Protest spontan la Constanţa: „Românii din Diaspora ne roagă să nu îi părăsim“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi tineri din Constanţa au ieşit în stradă duminică, pentru a-i susţine pe românii din afara graniţelor care stau la cozi pentru a vota.

„Suntem solidari cu diaspora. Vrem prelungirea votului până când toţi cetăţenii români care stau acum la cozi votează. Este inadmisibil să nu permiţi propriei populaţii să voteze, în condiţiile în care prezenţa la vot este deja redusă.

Sunt mii de oameni care aşteaptă acum să voteze. Marea Britanie, Paris, Veneţia, Madrid, Stuttgart suntem alături de voi! Puneţi pe pagina de event imagini, videouri sau orice materiale aveţi de la faţa locului. 

E dreptul tău să votezi. E dreptul tău să dispui de această alegere aşa cum doreşti şi e caz penal atunci când nu o poţi face. Când incompetenţa autorităţilor se traduce în prea puţine hârtii xeroxate, prea puţine liste suplimentare, guvernul a eşuat.

Ieşim în stradă, nu stăm la coadă pentru democraţie. Ne-o facem singuri. Hai cu noi!“, este mesajul postat pe Facebook de organizatori.

La ora 20.00 ora României, mii de români nu au apucat încă să-şi exercite dreptul la vot în diaspora. În Paris, peste 3000 de români încă aşteaptă la coadă, în timp ce la Londra oamenii mai speră că pot vota. 

Situaţia este asemănătoare şi în Munchen, Torino, Bruxelles sau Chişinău, precum şi în alte oraşe mai mici din ţările europene în care românii s-au dus astăzi să-şi exercite votul.

image


Vă mai recomandăm

Alegeri prezidenţiale 2014. Tinerii români din diaspora: „Nu vrem să trăim în Anglia. Vrem să trăim în România ca în Anglia“

Alegeri prezidenţiale 2014. Părinţii Antoniei, româncuţa din Oslo: „Votaţi cu capul, nu cu stomacul!“

Alegeri prezidenţiale 2014. Alexandra, din Dubai: „Români, gândiţi dincolo de pomeni şi turism electoral. Că 5 ani tot pe noi ne aşteaptă greul“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite