Stiri despre japonia

  1204 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Spitalul Raional din Soroca a fost dotat cu echipament modern din fonduri japoneze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spitalul Raional din Soroca a fost dotat cu echipament modern din fonduri japoneze

  Spitalul Raional Soroca „A. Prisacari” a fost dotat cu echipament medical modern, din fonduri japoneze, iar ceremonia de dare în exploatare a acestuia va avea loc miercuri, 19 aprilie. Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Japoniei în Republica Moldova, valoarea grantului oferit de guvernul nipon este de 104 milioane de dolari, transmite IPN.

 • Coreea de Nord pare să se pregătească pentru un nou test nuclear
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coreea de Nord pare să se pregătească pentru un nou test nuclear

  Nord-coreenii se pregătesc să marcheze sâmbătă 105 ani de la naşterea fondatorului statului, Kim Ir-sen, iar unii specialişti nu exclud ca Phenianul să folosească acest pretext pentru efectuarea celui de-al şaselea test nuclear.

 • Corpul şi spiritul VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corpul şi spiritul VIDEO

  CYBERPUNK Noul film „Ghost in the Shell“, regizat de Rupert Sanders şi cu Scarlett Johansson în rolul titular, nu transpune chiar toate semnificaţiile filozofice din manga japoneză inspiratoare, dar face totuşi mare lucru, plus un aspect vizual demn de efectele speciale ale mileniului III.

 • O aspiraţie către perfecţiune. Ţara Iluziilor, un mesaj tulburător din lumea „de dincolo”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O aspiraţie către perfecţiune. Ţara Iluziilor, un mesaj tulburător din lumea „de dincolo”

  Un spectacol între două lumi, construit într-o simetrie absolută, despre iluzia îmbătătoare a puterii, ura distrugătoare şi magia iubirii. Noism, cea mai importantă companie de dans contemporan din Japonia, a prezentat ieri pentru prima dată în România, în cadrul Întâlinirilor JTI, „La Bayadere – Ţara Iluziilor”, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti.

 • O sărbătoare a dansului... altfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O sărbătoare a dansului... altfel

  Rareori am trăit sentimentul că asist la un moment excepţional, aşa cum am simţit urmărind, la Teatrul Naţional, spectacolul Bayadera - Ţara iluziilor, oferit de compania NOISM din Japonia, invitată pentru prima oară la noi, în cadrul deja binecunoscutelor „Întâlniri JTI”, proiect concretizat prin colaborarea cu Japan Foundation şi Ambasada Japoniei la Bucureşti, organizator, ca de obicei, Fundaţia Art Production.

 • Ceaiuri rare: arome extravagante şi plante care se culeg în condiţii speciale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiuri rare: arome extravagante şi plante care se culeg în condiţii speciale

  Cea mai consumată băutură din lume, alături de apă, ceaiul are mai multe soiuri extrem de rare, care se găsesc în principal în Asia. În afară de ceaiurile rare-unicat ca plante, mai sunt şi acele ceaiuri tradiţionale înnobilate cu fructe, flori şi condimente de cea mai înaltă calitate, selectate de cunoscători ai artei ceaiului.

 • Dumnezeu este mut VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dumnezeu este mut VIDEO

  MUŢENIE În cel mai recent film al său, „Silence: Puterea Credinţei“, regizorul american Martin Scorsese încearcă să chestioneze spinoasa problemă a tăcerii divine, în „vremuri de restrişte“. Din păcate, şi Dumnezeul său, ca şi Dumnezeul cineaştilor, au ales să rămână muţi pentru Scorsese.

 • Clădirile cu bulină
roşie, consolidate cu forţa. Măsuri împotriva celor care refuză ranforsarea locuinţelor cu risc seismic mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clădirile cu bulină roşie, consolidate cu forţa. Măsuri împotriva celor care refuză ranforsarea locuinţelor cu risc seismic mare

  Dreptul la siguranţă colectivă sau dreptul individual de proprietate. Este dilema cu care se confruntă autorităţile atunci când trebuie să consolideze clădirile cu risc seismic. Pentru a tranşa problema, guvernanţii sunt gata chiar să iniţieze modificarea Constituţiei. Cel puţin aşa susţine secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, care reclamă refuzul proprietarilor clădirilor cu bulină roşie de a-şi da acordul pentru reabilitare.

 • Săptămâna culturii japoneze la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Săptămâna culturii japoneze la Chişinău

  Mai multe evenimente culturale de promovare a culturii japoneze vor avea loc în această săptămână la Chişinău. În aşa mod vor fi marcaţi cei 25 de ani de relaţii diplomatice dintre Moldova şi Japonia, transmite IPN.