizând obiectivul "Îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie - Pasaj Piaţa Muncii", anunţă Metrorex.

Modifică Setările