Peste 16.000 de acte de identitate au fost eliberate sâmbătă. Românii îşi pot schimba şi astăzi buletinele pentru a putea vota

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii îşi pot face şi astăzi buletine, până la ora 21.00
Românii îşi pot face şi astăzi buletine, până la ora 21.00

Peste 16.000 de români au obţinut, sâmbătă, actele de identitate de la serviciile de evidenţă a persoanelor, care au program de lucru şi duminică, până la ora 21.00.

„În contextul măsurilor luate de Ministerul Afacerilor Interne în sprijinul cetăţenilor care vor să meargă la vot, dar nu deţin acte de identitate valabile, serviciile de evidenţă a persoanelor din întreaga ţară şi-au modificat programul de lucru şi inclusiv astăzi (duminică - n.r.) se pot obţine documente de identitate până la ora 21.00. Serviciile de evidenţă a persoanelor au eliberat acte de identitate şi în cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.), când, la nivel naţional peste 16.000 de cetăţeni şi-au obţinut documentele de identitate", a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Aceasta a mai precizat că, în conformitate cu Planul general de măsuri aprobat de vicepremierul Gabriel Oprea, angajaţii serviciilor de evidenţă a persoanelor s-au deplasat în ultimele două săptămâni, cu staţia mobilă, în localităţile izolate sau aflate la distanţe mari faţă de birourile de evidenţă.

Potrivit Monicăi Dajbog, au fost organizate aproape 300 de astfel de acţiuni, fiind eliberate acte de identitate pentru 1.346 de persoane cu drept de vot.

Astăzi sunt aşteptaţi la vot şi cei peste 225.000 de alegători care au împlinit 18 ani. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, la al doilea tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui României sunt aşteptaţi la urne 226.095 alegători cu vârsta de 18 ani.

Dintre aceştia, majoritea sunt bărbaţi - 115.692, iar 110.403 sunt femei. Cei mai mulţi dintre tinerii care au 18 ani, respectiv 117.506, sunt din mediul rural, din mediul urban fiind 108.589.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Peste 55.500 de cărţi de identitate, eliberate în doar două zile

Zeci de mii de persoane au stat la cozi în acest weekend pentru eliberarea cărţilor de identitate. Concret, peste 55.500 de cărţi de identitate au fost eliberate sâmbătă şi duminică, 6.541 fiind eliberate doar în Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite