Românii din SUA îşi aleg preşedintele. Au ieşit la vot de două ori mai mulţi oameni decât în primul tur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii au ieşit la vot în Florida
Românii au ieşit la vot în Florida

Nici românii din Statele Unite ale Americii nu au reuşit să voteze chiar fără probleme. Obstacolele nu se compară însă cu cele pe care le-au întâmpinat românii cu drept de vot din Paris, Londra, Munchen sau Torino, însă la New York şi Florida s-au format cozi, în timp ce la Boston oamenii au găsit cu greu cabinele de vot.

În New York s-au prezentat la vot de două ori mai mulţi români decât în primul tur, motiv pentru care oamenii au ajuns să stea şi aici la coadă pentru a-şi exercita dreptul de vot, ne transmite un cititor.  

La secţia din Hayward, care deserveşte zona golfului San Francisco, au votat până la ora 13.00 un număr de 436 de persoane. La coada sunt cam 75 de persoane, dar numărul a depăşit deja pe cel al votanţilor din turul I, ne transmite Alexandra Proca, jurnalist în California.   

vot hayward foto alexandra proca

La Boston, în primul tur, românii au găsit cu greu cabinele de vot, acestea aflându-se într-un coridor al unei clădiri imense din campusul MIT. 

Cabinele nu se află, aşadar, într-o încăpere propriu-zisă. Drumul către cabine a rămas tot nesemnalizat, ca în turul I. 

image

Răzvan Sibii s-a dus să voteze în Boston: „Au fost mai multe cabine de vot de data asta – trei. Mai mulţi lucrători. Câteva mese şi scaune în plus unde se puteau aşeza votanţii ca să-şi completeze declaraţia. Am văzut mai mulţi oameni la vot decât acum două săptămâni, dar tot nu au fost cozi lungi - maximum 10 oameni la coadă”, a declarat jurnalistul pentru „Adevărul“. 

image

Au exista doar câteva probleme minore, în Boston, una fiind legată de declaraţia pe propria răspundere. „Dacă ai trecut adresa ta adevărată - aia din străinătate unde locuieşti de 10 ani - n-ai făcut bine. Te-au trimis înapoi să completezi un formular nou, cu adresa din România. Mie aşa mi s-a întâmplat şi încă câtorva oameni din spatele meu. Bine că nu era coada lungă la vot“, ne-a spus Sibii.

În Florida, la o secţie de votare din Hollywood, deja sunt peste 500 de români care aşteaptă să voteze.

vot florida / autor

UPDATE 22.50 Şi la Los Angeles românii au votat în turul II de la prezidenţiale, după ce au aflat că în România Iohannis a fost dat drept câştigător.

vot los angeles diaspora facebook

UPDATE 21.50 WASHINGTON Românii au votat şi la Ambasada României din Washington. Printre ei, şi Ghiţă Mureşan, ne transmite Simona Combi.

image
image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite