ucraina

  3539 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • ONU cere anchetarea de urgenţă a crimelor recente din Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ONU cere anchetarea de urgenţă a crimelor recente din Ucraina

  Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a declarat vineri "profund îngrijorat" de asasinarea unor jurnalişti şi a unui politician în Ucraina. Acesta a cerut ca investigarea să pornească imediat pentru a garanta "supremaţia legii" în această ţară afectată de un conflict, relatează agenţia rusă Tass citată de Mediafax.

 • Ucraina: O jurnalistă a fost ucisă în propria locuinţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina: O jurnalistă a fost ucisă în propria locuinţă

  Olga Moroz, redactorul-şef al cotidianului ucrainean Netecinski Vestnik, a fost găsită moartă la domiciliul său din regiunea ucraineană Hmelniţki, pe corp existând urme de violenţă, informează presa ucraineană, citată de site-ul agenţiei Sputnik. Deşi agenţia rusă scrie că aceasta ar fi fost găsită moartă vineri, agenţia de presă ucraineană Unian notează că aceasta ar fi fost ucisă pe 15 martie.

 • Rusia şi-a deschis un centru de certificare a producţiei în regiunea transnistreană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia şi-a deschis un centru de certificare a producţiei în regiunea transnistreană

  Rusia a deschis la Tiraspol un centru de certificare şi eliberare a actelor de provenienţă a mărfurilor produse în regiunea transnistreană. Potrivit RIA Novosti un anunţ în acest sens a fost făcut de către aşa-zisul viceministru al Dezvoltării Regionale, Trasporturilor şi Comunicaţiilor din stânga Nistrului, Artur Şiliker.

 • Kremlinul ameninţă cu destabilizarea situaţiei în estul separatist, după sosirea soldaţilor americani în Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kremlinul ameninţă cu destabilizarea situaţiei în estul separatist, după sosirea soldaţilor americani în Ucraina

  300 de militari americani au sosit în Ucraina pentru a instrui soldaţii din Garda Naţională ucraineană, subordonată Ministerului de Interne şi formată în special din voluntari ce au făcut parte din forţele de autoapărare ale Maidanului. Canada a anunţat şi ea că va trimite 200 de instructori militari. Pe acest fundal. Kremlinul a anunţat, vineri, că sosirea soldaţilor americani ar putea destabiliza situaţia în estul separatist.

 • Botoşaniul în flăcări: incendii devastatoare au cuprins judeţul de la graniţa nordică până în inima municipiului. A luat foc până şi mall-ul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Botoşaniul în flăcări: incendii devastatoare au cuprins judeţul de la graniţa nordică până în inima municipiului. A luat foc până şi mall-ul

  Botoşaniul a ars la propriu, în ultimele 24 de ore. Incendii puternice au avut loc la graniţa de nord, cu Ucraina a judeţului, hectare întregi de vegeţie fiind cuprinse de flăcări. Un cartier rezidenţial din Dorohoi a ars  iar parcarea mall-ul din municipiul Botoşani a fost evacuat după ce o maşină a luat foc în parcare.

 • Oficial Putin este paşnic, practic preferă operaţiunile acoperite, deoarece fuge de înfrângere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oficial Putin este paşnic, practic preferă operaţiunile acoperite, deoarece fuge de înfrângere

  Deşi preşedintele mioriticilor are drept atribuţie coordonarea politicii externe a României, ca stat membru al NATO, Alianţă declarată inamic, de Moscova, prin doctrina militară rusă, totuşi şeful actual al statului nostru nu a avut nicio reacţie, nici măcar în faţa internauţilor, faţă de oratoria duplicitară a omologului de la Kremlin. Rusia revigorează forţa imperială, iar în România ni se spune să stăm liniştiţi, pe locurile noastre. Exclus.

 • Cetăţenii Republicii Moldova se reorientează
către Eurasia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cetăţenii Republicii Moldova se reorientează către Eurasia

  Diferenţa dintre cei care optează pentru integrarea euroasiatică şi susţinătorii integrării europene a devenit mai pronunţată, ajungând la aproape 20%, conform datelor Barometrului Opiniei Publice prezentat joi, 16 aprilie. În cadrul unui eventual referendum, care ar avea loc duminica viitoare, cu referire la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, 40% dintre respondeţi ar vota pro, iar 42% – contra, transmite IPN.

 • 10 victime ale conflictelor din Kiev vor fi aduse şi tratate în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 victime ale conflictelor din Kiev vor fi aduse şi tratate în România

  Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a anunţat astăzi în Poligonul de la Smârdan că în ţara noastră vor fi aduse zece persoane care au fost rănite în conflictele din Ucraina. Acestea vor primi în România îngrijiri medicale în Spitalele Militare, dar nu înainte de li se rezolva pe cale diplomatică problema paşapoartelor.

 • Românii din
Ucraina nu mai vor să recunoască limba „moldovenească” ca limbă maternă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii din Ucraina nu mai vor să recunoască limba „moldovenească” ca limbă maternă

  Asociaţia Naţional-Culturală „Basarabia” a Românilor din regiunea Odessa, prin preşedintele său Anatol Popescu, a cerut unificarea programelor de învăţământ din şcolile cu predare în limba română şi cele cu predare în limba „moldovenească”, pentru ca în şcoli să fie utilizată doar limba română, cea recunoscută ca şi limbă oficială până şi în Republica Moldova.

 • Ucraina schimbă comunismul pe naţionalism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina schimbă comunismul pe naţionalism

  Parlamentul de la Kiev a votat legi prin care condamnă regimul comunist şi recunoaşte meritul ucrainenilor care de-a lungul secolului XX au luptat pentru independenţă.