Alegător din satul brăilean Muchea: “Votez cu Ponta, dar nu ştiu de ce!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegătorul Dumitru Nicolae din satul Muchea era oarecum confuz   FOTO Florentin Coman
Alegătorul Dumitru Nicolae din satul Muchea era oarecum confuz   FOTO Florentin Coman

În primul tur, comuna brăileană Siliştea şi satele arondate, Cotu Lung şi Muchea, s-au remarcat pe o prezenţă mare a votanţilor pe listele suplimentare. Practic, la nivelul comunei în cauză au votat în acest mod 148 de alegători, în condiţiile în care numărul total de locuitori cu drept de vot este 1470. Tendinţa aceasta părea să se menţină şi în turul al doilea, după cum stăteau lucrurile la jumătatea zilei.

În satul Muchea, până la ora 12.30, votaseră 91 de persoane, dintre care 30 erau de pe liste suplimentare. “Pe lângă localnici, votează mulţi şoferi care se află în tranzit, pentru că satul Muchea se află pe şoseaua care face legătura între Brăila şi Focşani. Aceasta este explicaţia votului pe liste suplimentare”, ne-a explicat ilie Eftimie, primarul comunei Siliştea.

Şi la secţia de votare din comună, votul pe liste suplimentare era destul de însemnat La ora 13.00, din 361 de persoane care îşi exercitaseră dreptul la vot, 61 erau de pe liste suplimentare. “În această comună, care se află la doar 15 kilometri de municipiu, mulţi bărileni au locuinţe rămase de la părinţi sau achiziţionate mai recent, unde vin la sfârşit de săptămână. Aceştia au solicitat să voteze pe liste suplimentare”, ne-au explicat reprezentanţii secţiei de votare.

Ciudat e că, atât timp cât s-a aflat reporterul acolo, toţi alegătorii veniţi să voteze se numărau dintre localnicii înscrişi pe listele permanente. Unul dintre cei care au ţinut neapărat să îşi exercite dreptul de vot a fost săteanul Dumitru Nicolae, din Muchea. Înainte de a merge să pună ştampila, acesta s-a oprit la un cafe-bar din sat, pentru socializa puţin cu câţiva vecini.

Ca şi tovarăşii săi de pahar, Dumitru Nicolae ne-a spus, foarte hotărât, că va vota cu Ponta. “Ce aşteptări aveţi de la noul preşedinte”, l-a întrebat reporterul. “Păi, nu ştiu. N-am nicio aşteptare, că oricum nu o să se întâmple nimic bun. Niciun preşedinte n-a făcut nimic bun până acum”, a răspuns omul, oarecum confuz. În toată această confuzie, hotărârea sa a rămas, însă, fermă: ştampila trebuie pusă pe candidatul PSD!

silistea

Victoraş Turluianu speră să fie mai bine şi pentru tineri   FOTO Florentin Coman

În comuna Siliştea, unul dintre votanţii care tocmai ieşea de la urne era Victoraş Turluianu, un localnic în vârstă de 27 de ani. În cazul său, opţiunea pentru vot părea ceva mai cerebrală. “Am votat pentru schimbare, ca să fie bine şi pentru tineri. Bineînţeles, nici bătrânii nu trebuie uitaţi, dar poate e timpul ca să se facă ceva şi pentru tineretul ţării. Eu nu am loc de muncă. Am fost disponibilizat de la firma unde lucram, iar de câteva luni caut degeaba o nouă slujbă. Nu reuşesc să găsesc niciun loc de muncă...”, ne-a declarat tânărul alegător din Siliştea, comuna brăileană “campioană” la votul pe liste suplimentare.

Citiţi şi

Alegeri prezidenţiale 2014. Noi contestaţii la BEJ Constanţa privind fraudarea procesului electoral

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite