Stiri despre parlament

  3692 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Generaţia Marii Uniri, episodul 11. Cum a ajuns Alexandru Vaida Voevod întâiul premier al României Mari, în locul lui Iuliu Maniu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţia Marii Uniri, episodul 11. Cum a ajuns Alexandru Vaida Voevod întâiul premier al României Mari, în locul lui Iuliu Maniu

  Cariera politică a lui Alexandru Vaida Voevod a început promiţător: din tânăr unionist ardelean a ajuns primul şef de guvern al României Mari. Însă, în timp, politica bucureşteană i-a mai pervertit metodele, aşa încât, în a doua parte a vieţii, a făcut şi alegeri discutabile, precum asocierea cu regele Carol al II-lea. Norocul lui că n-au fost păcate capitale – nici în ochii comuniştilor.

 • Domnule Dragnea, şobolanii fug din corabia
care se scufundă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule Dragnea, şobolanii fug din corabia care se scufundă!

  Nefericită caracterizarea lui Liviu Dragnea referitoare la doi foşti premieri. I-a făcut şobolani, dând întregului partid senzaţia că este conştient că PSD a început să „ia apă”.  Se referea la Victor Ponta şi Mihai Tudose. Asta după ce se înregistrează deja un val de migrări de la PSD spre partidul Pro România condus de Ponta.

 • Nicolicea ameninţă un deputat USR pentru că a transmis live pe Facebook: Exercită profesiunea de reporter şi ar putea să-şi
înceteze mandatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicolicea ameninţă un deputat USR pentru că a transmis live pe Facebook: Exercită profesiunea de reporter şi ar putea să-şi înceteze mandatul

  Deputatul USR Stelian Ion a publicat, miercuri, pe Facebook filmarea live din Comisia Iordache prin care a arătat ameninţările primite de la preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea. Acesta a insinuat, în timpul şedinţei, că Stelian Ion şi-ar putea înceta mandatul de deputat din cauza „stării de incompatibilitate”, motivul fiind că Ion „exercită profesiunea de reporter freelancer transmiţând live din sală”.

 • PNL cere demisia ministrului Transporturilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNL cere demisia ministrului Transporturilor

  Preşedintele Comisie de Transporturi din Parlament, deputatul PNL, Lucian Bode, a declarat marţi că îl invită din nou în Comisie pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, pentru a îşi prezenta demisia din fruntea ministerului. Acesta a mai anunţat că, în caz contrar, PNL va depune o moţiune simplă împotriva lui.

 • Se
apropie suspendarea preşedintelui Iohannis?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se apropie suspendarea preşedintelui Iohannis?

  Am trecut la un alt nivel în războiul preşedinte vs. Dragnea, Dăncilă, guvern.  Ieşirea din „amorţire” a preşedintelui Iohannis, declaraţiile sale publice şi solicitarea demisiei premierului Dăncilă precipită evenimentele pe scena politică. Toate semnalele apărute  indică faptul că Dragnea a decis suspendarea preşedintelui, în primul rând pentru a-şi rezolva problemele cu justiţia.

 • Lidia Chireoglo, noul director-adjunct al Centrului Naţional Anticorupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lidia Chireoglo, noul director-adjunct al Centrului Naţional Anticorupţie

  Lidia Chireoglo a fost votată de Parlament vineri, 11 mai, pentru funcţia de director-adjunct al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). Asta după ce candidatura ei a fost desemnată câştigătoarea concursului organizat de directorul CNA cu implicarea mediului academic.

 • Claie peste grămadă şi val-vârtej
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Claie peste grămadă şi val-vârtej

  Trăim într-o ţară cu regim democratic, dar o ţară aflată în tranziţie. În primele zile ale anului 1990, Silviu Brucan prevestea sau prorocea că această tranziţie va dura cam 20 de ani. Cel puţin pe mine, această durată m-a uimit prin lungimea ei. Dar, nimeni nu-i profet în ţara lui, încât şi politicianul politolog s-a înşelat.

 • Discriminarea discriminării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discriminarea discriminării

  Politicienii de la conducerea CNCD sunt nominalizaţi şi reprezintă partidele politice din Parlament. În consecinţă, pot fi subiectivi în judecarea cauzelor şi luarea deciziilor, în special când au petiţii cu adversari sau colegi politicieni. Pe de o parte. Pe de altă parte, cetăţenii apolitici pot spune că nu se simt reprezentaţi de aceşti politicieni.

 • Comisia SRI nu are bani să-l aducă pe Maior din SUA pentru audieri. Manda: Se pune problema cine suportă costurile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comisia SRI nu are bani să-l aducă pe Maior din SUA pentru audieri. Manda: Se pune problema cine suportă costurile

  Preşedintele Comisiei de Control al SRI din Parlament, senatorul PSD, Claudiu Manda, a declarat marţi că l-a contactat pe Teodor Meleşcanu pentru a discuta despre audierea fostului director SRI, George Maior. Ministrul de Externe i-a transmis lui Manda că, în contextul unei noi audieri, „se pune problema cine asigură costurile de transport ale lui Maior”, primele două audieri suprapunându-se cu alte veniri în ţară ale acestuia.