Alegeri prezidenţiale 2014. Votul în Dealu Frumos, judeţul Sibiu, centrul geografic al României: „Ponta este un mincinos“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţie de vot din Dealu Frumos, judeţul Sibiu. FOTO: RAMONA GĂINĂ
Secţie de vot din Dealu Frumos, judeţul Sibiu. FOTO: RAMONA GĂINĂ

În Dealu Frumos, localitate considerată centrul geografic al României, oamenii au ieşit la vot la alegerile prezidenţiale 2014 cu speranţa că o vor duce mai bine. Deşi centrul ţării, satul este foarte sărac iar lupta pentru supravieţuire, deloc uşoară.

Pe banca din faţa birtului din sat, doi bărbaţi comentează râzând alegerile de duminică. Sunt prieteni, deşi au opţiuni diferite. Pentru niciunul însă lupta penrru supravieţuire nu este uşoară.

”Am fost la vot, am ieşit pentru o schimbare. Sperăm să fie totul bine după alegeri. Am doi copii, ne descurcăm foarte greu, mergem la muncă în străinătate, aici nu avem cu ce trăi. În Germania eu lucrez la un restaurant şi nevastă-mea la nişte bătrâni, asta e. Cât suntem plecaţi copiii stau cu maică-mea. Greu, foarte greu”, spune Ioan Muntean (42 de ani).

Prietenul lui, Mihai Părău (59 de ani), are un copil acasă şi unul plecat la muncă, în Spania. E lăcătuş mecanic, soţia pensionată pe caz de boală. Nu le e uşor.

”Am ieşit să mergem înainte cu treaba, să vedem ce se întâmplă. Ponta mi se pare mai hotărât. Indiferent cine iese nu cred că se schimbă multe, pentru că tot ăia sunt până la urmă, fiecare trage după el şi Iohannis şi Ponta aceeaşi oameni”, spune Mihai Părău.

Pe uliţa neasfaltată vine de la secţia de votare Constantin Gabor (23 de ani). A mers la vot cu dorinţa de schimbare. ”Am fost la vot pentru că vreau să facem o schimbare în ţara noastră. Ponta este un mincinos şi Iohannis vreau să fie preşedinte pentru că este sas şi are cuvânt, nu Ponta, nu are faţă de preşedinte. România pentru cei de vârsta noastră e cam urâtă pentru că nu mai sunt locuri de muncă, fabricile sunt închise”, spune Constantin Gabor.

În secţia de votare e pustiu. Trei sper din membrii, cu preşedinta în frunte, sunt afară la ţigară. Cornel Ţiglar (36 de ani) nu prea ştie de ce a venit la vot.”Mergem să votăm, să vedem cine iese. Ponta e cumsecade, Iohannis tot aşa, eu ştiu care va ieşi? Ne descurcăm greu”, spune Cornel Ţiglar.

Aurica Giurea (52 de ani) e în schimb ceva mai optimistă. ”Am venit să alegem preşedintele ţării, pentru bunăstarea ţării, pentru mers mai bine. Candidaţii sunt ok, domnul Ponta e foarte bun, pe domnul Iohannis nu-l cunosc atât de bine. Sper să se trăiască mai bine în România, după alegeri”, spune femeia.
 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite