Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi judeţul Mureş, ora 16.00: 38,35%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezenţa la vot, ora 10.00, în judeţul Mureş. FOTO Mediafax
Prezenţa la vot, ora 10.00, în judeţul Mureş. FOTO Mediafax

Biroul Electoral Central (BEC) va monitoriza dacă alegătorii se vor înghesui sau nu să voteze în turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014. Primele estimări privind prezenţa la urne vor fi date la ora 11.30, apoi, din trei în trei ore, pe tot parcursul zilei de duminică. În al doilea tur al alegerilor prezidenţiale 2014, la ora 16.00, s-au prezentat la urne în judeţul Mureş 38,35% din alegători.

UPDATE ORA 17.40 Prezenţa la vot în judeţul Mureş, conform datelor BEC, la ora 16.00 era de 38,35%. La nivel de judeţ, procentele s-au împărţit astfel: 40,01% prezenţă la vot în mediul urban, iar în mediul rural procentul de prezenţă la urne, la ora 16.00, a fost 36,39%. 

UPDATE ORA 14.40 La ora 14.30, Biroul Electoral Central a anunţat prezenţa la vot pentru ora de referinţă 13. Astfel, la ora 13.00, în Mureş se înregistrase o prezenţă la vot de 22,91 de procente.

UPDATE ora 12.28: La ora 11.00, Biroul Electoral Central a anunţat prezenţa la vot pentru ora de referinţă 10.00. Astfel, la această oră, în judeţul Mureş s-au prezentat la vot 7,11% din alegători, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. În primul tur al alegerilor prezidenţiale, la ora 10.00, în judeţul Mureş au votat 5,64% din alegători.

Vor ieşi românii în număr mare duminică pentru a participa la turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014? Experienţele electorale anterioare arată că mai degrabă nu. În urmă cu cinci ani, în turul secund al alegerilor prezidenţiale, s-au prezentat la urne 56, 99% din români, cei mai mulţi în mediul rural. În primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014 au ieşit la vot 52, 31% din numărul total de alegătiori înscrişi în listele electorale, raportul urban-rural fiind aproximativ egal. Duminică, în turul doi, autorităţile estimează o prezenţă la vot în jur de 60%. Numărul total al românilor cu drept de vot este de 18.321.512.

BEC va publica pe tot parcursul zilei de duminică procentul românilor care s-au prezentat la urne. Prima estimare va fi publicată la ora 11.30 (pentru ora de referinţă 10.00), apoi din trei în trei ore, până seara, la ora 22.30 (pentru ora de refeinţă 21.00), când vom şti exact câţi români au votat până la închiderea urnelor.

Citeşte şi:

Scrisoarea Angelei Merkel de susţinere a lui Klaus Iohannis. Ponta se laudă şi el cu susţinere din partea Germaniei

Invitat la Adevărul Live, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a prezentat, joi, scrisoarea de susţinere a cancelarului german, Angela Merkel, la alegerile prezidenţiale, primită în data de 28 octombrie.

A doua confruntare Ponta-Iohannis, la B1TV: Iohannis: Domnule Ponta, i-a prostit domnul Băsescu pe români când v-a pus premier? Pe mine m-a refuzat

Prezidenţiabilii Victor Ponta şi Klaus Iohannis s-au întâlnit, miercuri seară, în cea de-a doua confruntare electorală, găzduită de B1TV. Cei doi contracandidaţi s-au atacat pe temele plagiatului şi incompatibilităţii şi au pus pe tapet numele parlamentarilor PNL şi PSD care au probleme cu legea. Un alt schimb acid de replici a fost pe tema retrocedărilor de la Sibiu.

Iohannis: Fac un ultim apel către Ponta, să convoace Parlamentul şi să picăm legea amnistiei şi a graţierii!

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, i-a solicitat joi dimineaţă contracandidatului său la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta, să convoace Parlamentul pentru a da curs cererilor din partea Justiţiei, dar şi pentru a respinge legea amnistiei şi a graţierii, care este, în prezent, blocată în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite