Alegeri prezidenţiale 2014. Turul doi în Sălaj: Preşedinta unei secţii de votare, schimbată din funcţie din cauza activităţii de pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anunţul a fost făcut de preşedintele BEJ Sălaj, Patriţiu Dărăban
Anunţul a fost făcut de preşedintele BEJ Sălaj, Patriţiu Dărăban

Preşedinta unei secţii de votare din Zalău a fost schimbată din funcţie după ce a fost reclamată la Biroul Electoral Judeţean că ar face campanie pe Facebook pentru unul dintre candidaţii de la alegerile prezidenţiale 2014 şi că, în consecinţă, nu ar fi imparţială.

Femeia era preşedinta secţiei de votare nr.11 de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău şi, potrivit judecătorului Patriţiu Dărăban, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Sălaj, schimbarea ei a surveni după ce sâmbătă, 15 noiembrie, PSD Sălaj a făcut o sesizare la BEJ împotriva sa. Se pare că persoana în cauză ar fi avut mai multe postări pe o reţea de socializare în care şi-a exprimat opţiunea politică de vot, îndemnând cetăţenii să-l voteze pe favoritul ei şi criticându-l pe contracandidatul acestuia.


"Ieri a fost o sesizare a PSD, organizaţia Sălaj, împotriva preşedintei unei secţii de votare din Zalău, pe motiv că ar fi continuat să facă acte care intră în conţinutul propagandei electorale, ceea ce ar face-o incompatibilă cu calitatea de membru în biroul electoral, darămite cu calitatea de preşedinte al biroului secţiei de votare. Am considerat-o întemeiată pentru că textul din Legea 370 pentru alegerea preşedintelui României prevede expres că preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare nu pot avea apartenenţă politică. Apoi la aliniatul următor al aceluiaşi text de lege obligă pe preşedinţi şi pe locţiitori să fie corecţi şi imparţiali. Noi am făcut o conexiune între lipsa de apartenenţă politică, situaţie în care trebuie să se afle preşedintele secţiei de votare, şi imparţialitate şi am considerat că exprimările sale, publicarea pe pagina de socializare ar induce ideea că este imparţială, chiar dacă nu este membru de partid", a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, Patriţiu Dărăban, preşedintele BEJ Sălaj.

Prin urmare, femeia a fost înlocuită din funcţie în cursul serii de sâmbătă cu o altă persoană.

Citeşte şi

Alegeri prezidenţiale 2014: Protest de solidaritate cu diaspora: ”Mai bine haimana, decât trădător...” (VIDEO)

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi în Sălaj. Ies sau nu sălăjenii la vot?

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Turul doi. Când vom afla primele procente în judeţul Sălaj

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite