Alegeri prezindenţiale 2014 Romii dintr-un cartier mărginaş al Careiului, transportaţi la secţiile de vot cu maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romii dintr-un cartier de la marginea Careiului sunt transportaţi cu mai multe maşini la vot
Romii dintr-un cartier de la marginea Careiului sunt transportaţi cu mai multe maşini la vot

Alegători aduşi cu maşina la vot şi răsplătiţi cu alimente. Se întâmplă în municipiul Carei, unde drumul dintr-un cartier de la marginea oraşului până la secţia de votare se face monitorizat. Mai mulţi locuitori au observat ce se întâmplă şi au sesizat Poliţia locală, însă acţiunea continuă chiar şi în acest moment.

Deşi au fost făcute sesizări pentru două autovehicule, acestea aduc în continuare votanţi din cartierele romilor la vot. Sfidători chiar, şoferii nici nu se mai feresc, iar poliţia nu ia nici o măsură, chiar dacă a fost anunţată în legătură cu ceea ce se întâmplă.

Un careiean ne-a relatat, sub anonimat, că romii sunt aduşi cu maşina la secţia de vota pentru ar vota cu un anumit candidat, după ce primarul le-ar fi dus zilele acestea pachete cu alimente.

De asemenea, până la această oră la Carei au votat cu 1.000 de oameni mai mult decât la primul tur. Foarte multi votanţi au pus ştampila pe listele suplimentare. Mult mai mulţi decât în primul tur, când erau multi sosiţi pentru iluminaţii.

Cei mai mulţi votanţi pe liste suplimentare, în număr de 67, s-au înregistrat la grădiniţa nr.5 de pe strada Tireamului, deşi în apropiere nu se află nici gara şi nici în vreun drum naţional sau intens circulat. O altă secţie cu mulţi votanţi pe liste suplimentare este şi secţia 82, cu 40 de persoane înscrise până la ora  16,00.

Semnalări că romii sunt transportaţi la vot cu diverse autovehicule au făcut şi câţiva locuitori din Carei care au observat ce se întâmplă. Aceştia au semnalat că una dintre maşinile care transportă votanţi la secţia de vot a făcut acelaşi lucru şi la primul tur. Pentru a nu fi luate în vizor aşa de uşor, maşinile îşi lasă clienţii în faţa clădirii 9 mai.

Vă recomandăm şi

Alegeri prezidenţiale 2014. Fraude la alegeri: turism electoral şi ştampile uitate prin buzunare

Alegeri prezidenţiale 2014. Judeţele Bacău, Călăraşi şi Teleorman sunt fruntaşe la numărul cazurilor de turism electoral. Corespondenţii Adevărul au semnalat, pe parcursul acestei zile, numeroase cazuri de fraudă electorală la circumscripţii din întreaga ţară.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite