FOTO  Alegeri prezidenţiale 2014. Turul doi Olt. Slătinenii, buluc la vot: “Dacă nu ieşim să votăm măcar acum preşedintele, atunci când să votăm??”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slătinenii au ieşit la vot în număr mare  (FOTO: Mugurel Manea)
Slătinenii au ieşit la vot în număr mare  (FOTO: Mugurel Manea)

Locuitorii din Slatina s-au dovedit a fi mult mai sârguincioşi şi mai harnici la turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014. Iar acest lucru s-a putut vedea încă de la primele ore ale dimineţii, când străzile au fost animate de numărul mare de trecători, majoritatea având un singur ţel: să voteze. Pe listele electorale permanente din Slatina se află înscrise cca. 72.000 de alegători.

Alegeri prezidenţiale 2014. Diferenţa dintre cele două tururi de scrutin electoral a fost vizibilă cu ochiul liber încă de dimineaţă, când străzile erau brăzdate de oameni îndreptându-se grăbiţi către secţiile de votare. Aglomeraţie a fost însă nu doar la secţiile centrale, amenajate în cadrul unităţilor şcolare situate în poziţii din centrul urbei, dar şi secţiile de vot din cadrul şcolilor de la marginea urbei au fost luate cu asalt de alegători. De voie, de nevoie, majoritatea au venit la vot ştiind exact pe cine vor vota.

“Am venit să votez pentru că aşa am făcut de fiecare dată. Am fost şi la primul tur, am venit şi acuma pentru că e dreptul meu, au murit oameni în 1989 pentru ca eu şi restul din ţara asta să putem vota liber. Dacă nu ieşim să votăm măcar acum preşedintele, atunci când să votăm??... Acuma rămâne de văzut dacă cel pe care l-am votat eu o să fie bun sau nu, dar eu sper să nu fii greşit şi să se vadă asta şi în buzunarele noastre, nu doar în cele ale ăstora de se află pe funcţii mari”, a spus Mihai Duţu.

Ioana Grigore nu este însă la fel de optimistăîn ce priveşre rezultatul alegerilor prezidenţiale 214. Deşi a venit la vot, aşa cum a procedat şi pe 2 noiembrie, aceasta nu crede că votul ei va schimba ceva la nivel naţional.

“Am votat mai mult ca obligaţie morală pentru că nu cred că sunt şanse să ne fie mai bine, şi aici nu vorbesc neapărat de persoana mea pentru că eu sunt doar o piesă mică, ca şi dvs., în acest mecanism care este ţara. Am un verişor care este plecat în Anglia pentru că nu putea trăi cu salariul pe care îl lua aici în ţară şi el avea facultate terminată – dar degeaba. La noi, treaba pleacă de sus pentru că oamenii capabili nu sunt lăsaţi să ajungă pe funcţii, ci sunt daţi la o parte, şi doar cei cu relaţii ocupă constant funcţiile care contează; poporul e doar o masă de manevră, asta e părerea mea”, a spus aceasta.

Potrivit datelor Biroului Electoral Judeţean Olt, la primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014 de la Slatina au votat 35.318 persoanee din totalul celor 71.911 înscrise pe listele electorale permanente. La primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie, judeţul Olt s-a clasat pe unul dintre locurile fruntaşe ca şi prezenţă la urnele de vot, raportând că au votat 58,22% dintre cei aproape3 380.000 persoane cu drept de vot pe listele permanente. Demn de remarcat este că, din totalul de 221.623 persoane care au votat în judeţ la primul tur, un procent semnificativ de 12,7% - însemnând 28.515 persoane -, au votat exclusiv pe liste suplimentare.

Vă mai recomandăm:

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi la Olt. Prezenţă numeroasă la urne a oltenilor, clasaţi pe locul II cu 31,67 % la ora 13.00

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Turul doi la Olt. Când vom afla cine a câştigat alegerile

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite