Ziua cea mai lungă: Iohannis învingător, români la coadă, prezenţă masivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegerile prezidenţiale 2014 au ajuns în al doilea tur
Alegerile prezidenţiale 2014 au ajuns în al doilea tur

Klaus Iohannis va deveni preşedintele României, după numărarea tuturor voturilor. El l-a învins în mod surprinzător pe Victor Ponta, mare favorit înaintea turului 2 de scrutin. Adevărul a transmis în format live blog desfăşurarea acestei zile.

Live blogul se încheie aici. Vă mulţumim că aţi fost alături de noi în această zi şi ne-aţi urmărit transmisiunile Adevărul Live, corespondenţele din întreaga lume. 

Mai jos găsiţi toate actualizările acestei zile istorice a României postdecembriste. 

UPDATE 00.44 Clujeancă din SUA, lângă secţia de votare din Chicago: „Coridoarele şcolii sunt pline de oameni. Se aşteaptă cam două ore. Votăm pentru o Românie mai cinstită“

Alegeri prezidenţiale 2014. Elisabeta Teodoru (35 de ani, o clujeancă plecată de 12 ani în Chicago spune că la secţia unde a votat era plin de oameni la ora 9.30. Românca mai declară că la alegerile prezidenţiale anterioare erau 4 secţii de vot la Chicago, iar acum sunt 2.

UPDATE 00.38 Iohannis – bucurie reţinută, Ponta – înfrângere asumată

Klaus Iohannis a fost calm aseară, la sediul Alianţei Creştin Liberale, după anunţarea exit-poll-urilor. Dincolo, la sediul Partidului Social Democrat, Victor Ponta a întâmpinat eşecul cu o atitudine decentă.

UPDATE 23.46 Klaus Iohannis a ajuns la Universitate, unde sărbătoreşte cu susţinătorii săi. 

Prima baie de mulţime a lui Klaus Iohannis în Piaţa Universităţii

UPDATE 23.43 Liviu Dragnea a declarat la Antena 3 că Iohannis a câştigat cu 53%. 

UPDATE 23.40 Alegeri prezidenţiale 2014. Macovei: Ponta, dă-ţi demisia! Ponta: Resping categoric

Monica Macovei îi cere lui Victor Ponta demisia pentru organizarea votului în diaspora. Victor Ponta repinge categoric posibilitatea unei demisii din fruntea Guvernului.

UPDATE 23.12 Probleme la închiderea urnelor la Torino, Madrid şi Munchen, unde românii au intrat într-un clinci cu jandarmii. 

Vreau să le mulţumesc tuturor românilor care  au votat. Poporul are întotdeuna dreptate. L-am sunat pe domnul Iohannis să-l felicităm de victorie.

UPDATE 23.07 Victor Ponta a recunoscut înfrângerea. El a declarat că l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a-l felicita. 

Primele exit poll-uri date de televiziuni după închiderea urnelor, la ora 21.00, îl arată câştigător pe Klaus Iohannis. Datele de la TVR şi de la Digi 24 arată un avantaj pentru candidatul ACL, în timp ce Antena 3 şi RTV îl arată învingător pe Victor Ponta. Ultimele rezultate IRES anunţate la Digi 24 îl dau câştigător pe Iohannis, cu 52,16%.

UPDATE 22.54 Peste 474.000 de români din străinătate au participat la vot. 

Peste 476.000 de români din diaspora au votat la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, arată ultima situaţie prezentată pe site-ul BEC, la ora 22.30, iar procesul de votare continuă în mai multe state.

UPDATE 22.49 Reacţii în diaspora, după vot. La Paris şi Torino s-a intervenit cu gaze lacrimogene asupra românilor care protestează

284.970 de români au reuşit să voteze în diaspora până la ora 19.00, conform BEC. Cu toate acestea mii de români nu au reuşit să pună ştampila pe candidatul favorit în Londra, Paris, Munchen sau Torino. În unele oraşe se cântă imnul naţional, în altele însă au avut loc ciocniri între autorităţile locale şi românii care nu au apucat să voteze.

UPDATE 22.43 Bancuri şi glume despre Victor Ponta, prezenţa la vot şi exit-poll-uri

În ultima parte a zilei, dar mai ales după ce au fost prezentate exit-poll-urile la ora 21.00, glumele şi bancurile despre candidaţi, cu precădere Victor Ponta, au început să circule în mediul online.

UPDATE 22.33 Sondajele de opinie România TV, care îl dădeau pe Victor Ponta învingător la ora 19.00 au întors acum rezultatele. Iohannis are 51%, în timp ce Victor Ponta are 49%. 

UPDATE 22.31 Potrivit datelor BEC, prezenţa la vot la ora 21 a fost de 62,04%. 

În Ilfov au fost 80,17% prezenţi, în timp ce în Harghita 47,82%. 

Mai multe detalii aici. 

UPDATE 22.21 Protestatarii se retrag spre Piaţa Victoriei. Oamenii au strigat "Ole, ole, Mickey Mouse nu mai e", "Daciana, dragostea mea"

Duminică, 16 noiembrie, chiar în ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale 2014, bucureştenii au ieşit din nou în stradă. Protestatarii de pe Bulevardul Kiseleff au fost opriţi de jandarmi şi se retrag acum spre Piaţa Victoriei. Lumea scandează "Ghinion, ghinion, ţara s-a trezit din somn!" şi "Antena 3, nişte derbedei!".

UPDATE 21.58 Sibienii sărbătoresc după aflarea rezultatelor parţiale ale alegerilor prezidenţiale. 

Peste 200 de persoane s-au strâns duminică seară în centrul Sibiului pentru a sărbători victoria anunţată de exit-polluri a lui Klaus Iohannis. Oamenii scandează: „Noi am votat, nu am plagiat“, „Kluas, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse!“, „Unde-i Antena 3?“, „România!“. De asemenea, în PIaţa Mare din Sibiu s-a cântat „Deşteaptă-te, române!“.

UPDATE 21.39 Nicolae Robu, primarul Timişoarei: "Vreau să le mulţumesc cu totul special timişorenilor, care s-au depăşit pe ei înşişi"

Bucurie mare la sediul PNL din Timişoara. Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş şi Constantin Ostaficiuc, preşedintele PDL Timiş, au aşteptat, alături de colegii de partid, rezultatele exit-poll-urilor.

UPDATE 21.30 Circulaţia a fost blocată pe Bulevardul Kiseleff din Capitală, lângă sediul PSD. Protestatarii din Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei se îndreaptă către sediul PSD. 

Se strigă "Daciana, dragostea mea". 

FOTO Vlad Ursulean, Casa Jurnalistului

image

UPDATE 21.28 Drumeţia spre secţia de votare, la final. Cei doi tineri studenţi români din Canada au votat

Pentru a încuraja românii de pretutindeni să iasă la vot, Ioan şi Alecsandru din Canada au demarat un proiect unic: au mers pe jos 127 de kilometri, din care 46 de kilometri cu feribotul, până la cea mai apropiată secţie de votare, anume Consulatul general al României din Vancouver.

UPDATE 21.11 Declaraţii la cald, la închiderea urnelor. Iohannis: Aţi fost nişte eroi astăzi. Dragnea: Preşedintele se decide în această noapte

„Adevărul“ vă prezintă primele declaraţii de la partidele celor doi contracandidaţi, imediat după anunţarea exit-poll-urilor de la ora 21.00.

UPDATE 21.07 Exit poll alegeri prezidenţiale 2014. Turul doi. Digi 24: Iohannis - 50,9%, Ponta -49,1%

Primele exit poll-uri date de televiziuni după închiderea urnelor, la ora 21.00, îl arată câştigător pe Klaus Iohannis. Datele de la TVR, de la Digi 24 arată un avantaj pentru candidatul ACL, în timp ce Antena 3 şi RTV îl arată învingător pe Victor Ponta.

UPDATE 21.00 Rezultate Alegeri Prezidenţiale, ora 21.00. Rezultatele parţiale ale exit-poll-urilor

TVR 

Victor Ponta 49,5%

Klaus Iohannis 51,5%

Sociopol  - TVR, Antena 3

Victor Ponta 50,9%

Klaus Iohannis 49,1%

CSOP

Victor Ponta 50,72% 

Klaus Iohannis 49,28%

DIGI24 

Victor Ponta 49,1%

Klaus Iohannis 50,9%

UPDATE 20.43 Deşi abia se mai pot gândi la ziua de mâine, pacienţii de la Oncologie au votat pentru viitorul copiilor lor

Şi în al doilea tur de scrutin al Alegerilor Prezidenţiale urna de vot mobilă a fost la dispoziţia pacienţilor. La Spitalul de Urgenţă din Galaţi au solicitat să voteze în această după-amiază 464 de persoane. Cabinele au fost amplasate în sălile de mese ale secţiilor spitaliceşti, iar pentru cei nedeplasabili, cele patru urne au fost aduse la patul bolnavilor

UPDATE 20.42 Alegeri prezidenţiale 2014. VIDEO Mesaj de la Munchen pentru Guvernul Ponta. Ce spune clujeanul care a realizat viralul cu coada de peste 6.000 de persoane

Filmul care prezenta coada la care stăteau circa 6.000 de români pentru a vota în turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014 la Munchen a fost vizionat, în câteva ore, de peste 55.000 de persoane. Radu Neag, clujeanul care a realizat videoul, transmite un mesaj din partea miilor de români care stau la rând pentru a vota.

UPDATE 20.25 Cum se votează în groapa de gunoi a Clujului, „vedetă“ la BBC. Romul cu nume de neamţ: „Nu este cine să conducă ţara asta cum trebuie“

O parte din romii de la Pata Rât, „cartierul vitreg“ al Clujului, spun că au votat atât cu Victor Ponta, cât şi cu Klaus Iohannis. Unii i-au ales pe unul dintre cei doi fiindcă „Dan Diaconescu“ nu „s-a calificat“ în finală, dar şi pentru că îşi doresc o schimbare. Una în bine.

UPDATE 20.21 Nemţii, şocaţi de cum sunt umiliţi românii din diaspora: „Este o fraudă. Este incredibil pentru o ţară UE”

Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din parlamentul Germanie, s-a arătat indignat de organizarea dezastruoasă a secţiilor de vot pentru românii din diaspora. Aflat la Londra, parlamentarul neamţ a declarat că evenimentele sunt „incredibile” pentru o ţară UE, insistând că s-a petrecut deja o fraudă.

UPDATE 20.19 Românii din SUA îşi aleg preşedintele. Au ieşit la vot de două ori mai mulţi oameni decât în primul tur

Nici românii din Statele Unite ale Americii nu au reuşit să voteze chiar fără probleme. Obstacolele nu se compară cu cele pe care le-au întâmpinat românii cu drept de vot din Paris, Londra, Munchen sau Torino, însă la New York şi Florida s-au format cozi, în timp ce la Boston oamenii au găsit cu greu cabinele de vot.

UPDATE 20.17 Protest la Constanţa: „Românii din Diaspora ne roagă să nu îi părăsim“

Mai mulţi tineri din Constanţa au ieşit în stradă duminică, pentru a-i susţine pe românii din afara graniţelor care stau la cozi pentru a vota.

UPDATE 20.16 Protestatarii din Piaţa Universităţii pleacă spre Guvern. Oamenii adunaţi în faţa sediului MAE îndeamnă românii la vot

Duminică, 16 noiembrie, chiar în ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale 2014, bucureştenii au ieşit din nou în stradă. Cei aproximativ 1.000 de protestatari din Piaţa Universităţii au pornit în marş spre Guvern. Alte câteva zeci de persoane sunt la sediul MAE. Oamenii protestează faţă de tratamentul românilor din diaspora, care aşteaptă cu miile la cozi la vot, la Londra, Paris şi în alte oraşe.

image

UPDATE 20.10 Disperare şi manipulare la Antene. Mihai Gâdea a pornit propaganda împotriva românilor din Diasporă folosindu-i pe românii din ţară

Mihai Gâdea, realizatorul postului de televiziune Antena 3, a intrat în direct, în jurul orei 19.00, atât la Antena 3, cât şi la Antena 1, spunându-le telespectatorilor din ţară să iasă la vot, pentru a învinge ”maşinăria de partid a lui Băsescu”. Mai exact, Gâdea acuza faptul că şeful statului a cerut Guvernului să prelungească programul în secţiile de votare, până la ora 24.00.

UPDATE 20.09 Iohannis a ajuns la sediul ACL din Bucureşti fără a face prea multe declaraţii. A spus că se simte optimist întrucât lucrurile au mers foarte bine până acum, transmite corespondentul Adevărul, Mihai Voinea.

UPDATE 20.03 CONSTANŢA Andy a votat la Paris după 10 ore de aşteptare. „Era o mare de oameni nemulţumiţi care încerca să intre pe teritoriul României“

Andy Toma, un specialist IT din Constanţa care trăieşte de 4 ani la Paris, a reuşit să voteze după nu mai puţin de 10 ore de stat la coadă.

UPDATE 19.57 PF Daniel: În istoria poporului român, adesea Dumnezeu a lucrat chiar şi prin oameni străini de neam

Patriarhul Daniel a spus, duminică, câteva vorbe pline de tâlc şi anume că „în istoria poporului român, ca răspuns la rugăciunile sale pentru a dobândi libertatea şi unitatea naţională, adesea Dumnezeu a lucrat chiar şi prin oameni străini de neamul nostru“.

UPDATE 19.55 Tensiune la Bruxelles: mii de români nemulţumiţi că nu au mai apucat să voteze vor să protesteze la Ambasadă

Tensiunea se simte în aer în Bruxelles. La ora 20:30, românii intenţionează să protesteze în faţa Ambasadei pentru proasta organizare a alegerilor. Pe Rue Gabrielle sunt trei secţii de votare: la ICR, la Ambasadă şi la Consulat. Fiecare secţie de votare are câte 6 cabine de vot.

UPDATE 19.52 SIBIU ACL Sibiu, plângere penală împotriva prefectului. „PSD Sibiu blochează furnizarea declaraţiilor pe propria răspundere“

Reprezentanţii ACL Cluj au trimis un comunicat de presă în care anunţă că formulează plângere penală împotriva prefectului de Sibiu, pentru că se blochează furnizarea listelor tipizate şi a declaraţiilor pe propria răspundere, în cazul alegerilor prezidenţiale 2014.

UPDATE 19.50 Prezenţa la vot în Capitală până la ora 19.00 a fost de 60,25%

UPDATE 19.48 TÂRGU-JIU Directorul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu s-a ales cu dosar penal. Aurel Stolojanu, audiat

Directorul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu, Aurel Stolojanu, este cercetat penal, alături de ginerele acestuia, pentru că nu au depus la secţia de votare cererile bolnavilor internaţi pentru a vota la urna mobilă.

UPDATE 19.42 SIBIU Votul în Dealu Frumos, judeţul Sibiu, centrul geografic al României: „Ponta este un mincinos“

În Dealu Frumos, localitate considerată centrul geografic al României, oamenii au ieşit la vot la alegerile prezidenţiale 2014 cu speranţa că o vor duce mai bine. Deşi centrul ţării, satul este foarte sărac iar lupta pentru supravieţuire, deloc uşoară.

UPDATE 19.40 BUZĂU Secretarul Consiliului Judeţean Buzău face plângere penală după ce aleşi locali ar fi primit sms-uri semnate de el

Secretarul Consiliului Judeţean Buzău, Laurenţiu Gavrilă, a depus, duminică, în ziua celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale 2014, plângere penală după ce aleşi locali din judeţ ar fi primit sms-uri semnate de el, în care se arăta că primarii trebuie să aibă în vedere prevederile articolului 291 Cod Penal, privind traficul de influenţă.

UPDATE 19.39 Revolta artiştilor: „Mi-e ruşine că sunt român şi îmi vine să dau cu ei de pereţi“

Mai mulţi actori, regizori şi oameni de cultură s-au revoltat în mediul online, postând mesaje prin care condamnă felul în care a decurs campania electorală, dar şi alegerile care au loc astăzi. Marius Manole, Oana Pellea, Tudor Giurgiu şi Medeea Marinescu sunt doar câţiva dintre cei care au ales să îşi exprime public opinia.

UPDATE 19.37 Angela Filote, ambasadoarea Comisiei Europene, aşteaptă de şapte ore să voteze, la Bruxelles

Ambasadoarea Comisiei Europene, Angela Filote, aşteaptă de şapte ore în faţa unei secţii de votare din Bruxelles, unde s-au strâns mii de oameni.

UPDATE 19.32 Opt ONG-uri: Să fie lăsaţi să voteze cei care la 21.00 încă aşteaptă în incinta secţiilor de votare

Opt ONG-uri fac apel la preşedinţii secţiilor de votare din diaspora să le permită să voteze celor care la ora 21.00 se află în incinta secţiei de votare şi nu au apucat să intre într-o cabină de vot.

UPDATE 19.30 SIBIU Votul în Vecerd, satul sibian cu o mână de locuitori: „Ponta e rău, Iohannis e bun“

Localnicii din satul sibian Vecerd, mai puţin de 100 la număr, au ieşit şi ei astăzi la vot, în al doilea tur de alegeri prezidenţiale 2014, deşi cei mai mulţi dintre ei nu sunt convinşi pentru ce votează. Cătunul se află la aproximativ 50 de kilometri de Sibiu.

UPDATE 19.15 Solidari cu diaspora: soţia lui Ion Raţiu, în vârstă de 90 de ani, a ieşit să încurajeze românii care aşteaptă să voteze în Londra

O fotografie publicată de un utilizator al reţelei de socializare Facebook o arată pe soţia lui Ion Raţiu, Elisabeta, care  a ieşit în stradă să încurajeze oamenii aflaţi la coadă în faţa secţiei de votare din Londra.

UPDATE 19.14 Cum se exprimă Mirel Palada pe Facebook: „Marş la vot să vă treacă emoţiile. Luaţi cu alcool“

Mirel Palada, consilier guvernamental şi fost purtător de cuvânt al Guvernului, le explică, într-un limbaj de cartier, că votanţii din ţară sunt mai numeroşi decât cei din diaspora.

UPDATE 19.12 TIMIŞOARA A început mitingul la Timişoara: „Nu vă fie frică, Mickey Mouse pică”

Mai mulţi tineri din Timişoara s-au adunat la un miting în Piaţa Victoriei. Aceştia îi îndeamnă pe oameni să li se alăture pentru că Guvernul României nu a făcut nimic pentru a îmbunătăţii condiţiile de vot din străinătate pentru alegerile prezidenţiale 2014

UPDATE 19.10 FOCŞANI  Cinci români care locuiesc în Anglia s-au învoit de la serviciu şi au venit la Focşani să voteze

După umilinţa la care au fost supuşi la primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014, când nu au reuşit să voteze, tinerii au vrut să se asigure de data aceasta că totul va fi bine.

UPDATE 19.08 BAIA MARE Băimărenii ies în stradă în ziua alegerilor. Proteste pro-diaspora în Piaţa Revoluţiei

Un protest spontan s-a declanşat în urmă cu câteva minute în Baia Mare, mai exact în Piaţa Revoluţiei din municipiu. Este un protest paşnic, care s-a născut din faptul că, susţin protestatarii, un drept fundamental al omului şi anume acela de a vota a fost încălcat.

UPDATE 19.06 RÂMNICU VÂLCEA Vot la lumina felinarului în comuna Perişani. Din cauza unei avarii, comuna a rămas fără energie electrică aproape cinci ore

Localnicii din comuna Perişani au fost nevoiţi să voteze în această seară la lumina felinarului. Din cauza unei avarii la reţeaua electrică, în comună nu a fost energie electrică mai bine de patru ore. Spre seară, primarul a fost nevoit să ducă în secţiile de votare felinare, astfel încât procesul de votare pentru alegerile prezidenţiale 2014 să nu se suspende.

UPDATE 19.03 Băsescu cere prelungirea votului până la ora 24.00

Preşedintele României, Traian Băsescu, cere prelungirea votului până la ora 24.00. Cererea preşedintelui vine în contextul situaţiei din diaspora, unde mii de români stau la rând pentru a vota, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

UPDATE 18.53 SATU MARE Romii dintr-un cartier mărginaş al Careiului, transportaţi la secţiile de vot cu maşina

Alegători aduşi cu maşina la vot şi răsplătiţi cu alimente. Se întâmplă în municipiul Carei, unde drumul dintr-un cartier de la marginea oraşului până la secţia de votare se face monitorizat. Mai mulţi locuitori au observat ce se întâmplă şi au sesizat Poliţia locală, însă acţiunea continuă chiar şi în acest moment.

UPDATE 18.40 CRAIOVA 127,79% prezenţa la vot în comuna unde ultimul copil s-a născut în anul 1989

Primele rezultate ale alegerilor prezidenţiale 2014 vor fi publicate de către Biroul Electoral Central (BEC) luni dimineaţă, iar datele vor fi actualizate la interval de trei ore. La sfârşitul zilei, pe 17 noiembrie, vom afla, oficial, dacă preşedintele României pentru viitorii cinci ani va fi Klaus Iohannis sau Victor Ponta.

UPDATE 18.32 BRĂILA Alegător din satul brăilean Muchea: “Votez cu Ponta, dar nu ştiu de ce!”

În primul tur, comuna brăileană Siliştea şi satele arondate, Cotu Lung şi Muchea, s-au remarcat pe o prezenţă mare a votanţilor pe listele suplimentare. Practic, la nivelul comunei în cauză au votat în acest mod 148 de alegători, în condiţiile în care numărul total de locuitori cu drept de vot este 1470. Tendinţa aceasta părea să se menţină şi în turul al doilea, după cum stăteau lucrurile la jumătatea zilei.

UPDATE 18.28 CONSTANŢA Noi contestaţii la BEJ Constanţa privind fraudarea procesului electoral

Alianţa Creştin-Liberală Constanţa a depus noi contestaţii duminică, 16 noiembrie, la Biroul Electoral Judeţean Constanţa. Acestea vizează o serie de nereguli privind alegerile prezidenţiale 2014.

UPDATE 18.17 CONSTANŢA Alexandra, din Dubai: „Români, gândiţi dincolo de pomeni şi turism electoral. Că 5 ani tot pe noi ne aşteaptă greul“

Alexandra Ghinea, o tânără din Constanţa absolventă de Litere, a votat la alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie 2014 la Consulatul General al României din Dubai, împreună cu părinţii săi. Tânăra a mers să-şi viziteze familia, care lucrează acolo.

UPDATE 18.15 ALEXANDRIA Record de  ”turişti” în Teleorman. Coadă la vot  pe liste suplimentare  în comuna Poroschia

Peste 17.500 de alegători votaseră până la ora 16.00 pe listele suplimentare din Teleorman. În comune fără potenţial turistic, tranzitul a fost neîntrerupt în cursul zilei de ieri, iar la unele secţii s-a stat la coadă pentru votul pe liste suplimentare.

UPDATE 18.07 TÂRGOVIŞTE BEJ Dambovita a fost sesizat ca o stampila a fost pierduta la o sectie in Targoviste

Biroul Electoral Judetean (BEJ) Dambovita a anuntat ca a primit o sesizare ca s-a pierdut o stampila de vot de la sectia nr. 41 din municipiul Targoviste, relateaza Agerpres.

"Stiu ca deja s-au deplasat la fata locului organe ale Politiei care efectueaza cercetari", a precizat, in legatura cu acest aspect, loctiitorul BEJ Dambovita, Doina Stefan.

UPDATE 18.05 Primii doi votanţi de la München, extenuaţi la capătul a peste 13 ore de aşteptare

Una dintre cele mai emoţionante imagini ale votului din diaspora provine de la München, Germania, acolo unde doi români s-au fotografiat extenuaţi la capătul maratonului pentru vot la alegeri prezidenţiale 2014.

UPDATE 18.00 Vedetele i-au încurajat pe români să voteze: „Ieşiţi la vot ca să compensaţi ruşinea la care guvernul supune românii din diaspora“

În turul doi al alegerilor prezidenţiale, reţelele sociale au fost împânzite de îndemnuri la vot sau imagini de la secţiile de votare din diaspora, unde procesul de vot este unul anevoios. De asemenea, mai multe vedete au postat fotografii pe Facebook prin care demonstrează că şi-au exercitat dreptul la vot şi îi îndeamnă şi pe ceilalţi să le urmeze exemplul.

UPDATE 17.58 ARAD Nu se poate bea vin... la Festivalul Vinului

Arădenii care se pregătesc să meargă la spectacolul organizat în această seară în faţa primăriei, unde are loc Festivalul Vinului nu vor putea consuma alcool până după ora 21:00.  Acest lucru se întâmplă, deoarece la mai puţin de 500 de metri se află o secţie de votare amenajată pentru alegerile prezidenţiale 2014.

UPDATE 17.52 CLUJ-NAPOCA Protest în ziua votului. Circa 100 de clujeni au ieşit în stradă, nemulţumiţi de modul în care se desfăşoară alegerile în diaspora

Aproximativ 100 de clujeni au ieşit, duminică, 16 noiembrie, în Piaţa Unirii ca să protesteze, din nou, împotriva modului în care au loc alegerile în străinătate.

Alegeri prezidenţiale 2014. Clujenii au ieşit, din nou, în stradă ca să îşi manifeste nemulţumirea faţă de cum sunt şi acum, în turul al doilea de scrutin, organizate alegerile în diaspora.

UPDATE 17.50 BACĂU Scandal şi ameninţări la secţia de vot de la PTTR. Doi alegători au vrut să voteze cu actele de identitate expirate

Un alt incident s-a produs astăzi, la secţia de vot 39 de la Colegiul PTTR din Bacău. Doi alegători au venit să voteze cu buletinele expirate, fapt respins de membrii secţiei de votare. După ce au fost scoşi din secţie, între reprezentantul ACL şi cel al social democraţilor a avut loc un incident soldat cu o plângere penală, pentru ameninţări.

UPDATE 17.48 TÂRGOVIŞTE ACL Dâmboviţa solicită anularea alegerilor la două secţii din comuna Poiana

ACL Dâmboviţa a solicitat Biroului Electoral Judeţean anularea alegerilor la secţiile 338 şi 339 din comuna Poiana, unde preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, Matache Melania şi Alexandru Narcisa Laura, au permis şi au încurajat încălcarea gravă a legii şi fraudarea votului.

UPDATE 17.43 BOTOŞANI Preşedintele unei secţii de votare s-a prezentat beat la datorie

Un preşedinte de la o secţie de votare din judeţul Botoşani s-ar fi prezentat la datorie, mort de beat. Starea de ebrietate era atât de evidentă încât colegii din secţia de votare au anunţat Biroul Electoral Judeţean.

Membrii unei secţii de votare din comuna Vorona, au avut o surpriză când s-au prezentat duminică dimineaţa la datorie. Mai precis cel care trebuia să supravegheze întregul proces şi să coordoneze activitatea, preşedintele secţiei de votare ar fi venit beat. 

UPDATE 17.42 VASLUI Cum votează cei mai săraci dintre vasluieni: vor ajutoare sociale mai mari şi un preşedinte ca Nicolae Ceauşescu

În comuna vasluiană Băceşti, una dintre comunităţile sărace ale judeţului, aflate în topul asistaţilor sociali, alegătorii au ieşit de la urne spunând că au votat pentru un preşedinte care să le ofere o viaţă mai bună şi care să-i scoată din sărăcie.

 În primul tur, din cele 1339 de voturi, aproape 900 au fost pentru Victor Ponta. Primarul comunei, intrat recent în PSD, după ce a părăsit tabăra liberalilor, s-a mobilizat exemplar pentru a-i convinge pe localnici. Nici nu i-a fost prea greu, câtă vreme, majoritatea dintre ei sunt beneficiari ai ajutorului social. Iar alegătorii nu ştiu cum să-i mai mulţumească primarului.

UPDATE 17.39 BUZĂU Politicienii Buzăului s-au grăbit să îşi aleagă favoriţii, în prima parte a zilei

Oamenii politici din Buzău şi-au exprimat votul, la turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014, în prima parte a zilei.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristinel Bîgiu, a votat la ora 8.30, la secţia de vot de la Grădiniţa nr. 4, împreună cu fosta lui soţie, Florentina. „Am votat pentru continuarea proiectelor, pentru stabilitate politică şi economică,  pentru un preşedinte al tuturor românilor. Cred că ne-am săturat de dezbinări, de conflicte, în ultima vreme, şi cred că toţi ne dorim să fim mândri că suntem români”, a declarant Bîgiu.

UPDATE 17:23 CONSTANŢA Părinţii Antoniei, româncuţa din Oslo: „Votaţi cu capul, nu cu stomacul!“

La Oslo, votul pentru alegerile prezidenţiale 2014 s-a desfăşurat în linişte. Cei mai câştigaţi au fost românii care au mers de la prima oră la urne. La secţia de votare de la Ambasada română din capitala Norvegiei au venit să voteze şi români din Suedia.

UPDATE 17:23 VASLUI Mesajul deputatului Solomon la ieşirea din secţia de votare: “Băsescu, paşol na turbinca”

Politicienii din Bârlad şi colegiile arondate s-au grăbit să voteze în turul II al alegerilor prezidenţiale 2014 în prima parte a zilei pentru a da un exemplu concetăţenilor. Primii care au votat au fost consilierii locali Marius Chiţiga şi Andrei Huiban.

UPDATE 17:20 BAIA MARE ACL - 18 plângeri penale depuse în Maramureş pentru vot multiplu

Alianţa Creştin-Liberală a depus la nivel de judeţ Maramureş un număr de 18 plângeri penale care vizează cazuri de vot multiplu identificat. Acestea fac referire la turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014.

UPDATE 17:19 SLATINA Primarul din Movileni-Olt, bănuit de turism electoral. BEJ şi IPJ infirmă incidentul

Derularea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale 2014 a întâmpinat unele probleme deloc de neglijat, tentaţia de a ocoli legea fiind prea puternică pentru unii. Astfel, potrivit informaţiilor observatorilor independenţi din partea ONG-urilor, primarul din comuna Movileni ar fi transportat mai multe persoane la secţiile de vot amenajate pe raza localităţii.

UPDATE 17.16 Meleşcanu: Am propus BEC să prelungească ora votului pentru românii din străinătate. BEC infirmă

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a declarat că a trimis o propunere la Biroul Electoral Central pentru prelungirea programului la secţiile din diaspora. Contactat de "Adevărul", purtătorul de cuvânt BEC, Marian Muhuleţ, a infirmat spusele ministrului."Nu am primit nicio solicitare până la această oră", a spus oficialul.

UPDATE 17.05 TIMIŞOARA Cum sunt luaţi în excursie romii din Lugoj. "Răzbunarea unui fost membru PNL, care a fost dat afară din partid"

Situaţie inedită în comuna Secaş (judeţul Timiş). Observatorii prezenţi la alegerile prezidenţiale 2014, în secţia de votare de la Primărie, ne-au relatat că au avut parte de vizita unui grup de romi de la Lugoj.

Comuna Secaş, aflată la 60 de kilometri de Timişoara, a apărut pe harta turismului electoral din România. Observatorii şi reprezentanţii partidelor politice din secţia de votare de la Primăria Secaş ne-au relatat că au fost vizitaţi, la orele prânzului, de oaspeţi. Cinci maşini înmatriculate în Timiş au adus la Secaş votanţi de etnie romă, care au fost luaţi la o plimbare din Lugoj. 

UPDATE 17.03  Elena Udrea, la coadă la Paris pentru a vota: „Este obligatoriu să se prelungească programul de votare“

Preşedintele PMP, Elena Udrea, aflată la Paris în duminica votului, crede că românii din diaspora nu vor apuca să voteze cu toţii, de aceea cere prelungirea programului de votare.

„La coada la vot la Paris... Mii de romani asteapta sa voteze si, probabil nu vom apuca sa votam toti. Este obligatoriu sa se prelungeasca programul de votare!“, este descrierea pozelor postate de Udrea pe Facebook.

UPDATE 17.02 BRAŞOV Un bărbat mort de patru ani, pe listele permanente din Braşov. Soţia sa a observat problema

O femeie din Braşov care a mers să voteze la secţia amenajată la Şcoala generală nr. 14 din Braşov a descoperit că numele soţului său care a murit în urmă cu patru ani figurează pe listele electorale permanente, ea făcând o solicitare pentru a afla dacă acesta ”a votat” în primul tur al alegerilor.

UPDATE 17.01 Fraude la alegeri: turism electoral şi ştampile uitate prin buzunare

Judeţele Bacău, Călăraşi şi Teleorman sunt fruntaşe la numărul cazurilor de turism electoral. Corespondenţii Adevărul au semnalat, pe parcursul acestei zile, numeroase cazuri de fraudă electorală la circumscripţii din întreaga ţară.

UPDATE 17.00 HUNEDOARA Peste 600 de oameni au votat pe listele suplimentare în comuna Şoimuş

Peste 600 de oameni au votat, înregistraţi pe listele suplimentare numai în comuna Şoimuş, până la ora 16:00. În primul tur de scrutin, în Şoimuş, comuna liderului PSD Hunedoara Laurenţiu Nistor, pe listele suplimentare au fost înregistraţi 680 de alegători.

UPDATE 16.53 FOCŞANI Politicienii din Vrancea au pus ştampila de vot pe favoriţi

Cei mai mulţi dintre liderii locali ai partidelor politice au votat în prima parte a zilei pentru alegerile prezidenţiale 2014.

Politicienii din Vrancea au mers astăzi la vot, cu speranţa că favoritul lor pentru funcţia de preşedinte al României va fi cel câştigător după ora 21.00, când se vor închide urnele de vot. Cel mia matinal la urne a fost fostul viceprimar Tudorel Trofin, preşedinte al PNL Focşani, care a votat la ora 10.30 la Policlinica 2.

UPDATE 16.48 CLUJ-NAPOCA Un bărbat a murit în faţa unei secţii de votare din Cluj

Bărbatul de 74 de ani, însoţit de nepoata lui, a fost să voteze la secţia de votare 222 din Ocna Dej. Incidentul s-a produs în jurul orei 15.00, după ce bărbatul a ieşit din secţia de votare. Procesul de votare nu s-a Întrerupt.

UPDATE 16.37 IAŞI Sute de studenţi din Iaşi stau la coadă pentru a-şi putea exprima votul

Sute de studenţi din Iaşi aşteaptă la rând la a secţie de votare din campusul "Tudor Vladimirescu", al Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi". Rândul la urne s-a format la secţia de votare numărul 149, organizată la Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii Tehnice.

UPDATE 16.35 GALAŢI Jurnalist român la Europa Liberă: „Nu doar că a fost neglijat votul nostru, sunt ferm convinsă că el a fost şi boicotat!”

O spune Iolanda Bădiliţă, jurnalist din Galaţi care lucrează în prezent pentru Europa Liberă. Aceasta se declară uimită de faptul că autorităţile române au preferat să amenajeze secţia de votare de la Strasbourg în Consulatul României, care funcţionează într-un sediu destul de înghesuit, în loc să pună secţia de votare la sediul Reprezentanţei României la Consiliul Europei, care are un sediu mult mai mare.

UPDATE 16.34 CĂLĂRAŞI Cercetat penal, după ce a fotografiat buletinul de vot ştampilat

Incidentele electorale din judeţul Călăraşi dau bătăi de cap oamenilor legii. După ce un bărbat a fost prins făcând campanie electorală în ziua votului, un altul, din comuna Radovanu, a fost descoperit în timp ce fotografia buletinul de vot.

UPDATE 16.30 Firea: Există o secţie de votare lângă Londra unde nu e nimeni la vot

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că lângă Londra există o secţie de votare în care, la orele prânzului, nu se afla nimeni pentru a-şi exercita dreptul de vot.

UPDATE 16.27 Cezar Preda: „O să fie revoluţie. Nu am văzut aşa ceva de când fac politică“

Vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, prevede o revoluţie în România dacă PSD va câştiga Preşedinţia. Democrat-liberalul acuză PSD de fraudă electorală folosind urna mobilă şi arată cu degetul către instituţii ale statului care s-au implicat în ziua votului în favoarea lui Victor Ponta.

UPDATE 16.23 CLUJ-NAPOCA Ştampilă dispărută în turul I de la o secţie, adusă de o bătrână care a venit din nou la vot

O ştampilă cu menţiunea "Votat”, care a dispărut la primul tur al alegerilor prezidenţiale de la secţia de votare nr. 2 din Cluj-Napoca, a fost adusă, duminică, de o bătrână de 84 de ani, care a venit să voteze şi care o luase "din greşeală”, acesteia fiindu-i întocmit dosar penal pentru furt.

UPDATE 16.21 SIBIU Membrii Pro Democraţia acuză fraudă la vot în mai multe comune din Sibiu: „Înainte sau după vot, alegătorii trec pe la primarul PSD“

Membrii Pro Democraţia au făcut mai multe sesizări la Biroul Electoral Judeţean, la preşedinţii comisiilor de vot sau la Poliţie, după ce spun că au observat mai multe nereguli în procesul de vot în mai multe comune din judeţul Sibiu.

UPDATE 16.19 SATU MARE Preşedintele, prin ochii sătenilor din judeţul Satu Mare. Cu ce gânduri au mers ţăranii să-şi aleagă viitorul preşedinte

La sate, câte bordeie, atâtea opinii. Care mai de care mai originale şi, de fiecare dată prezentate de oameni simpli. Cum ar trebui să fie noul şef al statului, din perspectiva ţăranului român, şi cu ce gânduri au mers astăzi la vot sătmărenii de la sate, vedeţi în materialul următor.

    

UPDATE 16.17 CLUJ-NAPOCA Studenţii din Cluj au refuzat zilele libere pentru a pleca acasă să voteze. Măsura a fost criticată de organizaţia studenţilor din Univestitatea Babeş-Bolyai

Majoritatea studenţilor din Cluj-Napoca au refuzat oferta Guvernului de a beneficia de două zile de vacanţă pentru a merge acasă să voteze şi se înghesuie la secţiile de votare din apropierea campusurilor studenţeşti. Ei spun că mini-vacanţa oferită a fost o "momeală" pentru a nu vota la Cluj.

UPDATE 16.08 BACĂU Acuzaţii de turism electoral şi intimidări în satul Coman din comuna Sănduleni. Un observator al alegerilor crede că se încearcă fraudarea scrutinului

Silviu Cârligeanu, un observator  al alegerilor prezidenţiale din satul Coman, al comunei băcăuane Sănduleni, l-a reclamat pe primarul Petrea Clopotaru, pe motiv că ar sprijini turismul electoral. Într-o postare pe Facebook acesta a ataşat şi o fotografie cu un microbuz, cu care ar fi aduşi oamenii din satul Bârzuleşti. Cârligeanu afirmă acum că este ţinta unor presiuni din partea edilului, care încearcă să-l intimideze, pentru a-i închide gura.

UPDATE 15:56 CONSTANŢA Votanţi din Cuza Vodă, aduşi cu microbuzele la urnă

Din mai multe microbuze, unul cu draperii, au coborât în curtea secţiei de votare din Cuza Vodă mai mulţi romi, care ulterior s-au îndreptat spre urne.

UPDATE 15:55 CONSTANŢA Tinerii români din diaspora: „Nu vrem să trăim în Anglia. Vrem să trăim în România ca în Anglia“

Tinerii români care votează la Londra au parcurs sute de kilometri ca să vină la vot şi sunt ferm decişi să nu plece de la coadă, deşi exercitarea dreptului elementar la vot îi va costa ore.

UPDATE 15:48 SLATINA Slătinenii, buluc la vot: „Dacă nu ieşim să votăm măcar acum preşedintele, atunci când să votăm?“

Locuitorii din Slatina s-au dovedit a fi mult mai sârguincioşi şi mai harnici la turul doi al alegerilor prezidenţiale. Iar acest lucru s-a putut vedea încă de la primele ore ale dimineţii, când străzile au fost animate de numărul mare de trecători, majoritatea având un singur ţel: să voteze. Pe listele electorale permanente din Slatina se află înscrise circa 72.000 de alegători.

UPDATE 15:45 CRAIOVA Localităţile din Dolj unde s-au înregistrat cei mai mulţi alegători pe listele suplimentare

În judeţul Dolj, au fost organizate alegeri în 526 de secţii de vot, 584.324 de persoane fiind înscrise pe listele electorale. Până la ora 13:00 s-au prezentat la vota 30,53% dintre persoanele cu drept de vot.

UPDATE 15:44 FOCŞANI Romii din Modruzeni, vot în sărăcie

Până la orele prânzului, foarte puţini dintre rromii din Modruzeni s-au prezentat la urne la alegerile prezidenţiale 2014, dar se aşteaptă o afluenţă la vot după ora 17:00.

UPDATE 15:24 Guvernul îşi bate joc de românii din diaspora. Meleşcanu i-a luat la mişto pe românii din Paris: „Votaţi la Nancy“; românii din Viena sunt împinşi spre Cehia

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, le-a recomandat românilor care stau la coadă în Paris să se ducă în alte oraşe, cel mai apropiat fiind Nacy, o localitate la 385 de km de capitala franceză. La coadă la Viena, românii au primit fluturaşi care îi îndeamnă să meargă să voteze în Slovacia sau în Cehia.

UPDATE 15:20 HUNEDOARA Peste 1.500 de votanţi au folosit urnele mobile până la orele amiezii

Peste 1.500 de oameni au votat folosind urna mobilă, până la orele amiezii, în judeţul Hunedoara. Cei mai mulţi dintre ei sunt pacienţi ai spitalelor din Deva şi Hunedoara şi deţinuţi la Penitenciarul Bârcea Mare.

UPDATE 15:18 IAŞI Suspiciuni de fraudă la o secţie de votare din municipiul Iaşi. Un alegător a descoperit că altcineva semnase în locul său pe liste

Un bărbat din municipiul Iaşi a depus plângere la Poliţie după ce a constatat că pe lista permanentă pe care figurează, în dreptul numelui său, apărea deja o semnătură.

UPDATE 15:16 Echipa naţională de fotbal a ieşit la vot. Fotbaliştii nu-l mai „ascultă“ pe Anghel Iordănescu

Jucătorii echipei naţionale şi stafful tehnic au votat astăzi la o secţie din Mogoşoaia, apropiată de cantonamentul echipei naţionale. Dacă selecţionerul Anghel Iordănescu s-a declarat de partea lui Victor Ponta, jucătorii echipei naţionale îl votează „în masă“ pe Klaus Iohannis, conform Gazetei Sporturilor. 

UPDATE 15:15 CRAIOVA Preşedintele PSD Craiova: „Am votat pentru dreptate socială“

Preşedintele PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că a votat pentru mândria de a fi româncă şi olteancă.

UPDATE 15:13 BAIA MARE Românii din Ucraina vin să-şi aleagă preşedintele. Votează în secţiile de la graniţă

Românii din Ucraina vin şi votează în România în turul doi al alegerilor prezidenţiale. După ce trec punctul de trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei aceştia se îndreaptă spre secţiile de votare din Sighetu Marmaţiei.

UPDATE 15:13 SIBIU Alegătorii acuză: în Sibiu sunt ştampile de vot „înmuiate în tuş“, care pot anula buletinele de vot

Câţiva sibieni susţin că ştampilele din secţiile de votare la care au fost arondaţi erau „înmuite în tuş“ şi din acest motiv există posibilitatea ca votul lor să fie anulat.

UPDATE 14:56 TURNU-SEVERIN ACL Mehedinţi a depus mai multe plângeri la poliţie pentru turism electoral şi mită electorală

ACL Orşova a depus până la această oră mai multe plângeri la Poliţia municipiului Orşova pentru turism electoral, dar şi pentru suspiciuni de mită electorală în turul al doilea pentru alegerile prezidenţiale 2014. De turism electoral este acuzat şi primarul de la Voloiac.

UPDATE 14:54 GALAŢI Incident la Şcoala numărul 12 din Galaţi, unde o tânără din biroul secţiei de votare a leşinat

Femeia a primit îngrijiri medicale şi a fost apoi dusă la spital pentru mai multe analize. Procesul electoral din acea secţie de votare nu a fost afectat.

UPDATE 14:48 CRAIOVA Un soldat mort în Afganistan a fost găsit pe listele electorale

Caporalul Cătălin Ionel Marinescu a fost ucis în anul 2011 la datorie în Afganistan. Tatăl soldatului a descoperit astăzi că fiul său figurează pe listele electorale la secţia 151 din Craiova.

UPDATE 14:44 PITEŞTI Politicienii argeşeni la vot. Ion Popa (PNL): „Am votat împotriva minciunii şi a totalitarismului“. Florin Tecău (PSD): „Am votat pentru România viitorului“

Politicienii argeşeni ai puterii, ca şi cei ai opoziţiei, şi-au exprimat votul în prima parte a zilei.

Silviu Cârligeanu, observator voluntar, a semnalat turismul electoral în judeţul Bacău, pe contul său de Facebook.

Silviu Cârligeanu : „Sunt observator voluntar în sat Coman, comuna Sănduleni, Bacău. Cam aşa se aduc oamenii din Birzuleşti la vot la 9:30 dimineaţa. Vă spun ca în cel mult 15 minute de la apariţia mea acolo, în timp ce scriam sesizarea pe care urma sa o depun preşedintelui de comisie, am fost vizitat de domnul primar, PSD-ist înrait, care a încrcat cu orice preţ să mă convigă să nu o mai depun cu promisiunea ca nu va mai circula niciun microbuz azi.

IEŞIŢI LA VOT !!!“

turism

UPDATE 14:37 BISTRIŢA Povestea drumeţiei electorale a studenţilor din Canada sau cum e să dormi în cort la -1 grad şi să străbaţi 80 de kilometri pe jos de dragul României

Imposibilitatea românilor din diaspora de a vota a trezit patriotismul tuturor conaţionalilor de peste hotare indiferent de colţul lumii unde se aflau. Umilinţa la care au fost supuşi românii din Anglia, Germania sau Spania i-a impresionat şi pe doi studenţi din Canada, care s-au hotărât să bată pe jos 80 de kilometri până la secţia de votare pentru a îndemna românii din toată lumea să meargă la urne.

UPDATE 14:30 Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. 27,22% din români au votat până la ora 13.00. Numărul votanţilor de oraşe l-a depăşit pe cel de la sate

Conform datelor preliminare centralizate de BEC, până la ora 13:00 au votat peste 4,6 milioane de români. 

Cea mai mare prezenţă este înregistrată în judeţele Ilfov (peste 30%), Teleorman, Olt, Constanţa, Dolj, Dâmboviţa (peste 29%).

Cea mai slabă prezenţă la vot s-a înregistrat în judeţele Harghita - 17,59% şi Covasna - 18,51%.

În Capitală:

Cea mai mare pondere a alegătorilor care s-au prezentat la urne s-a înregistrat în Sectorul 1 - 27,24%, iar cei mai mică, în Sectorul 3 - 21,66%.

În Sectorul 2, prezenţa la vot a fost de 23,22%, în Sectorul 4 - 24,54%, în Sectorul 5 - 23,31%, iar în Sectorul 6 - 22,92%.

În turul 2 al alegerilor prezidenţiale din 2009, prezenţa la vot în Bucureşti până la ora 13.00 a fost de 23,34%.

UPDATE 14:29 CONSTANŢA Observatorii de la vot: „Mobilizare masivă a taxiurilor electorale care transportă alegătorii“

Încă de la primele ore ale dimineţii, observatorii Centrului pentru Resurse Civice (CRC) şi cetăţenii care au sunat la centrul de asistenţă juridică organizat de Expert Forum au semnalat o prezenţă neobisnuită la urne şi o mobilizare masivă a automobilelor care transportă în mod repetat persoane către secţiile de vot.

UPDATE 13:26 Bucureştii ies în stradă dacă românii din străinătate nu vor apuca să voteze

Duminică, 16 noiembrie, chiar în ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale 2014, bucureştenii au anunţat, din nou, că vor să iasă în stradă dacă românii din afara graniţei care vor să voteze nu vor apuca să îşi exercite acest drept.

UPDATE 14:22 CĂLĂRAŞI Vot în arestul Poliţiei: 16 persoane au solicitat urna mobilă

Chiar dacă alegerile prezidenţiale i-au prins după gratii, mai mulţi arestaţi preventiv din judeţul Călăraşi şi-au exprimat dorinţa de a vota. Astfel, urna mobilă a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi pentru ca cei 16 reţinuţi să-şi poată exprima dreptul de vot. Persoanele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale votează prin intermediul urnei speciale.

UPDATE 14:14 CONSTANŢA Sesizări de turism electoral şi vot multiplu la Constanţa, Năvodari şi Agigea

Alianţa Creştin-Liberală Constanţa a depus o nouă contestaţie la Biroul Electoral Judeţean Constanţa, cu privire la posibilitatea existenţei unor fraude electorale prin vot multiplu în turul al II-lea de scrutin al alegerilor pentru desemnarea preşedintelui României.

UPDATE 14:13 TURNU-SEVERIN Vicepreşedintele PNL, Virgil Popescu, a votat pentru o ţară a lucrului bine făcut

Vicepreşedintele PNL, mehedinţeanul Virgil Popescu, a declarat, duminică la ieşirea din urne, că a votat pentru o ţară a lucrului bine făcut şi pentru un viitor prosper al României.

UPDATE 13:58 CONSTANŢA Pianistul Harry Tavitian şi concertul vieţii sale: „Duminică voi cânta Johannes Brahms, Johann Sebastian Bach şi Santa Klaus“

Muzicianul Harry Tavitian a postat pe contul său de Facebook un mesaj către public, în care îşi dezvăluie opţiunea de vot folosind indicii muzicale.

UPDATE 13:56 SATU MARE Peste 400 de pacienţi internaţi în spitalele din Satu Mare vor vota la urnele mobile

Peste 400 de pacienţi internaţi în spitalele din Satu Mare vor vota duminică la urnele mobile ce vor fi aduse în unităţile sanitare, în urma solicitărilor formulate de aceştia, care au fost centralizate şi înaintate sâmbătă seara secţiilor de votare.

UPDATE 13:51 ARAT Un arădean a murit în drum spre casă la scurt timp după ce a votat

Un bărbat din Arad a murit în drum spre casă la scurt timp după ce a votat. Acesta şi-a exercitat votul la Secţia de votare nr.73, amenajată în incinta Şcolii Generale Nr.8, de pe strada Ilarion Felea din Arad. În drum spre casă acestuia i s-a făcut rău şi a căzut pe stradă.

UPDATE 13:50 BRAŞOV Viorel şi Andrei Hrebenciuc au votat în arest. Aristotel Căncescu nu a mai cerut urna mobilă

Fostul deputat PSD Viorel Hrebneciuc şi fiul acestuia, arestaţi în dosarul retrocedărilor ilegale au votat în arestul poliţiei Braşov. La fel a făcut şi Paltin Sturza, arestat şi el în acelaşi dosar. Aristotel Căncescu nu a mai cerut urna mobilă pentru a vota în turul doi.

Olivia Pamfil-Nechitoaia a semnalat pe pagina sa de Facebook:

„Sunt într-o comuna din Teleorman. La secţii vin valuri de oameni care votează pe listele suplimentare, câte 10-15 o data. Sunt aduşi cu maşini mici care sunt parcate pe străzile secundare ca să nu bată la ochi.
Mergeţi la vot, fraţilor. Asta nu mai e democraţie, e jaf.“ ‪#‎furtlavot‬

UPDATE 13:49 Declaraţii la ieşirea de la urne. Iohannis: „Am emoţii“. Ponta: „Sunt încrezător“. Băsescu: „Fac apel la băsişti să iasă la vot“

Cei doi contracandidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, au ieşit la vot încă de la primele ore ale dimineţii. Ponta a venit însoţit de soţia sa, Daciana Sârbu, cei doi copii, şi de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, iar Klaus Iohannis s-a prezentat la vot împreună cu Carmen Iohannis, soţia sa. La urne s-au prezentat şi Traian Băsescu, actualul preşedinte, şi Ion Iliescu, fost şef al statului.

UPDATE 13:47 ALEXANDRIA Scandal la Buzescu Primarul este acuzat că a agresat un localnic. Militanţii PSD şi ACL păzesc secţiile de votare

Primarul comunei Buzescu, Valentin Trăistaru (PNL) este acuzat că a agresat  un localnic pe motiv că ar vota PSD. Acesta din urmă a depus plângere la poliţie împotriva edilului liberal. Comuna Buzescu este împânzită de militanţi PSD şi ACL care se păzesc reciproc, în faţa secţiilor de votare.

UPDATE 13:43 BUZĂU Jumătate dintre asistaţii căminului de bătrâni din Buzău au cerut urna mobilă

Soarta le-a fost potrivnică, ajungând la apusul vieţii în grija statului, părăsiţi de familii, dar au încă puterea să spere la un viitor mai bun. Jumătate dintre asistaţii unui cămin de bătrâni din municipiul Buzău au cerut urna mobilă pentru a-l vota pe noul preşedinte al României, de la care aşteaptă pensii mai mari şi linişte.

UPDATE 13:41 SLOBOZIA Marian Neacşu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor: „Indiferent de preşedintele ales astăzi, el nu va fi ca Traian Băsescu“

Proaspăt numit în funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, parlamentarul PSD de Ialomiţa Marian Neacşu a votat la Secţia numărul 27 din Slobozia, aproape de orele prânzului. Acesta a declarat că votul din turul II al alegerilor prezidenţiale 2014 este cel mai important din ultimii 25 de ani.

UPDATE 13:40 CRAIOVA Reportaj în comuna doljeană Şimnicu de Sus: „Votarăm şi noi acolo. Dacă ne-au chemat de la Primărie“

Oamenii din comuna doljeană Simnicu de Sus au mers încă de la primele ore ale dimineţii la vot. Unii localnici au recunoscut că au venit la vot să facă act de prezenţă. „Votarăm şi noi acolo. Dacă ne-au chemat de la Primărie. Nu ştiu eu cine o să câştige. Eu sunt bătrână şi nu mă mai interesează absolut nimic. Nu am nici televizor acasă, aşa că nu ştiu nimic despre politică. Am zis să fie bine“, a spus o localnică din comuna doljeană Simnicu de Sus.

UPDATE 13:35 CLUJ-NAPOCA Catedrala Ortodoxă din Cluj a fost plină de credincioşi. Niciun cuvânt despre vot

Catedrala Ortodoxă din centrul Clujului era, la ora 10:30, plină de credincioşi. Slujba pe care aceştia au ascultat-o a fost oficiată de zece preoţi, printre care şi Ioan Chirilă, preşedintele Senatului UBB. La ceremonia religioasă nu s-a rostit niciun cuvânt despre alegerile prezidenţiale 2014, iar oameni nu au fost îndemnaţi să meargă la vot.

UPDATE 13:34 ALBA IULIA Doi veterani de război din Alba, trecuţi de 100 de ani, îşi aleg preşedintele

Doi veterani de război, trecuţi de 100 de ani, îşi exercită dreptul la vot în judeţul Alba. Ştefan Ioan Istrate, plutonier adjunct în rezervă din Draşov, şi Gheorghe Chiorean din Ocna Mureş au ţinut să îşi exprime şi ei principalul drept oferit de democraţie - dreptul la vot.

UPDATE 13:27 GALAŢI Scandal la o secţie de votare din Galaţi: o femeie a primit din greşeală două buletine de vot, le-a ştampilat pe ambele, după care a vrut să le introducă în urnă

Reprezentantul secţiei de votare care i-a înmânat cele două buletine de vot spune că a fost o greşeală şi că ar fi aşteptat ca femeia să-i returneze unul dintre buletine. Poliţia a venit la sediul secţiei de votare pentru a deschide o anchetă.

UPDATE 13:19 Vot întrerupt la o secţie din Ialoveni, Republica Moldova: o femeie a fugit cu ştampila de votare

Votul a fost întrerupt la secţia din Ialoveni, Republica Moldova, după ce o femeie a furat ştampila. Femeia şi-a lăsat paşaportul şi a plecat fără să privească în urmă. Închiderea temporară a secţiei de votare a declanşat proteste din partea celor aproximativ 200 de cetăţeni care stau la coadă.

UPDATE 13:21 FOCŞANI Un bărbat din Vrancea a murit după ce a băgat în urnă buletinul de vot

Potrivit cunoscuţilor, bărbatul era cunoscut cu afecţiuni cardiace. Medicii sosiţi la faţa locului nu l-au mai putut salva pe bărbatul care abia şi-a exprimat opţiunea la alegerile prezidenţiale 2014.

UPDATE 13:13 CONSTANŢA Radu Mazăre s-a cuminţit. Radu mamii a venit la vot fără escortă

Radu Mazăre, primarul Constanţa şi şef PSD Constanţa, a venit la vot fără escorta sa obişnuită. În locul fetelor îmbrăcate fie sumar, fie în ţinută de campanie, Mazăre a preferat-o pe mama sa, Gabriela Mazăre.

image

Radu Mazăre, alături de mama sa, în secţia de votare FOTO Adrian Boioglu

UPDATE 13:10 HUNEDOARA O secţie din Bucureşci s-a deschis cu două ore mai târziu

O secţie de votare din satul hunedorean Bucureşci s-a deschis cu o întârziere de aproape două ore după ce reprezentanţii secţiei au constat că lipseşte ştampila de control.

UPDATE 13:02 ZALĂU Preşedinta unei secţii de votare, schimbată din funcţie din cauza activităţii de pe Facebook

Preşedinta unei secţii de votare din Zalău a fost schimbată din funcţie după ce a fost reclamată la Biroul Electoral Judeţean că ar face campanie pe Facebook pentru unul dintre candidaţii de la alegerile prezidenţiale 2014 şi că, în consecinţă, nu ar fi imparţială.

UPDATE 13:01 CLUJ-NAPOCA Mesaj de la primul român care a votat în turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014: „Nu fiţi tâmpiţi, mergeţi la vot“

Clujeanul Dan Coroian-Vlad a ajuns la secţia de votare din Auckland, Noua Zeelandă, la ora locală 6:45, fiind primul român care a votat. „Vreau doar un pic de normalitate şi certitudinea că nu ne îndreptăm din nou în direcţia greşită. Bunăstarea va veni, probabil, prea târziu pentru noi, dar sunt dispus sa renunţ in favoarea unui trai decent“, a scris el pe Facebook.

UPDATE 13:01 În Sectorul 2 din Capitală, la Secţia de Votare numărul 56, un alegător a constatat că altcineva semnase în locul său pe liste. Jandarmii au întocmit proces-verbal iar reprezentanţii secţiei de votare au susţinut că nu este decât o greşeală şi că un bătrân ar fi greşit locul în care trebuia să se semneze.

Alegeri prezidenţiale 2014. S-a întâmplat azi, în Sectorul 2 din Bucureşti: "A semnat cineva în locul doamnei!..."

UPDATE 13:00 HUNEDOARA Incident în Petrila: o ştampilă de vot a dispărut fără urmă din secţie

O ştampilă cu menţiunea „Votat” a dispărut dintr-o secţie de vot din oraşul Petrila. Preşedintele secţiei, care este şi poliţist local, nu ştie ce s-a întâmplat cu ea.

12:55 TÂRGOVIŞTE Prefectul de Dâmboviţa acuzat de către ACL Dâmboviţa de implicare ilegală în procesul electoral

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Ioan Marinescu, este acuzat de către ACL Dâmboviţa, de implicare politică, după ce Prefectura a transmis către secretarii primăriilor din judeţ o circulară prin care aceştia sunt rugaţi să nu mai elibereze tabelele pentru urna mobilă sau cele privind listele suplimentare.

UPDATE 12:58 BRAŞOV Autocarul handbalistelor de Corona a fost oprit de mai multe ori pentru suspiciunea de turism electoral

Sportivele din Braşov au avut ghinionul să se întoarcă acasă din Slovacia chiar în ziua turului doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale 2014. Până la ora 11:00 autocarul lor a fost oprit de patru ori, deoarece pe şosele se fac filtre pentru a evita turismul electoral.

UPDATE 12:58 Peste 16.000 de acte de identitate au fost eliberate sâmbătă. Românii îşi pot schimba şi astăzi buletinele pentru a putea vota

Peste 16.000 de români au obţinut, sâmbătă, actele de identitate de la serviciile de evidenţă a persoanelor, care au program de lucru şi duminică, până la ora 21.00.

UPDATE 12:51 CRAIOVA Preşedintele PDL Dolj: „Am votat pentru viitor. Nu vreau să mă întorc în trecut“

Marian Jean Marinescu a votat la ora 11:00, la Liceul „Henri Coandă“ din Craiova. Preşedintele PDL Dolj a declarat că a votat pentru viitorul românilor.

UPDATE 12:46 Estimare PSD: Ponta - 61% din voturi, Iohannis - 39%

Datele furnizate de PSD indică faptul că, la ora 11:00, candidatul PSD ar fi fost votat de 61% din români, în timp ce pentru prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, şi-ar fi exprimat opţiunea de vot 39% din electorat. ACL nu a furnizat până la această oră nicio statistică.

UPDATE 12:49 Iohannis, „preşedinte“ pe Facebook: liderul PNL, mai apreciat decât premierul Ponta

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a devenit mai popular pe Facebook decât premierul Victor Ponta, contracandidatul său la alegerile prezidenţiale. Pagina de Facebook dedicată lui Klaus Iohannis a strâns, până acum, 696.645 aprecieri şi a depăşit, astfel, pagina contracandidatului său, Victor Ponta, care a adunat 694.512  aprecieri, până la ora redactării acestei ştiri.

UPDATE 12:39 TÂRGU-MUREŞ Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi judeţul Mureş, ora 10:00: 7,11%

Biroul Electoral Central (BEC) va monitoriza dacă alegătorii se vor înghesui sau nu să voteze în turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014. Primele estimări privind prezenţa la urne vor fi date la ora 11:30, apoi, din trei în trei ore, pe tot parcursul zilei de duminică. În al doilea tur al alegerilor prezidenţiale 2014, la ora 10:00, s-au prezentat la urne în judeţul Mureş 7,11% din alegători.

UPDATE 12.36 CRAIOVA Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj: „Am venit la vot cu inima deschisă, pentru că astăzi se scrie o nouă filă de istorie“

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, a declarat că astăzi a votat pentru pentru o mai bună reprezentare a României în spaţiul comunitar.

UPDATE 12:26 TÂRGU-JIU 9,59% dintre gorjeni au votat până la ora 10.00

Prima raportare a Biroului Electoral Judeţean Gorj la algerile prezidenţiale 2014 arată că, până la ora 10:00, votaseră 9,59% dintre gorjenii aflaţi pe lista de vot.

UPDATE 12:24 IAŞI Liderii ACL Iaşi acuză PSD că a lipit pe oglinzile maşinilor stickere cu Iohannis pentru a-i enerva pe şoferi

Reprezentanţii ACL Iaşi susţin că mai multe abţibilduri conţinând un mesaj electoral de susţinere în favoarea lui Klaus Iohannis au fost lipite pe oglinzile retrovizoare de pe mai multe maşini din municipiul Iaşi. Liderul PNL Iaşi, Sorin Dangă, susţine că stickerele nu au fost lipite de reprezentanţi ai ACL şi invocă o strategie a PSD de a enerva şoferii pentru a vota împotriva lui Klaus Iohannis.

UPDATE 12:24 Peste o mie de persoane din centrele de reţinere şi arest preventiv au cerut să voteze

Peste o mie de persoane aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv din toată ţara au depus cereri pentru a vota duminică prin intermediul urnei speciale.

UPDATE 12:22 CONSTANŢA Reclamaţii depuse de ACL la BEJ: clipuri electorale, difuzate în ziua votului la Năvodari

Alianţa Creştin-Liberală Constanţa a depus contestaţii la Biroul Electoral Judeţean Constanţa cu privire la o serie de nereguli privind desfăşurarea procesului electoral. ACL a sesizat că în oraşul Năvodari, pe ecranul digital amplasat la intersecţia străzilor Constanţei cu Albinelor, erau difuzate clipuri electorale ale candidatului PSD Victor Ponta, după încheierea campaniei electorale.

UPDATE 12:03 Cozi la vot în Republica Moldova. Aleg preşedintele României ca să scape de Rusia

De la prima oră a acestei dimineţi, Ambasada României la Chişinău era înconjurată de aproximativ 1.000 de oameni, care au ales să-şi petreacă ziua de duminică în frig, stând la coadă pentru a putea vota preşedintele de la Bucureşti.

UPDATE 12:01 Turismul electoral, în cifre: peste 20.000 de persoane au votat pe liste suplimentare, în Teleorman, până la ora 10:00

Aproape un milion de voturi s-au înregistrat pe listele suplimentare, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, adică 10,08% din totalul celor exprimate. În cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în judeţele fruntaşe la capitolul prezenţă, s-au înregistrat, până la ora 10:00, zeci de mii de voturi pe listele suplimentare.

UPDATE 12:01 Românii din Noua Zeelandă au ales Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, a câştigat în Noua Zeelandă cu 94% din voturi. Iohannis s-a clasat pe primul loc şi în turul I în Noua Zeelandă.

UPDATE 11:53 Primele incidente din ziua votării: un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce şi-a fotografiat buletinul de vot

Un bărbat din Bacău s-a ales cu dosar penal după ce şi-a fotografiat buletinul de vot în timp ce se afla în cabina de vot. De asemenea, un bărbat s-a ales cu amendă pentru continuarea propagandei electorale în ziua votului.

UPDATE 11:48 ALBA IULIA  Bolnavii de la spitalul din Blaj nu pot vota cu urna mobilă. BEJ Alba a admis o contestaţie formulată de PSD

La Spitalul din Blaj, bolnavii internaţi nu vor putea vota cu ajutorul urnei mobile. BEJ Alba a admis duminică o contestaţie depusă de Alianţa PSD - UNPR - PC care a reclamat faptul că cererea pentru urna mobilă a fost depusă tardiv, doar duminică dimineaţă.

UPDATE 11:45 SUCEAVA Incident electoral grav. Jurnaliştilor li se refuză accesul într-un cămin de bătrâni unde se votează cu urna mobilă

Jurnaliştilor acreditaţi să documenteze modul în care decurge procesul de votare la Suceava li se refuză în mod abuziv accesul într-un cămin de bătrâni unde s-a intrat cu urna mobilă.

UPDATE 11:42 Meleşcanu, la Paris: „Sunt surprins de numărul mare de oameni care au venit să voteze dimineaţa“

Ministrul Externelor Teodor Meleşcanu s-a declarat surprins de numărul mare de români care s-au strâns în faţa ambasadei României de la Paris pentru a vota. După fiasco-ul din primul tur, când mii de români din diaspora nu au putut vota din cauza proastei organizări a secţiilor de vot, românii s-au coordonat şi s-au strâns în faţa secţiilor de vot cu ore bune înainte de deschiderea urnelor.

UPDATE 11:42  Marian Munteanu: Fiecare scrutin a fost viciat. Nu ne putem potoli. Trebuie să mai furăm un pic

Marian Munteanu, liderul protestelor studenţeşti din Piaţa Universităţii, din 1990, crede că oamenii sunt în continuare manipulaţi atunci când merg la vot. Munteanu nu crede însă că românii din diapsora au fost împiedicaţi în mod voit să voteze.

UPDATE 11:33 Alegeri prezidenţiale 2014. Emil Boc: „Condiţiile de vot în diapora nu s-au îmbunătăţit. Guvernul putea emite Ordonanţă de Urgenţă!”

Primarul Clujului a votat pentru turul II al alegerilor prezidenţiale 2014 în jurul orei 10.00, la o şcoală de lângă blocul unde locuieşte. „Am votat pentru creşterea economică fundamentată pe investiţii şi locuri de muncă. Am vot aşa cum cred eu că votează orice om de dreapta”, a susţinut fostul premier.

UPDATE 11:32 CĂLĂRAŞI Propagandă electorală în ziua votului, amendată cu 1.500 de lei

Prima ilegalitate descoperită de poliţişti în procesul electoral în judeţul Călăraşi. Un bărbat a primit o amendă de 1.500 de lei pentru propagandă electorală în ziua votului.

UPDATE 11.27 Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa că, la aceste alegeri, nu se va repeta situaţia din primul tur, când românii din diaspora au întâmpinat probleme la vot.

„Astăzi am votat pentru o Românie a respectului, a prosperităţii, o Românie puternică! Am şi azi emoţii, recunosc! Sper să fie o zi frumoasă pentru toţi. Astăzi am fost la biserică. Datele arată o prezenţă mai numeroasă şi am semnale că la foarte multe secţii din diaspora e foarte multă lume care abia aşteaptă să voteze, sper să nu se repete situaţia de duminica trecută, dar voi monitoriza cu mare atenţie. Am cele mai mari speranţe!“, a spus el la ieşirea de la vot.

UPDATE 11.23 Klaus Iohannis a votat 

UPDATE 11.15 Un student susţine că oameni ai PSD încearcă să împiedice votul 


Un tânăr pe nume Florin Ciubotariu susţine că în Regie nu se doreşte ca studenţii să poată vota. Buna ziua,

”Numele meu este Florin Ciubotariu, sunt student si mandru ca tocmai am votat.

Va rog sa aveti in vedere ca la sectia 1205, din Regie, nu se doreşte ca studenţii sa voteze. Dacă în primul tur erau trei persoane desemnate pentru listele speciale, astăzi sunt doar doua.

Motivul? Deşi preşedintele de secţie are dreptul sa numească o persoană suplimentara pentru listele speciale, de data asta se împotriveşte un anume Ciprian, membru PSD pe motiv ca ar fi ilegal. Acesta este motivul pentru care încă de dimineaţă se aşteaptă jumătate de oră pentru a vota. asa ca imaginaţi-vă cum va fi începând cu 12:00-13:00.

Va rog sa trimiteti pe cineva, cat timp se mai poate!

Cu respect,
Florin Ciubotariu”

UPDATE 11.09 DATE PRELIMINARII

Peste 1.500.000 de alegători, reprezentând 8,52% din totalul celor înscrişi în listele electorale, s-au prezentat la urne, la nivel naţional, până la ora 10.00, potrivit datelor preliminare privind prezenţa la vot centralizate la BEC, prezenţă peste cea din primul tur, care a fost de 6,55%.

Cea mai mare prezenţă este înregistrată în judeţele Olt şi Teleorman, peste 11%, alte judeţe fruntaşe fiind Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, peste 10%.
Cea mai slabă prezenţă la vot s-a înregistrat în judeţele Harghita - 4,69% şi Covasna - 5,28%

UPDATE 11.06 Preşedintele Camerei Deputaţilor: „Am votat cu speranţa că putem alege şi noi un preşedinte care să unească“

Valeriu Zgonea a votat în această dimineaţă la secţia 166 din cartierul Lăpuş, Craiova. Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că următorii cinci ani vor fi cu prosperitate.

UPDATE 11.04 Alegeri prezidenţiale 2014. Facebook a creat o aplicaţie pentru contorizarea voturilor

Facebook oferă cu ocazia alegerilor prezidenţiale 2014 din România o unealtă pentru ca românii să spună că au fost la vot şi să afle unde pot vota.

UPDATE 11.03 TÂRGU JIU Alegeri prezidenţiale 2014. Turul II. S-au luat la bătaie în drum spre secţia de votare

Doi bărbaţi din comuna Bâlteni s-au luat la bătaie în timp ce se deplasau spre secţia de votare. Scandalul este cercetat de poliţie.

UPDATE 11.02 TÂRGOVIŞTE Alegeri prezidentiale 2014. Conducerea centrului de la Ţuicani, acuzată că duce handicapaţii la vot

Alianţa Creştin Liberală Dâmboviţa a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie, pe numărul de urgenţă 112, că persoanele cu dizabilităţi neuro-psihice de la Ţuicani au fost aduse, de către conducerea unităţii, să voteze la secţii din municipiul Târgovişte (Liceul „Spiru Haret”).

UPDATE 11.01 Alegeri prezidenţiale 2014. Traian Băsescu: Fac din nou un apel la băsişti - să voteze!

Preşedintele Traian Băsescu s-a prezentat la vot în jurul orei 10.30 şi a declarat, la ieşirea de la urne, că face un nou apel la românii din ţară şi din străinătate, prin care îi îndeamnă să voteze.

UPDATE 10.44 FOTO Alegeri prezidenţiale 2014. Maşini suspectate de turism electoral în comuna Coloneşti, judeţul Olt. La Referendum, în 2012, prezenţa la vot aici a fost de 184%

Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale 2014 a început “în forţă” în comuna Coloneşti din judeţul Olt, acolo unde localnicii cu acces la reţeaza Facebook au sesizat aspecte pe care ei le consideră “neobişnuite”. Maşini suspecte străine de localitate şi chiar de judeţ au fost reclamate de săteni că patrulează comuna de la primele ore ale dimineţii.

UPDATE 10.41 TIMIŞOARA Alegeri prezidenţiale 2014. Primarul Timişoarei vrea o ţară ca afară: "Am votat cu încredere că valorile occidentale vor fi promovate în România"

Primarul Timişoarei a votat la Şcoala Generală nr.30. Şeful liberarilor din Timiş susţine că a a votat ca o şansă să fie o ţară a oamenilor cinstiţi şi harnici şi nu a celor orientaţi înspre jaf.

UPDATE 10.30 Ponta: Am votat ca mamele, buncii şi copiii noştri să trăiască într-o ţară mai bună

Candidatul PSD la Preşedinţie, Victor Ponta, a votat, duminică, la secţia de votare de la Şcoala "Pia Brătianu", unde a venit însoţit de soţia sa şi de cei doi copii, precum şi de edilul Capitalei, Sorin Oprescu.

UPDATE 10.27 ARAD Alegeri prezidenţiale 2014 ACL Arad: „Disperarea celor din PSD a atins cote maxime. Împart pliante mincinoase chiar în ziua votului”

Reprezentanţii Alianţei Creştin Liberale Arad (ACL) sunt primii şi de această dată care au trimis un comunicat de presă în care îi acuză pe cei de la PSD că împart „pliante mincinoase”.

UPDATE 10.15 Unde votează liderii politici.

Premierul Victor Ponta a votat în urmă cu puţin timp la Şcoala nr. 17, Pia Brătianu. Ponta a venit însoţit de soţia sa, Daciana Sârbu, şi de cei doi copii, precum şi de primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu. 

UPDATE 10.12 Meta optionsURL: (doar cuvinte separate cu '-' , fara caractere speciale)

/news/politica/live-blog-alegeri-prezidentiale-2014-turul-doi-confruntarea-klaus-iohannis-victor-ponta-1_546606da0d133766a8dc071e/index.html

Meta title (max. 60 caractere)

LIVE BLOG Alegeri prezidenţiale, turul doi. Iohannis 51% / Ponta 49%. Victor Ponta l-a felicitat pe Iohannis

Meta description (max. 160 caractere, informatia cea mai importanta in primele 60)

Alegerile prezidenţiale 2014 au ajuns în turul doi. Sociopol - 50,9% Ponta, Iohannis 49,1%. Tvr Victor Ponta 49,5%, Klaus Iohannis 51,5%. România TV - Victor Po...

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite