ucraina

  2760 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia se pregăteşte să impună embargou  produselor vegetale din Europa

  Moscova începe să răspundă la sancţiunile aplicate de UE şi SUA. Agenţia federală rusă pentru siguranţa agroalimentară Rosselhoznadzor ar putea interzice importurile de produse vegetale din Europa, pe motiv că au fost descoperiţi dăunători de carantină în mai multe loturi de produse vegetale europene.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista oligarhilor şi firmelor ruseşti sancţionate de UE

  Comisia Europeană a publicat numele cetăţenilor ruşi, inclusiv unii dintre apropiaţii preşedintelui Vladimir Putin, şi a trei companii care vor avea bunurile îngheţate în cadrul sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, pentru sprijinul acordat separatiştilor din estul Ucrainei, scrie Reuters.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kievul introduce un impozit militar pentru finanţarea armatei

  Parlamentul ucrainean a aprobat un proiect privind introducerea temporară a unui impozit militar de 1,5 la sută din venit, pentru finanţarea forţelor armate, în condiţiile în care Ucraina cheltuie aproape şase milioane de dolari pe zi pentru ofensiva împotriva separatiştilor din estul ţării.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentul ucrainean a respins demisia premierului Iaţeniuk

  Rada Supremă a Ucrainei (parlamentul unicameral), reunită în sesiune extraordinară, a respins joi demisia premierului Arseni Iaţeniuk. Pentru demisia şefului Executivului au votat doar 16 dintre cei 311 deputaţi. Doi dintre aceştia fac parte din Partidul Regiunilor, iar 14 sunt din afara fracţiunii.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce impact vor avea asupra economiei româneşti sancţiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană şi SUA

  Analiştii economici consultaţi de „Adevărul“ se aşteaptă ca economia românească să fie afectată indirect de efectele pe care le va avea pachetul de sancţiuni economice impuse Rusiei de către Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii. Alimentarea cu gaze, scăderea investiţiilor şi deteriorarea schimburilor comerciale sunt principalele riscuri pentru România.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lukoil vinde benzinăriile din Ucraina, ar putea urma cele din Republica Moldova

  Compania petrolieră rusă Lukoil - al doilea cel mai mare producător de petrol din Rusia - a anunţat joi că a convenit cu societatea austriacă AMIC Energy Management GmbH asupra vânzării tuturor activelor Lukoil-Ukraina, care deţine 240 de benzinării şi şase spaţii de depozitare de petrol

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce trebuie să stea românii în genunchi: ca să nu destabilizeze

  Vocile, fie ele româneşti sau străine, care ne cer supunere şi tăcere în faţa nedreptăţii la care sunt supuşi românii din afara graniţelor au găsit acum o nouă scuză: să nu destabilizăm. După ce am solicitat public apărarea românilor din Ucraina supuşi unui proces ciudat de mobilizare în masă, ni s-a spus că românii trebuie să tacă şi să se supună, la fel şi noi, cei de la care ar trebui să vină sprijinul, pentru că altfel destabilizăm Ucraina!

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „The Independent“: Merkel şi Putin negociază în secret soarta Ucrainei

  Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin negociază în secret un plan privind soluţionarea paşnică a crizei din Ucraina, prin care, în schimbul suveranităţiii Crimeei, să fie acordate garanţii în domeniul securităţii energetice şi comerţului, dezvăluie publicaţia britanică „The Independent“.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE-Rusia: Front comun împotriva noului imperialism rusesc

  „Astăzi, Europa păstrează tăcerea în faţa politicii imperialiste agresive a lui Vladimir Putin. Occidentul tolerează în tăcere politica sa agresivă, care violează clar suveranitatea altor state, cea a Moldovei, a Letoniei, a Georgiei – şi, mai ales – cea a Ucrainei.", scrie Adam Michnik, într-un articol preluat de pe Voxeurop.eu.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruşii nu se sinchisesc de noile sancţiuni

  Statele Unite şi Uniunea Europeana au anunţat, marţi, noi sancţiuni pentru Rusia, ce lovesc în sectoarele energetic, bancar şi de apărare. Este cea mai dură acţiune a Occidentului de până acum împotriva Moscovei , acuzată de  de susţinerea rebelilor din estul Ucrainei, scrie Reuters.