Alegeri prezidenţiale 2014. Sute de studenţi din Iaşi stau la coadă pentru a-şi putea exprima votul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coada studenţească la secţia de votare din Iaşi FOTO ziaruldeiasi.ro
Coada studenţească la secţia de votare din Iaşi FOTO ziaruldeiasi.ro

Sute de studenţi din Iaşi aşteaptă la rând la a secţie de votare din campusul "Tudor Vladimirescu", al Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi".

Rândul la urne s-a format la secţia de votare numărul 149, organizată la Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii Tehnice.

După primul tur, şefii Primăriei Iaşi au acuzat manipularea studenţilor şi intoxicări online. Primarul PSD-ist Gheorghe Nichita a spus că pe listele suplimentare au votat peste 25.000 de alegători "care nu studenţi".

“Nu mai încape îndoială faptul că cu acea semi-manipulare a mediului studenţesc şi intoxicarea care s-a făcut in permanenţă pe mediul on-line, în spaţial virtual. S-a petrecut ceea ce s-a petrecut.Nici noi n-am avut speranţe că dreapta va  putea fi învinsă uşor într-un mediu  universitar, ponderea în Iaşi 20 la suta, faţă de 12 în municipiul Bucureşti, 16 la sută Timişoara şi cu toate astea n-au scos decât cu 2.100 de voturi în plus faţă de cât am scos noi. Deci ştim ce avem de făcut în turul 2”, a declarat Mihai Chirica.

Cu doar o zi înainte, şeful său de la primărie, Gheorghe Nichita, a venit cu altă explicaţie jignitoare la adresa votanţilor de pe listele suplimetare.

"La nivel de Iaşi a fost o victorie importantă şi categorică din toate punctele de vedere. Rezultatul PNL este un dezastru, falimentul unui stil de a face politică. Noi, PSD, am câştigat în faţa ieşenilor alegerile. Au fost 25.000 de votanţi pe listele suplimentare care nu sunt ieşeni. Ieşenii care au votat indică o victorie cu 6-7 procente pe oraş peste ACL", a explicat Gheorghe Nichita.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite