Scandal şi ameninţări la secţia de vot de la PTTR. Doi alegători au vrut să voteze cu actele de identitate expirate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un alt incident s-a produs astăzi, la secţia de vot 39 de la Colegiul PTTR din Bacău. Doi alegători au venit să voteze cu buletinele expirate, fapt respins de membrii secţiei de votare. După ce au fost scoşi din secţie, între reprezentantul ACL şi cel al social democraţilor a avut loc un incident soldat cu o plângere penală, pentru ameninţări.

Suspiciuni de vot multiplu şi tentative de fraudă şi la o secţie din municipiul Bacău, unde doi alegători, însoţiţi de reprezentantul unui partid politic, au încercat să voteze cu paşapoartele sau cu buletinul expirat. După ce membrii secţiei de votare le-au explicat că nu le este permis, aceştia au reclamat că li se interzice dreptul de vot. „Au făcut scandal, că de ce nu li se permite să voteze. Ei doreau să participe la alegeri pe listele suplimentare, cu acte care nu erau valabile. Au fost scoşi afară de militarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care asigură ordinea şi buna desfăşurare a alegerilor la secţia 39 de la PTTR. Au plecat împreună cu un domn, Mâcâială, de la ACL, care mi-a adresat ameninţări“, a spus Laurian Lungu, responsabil zonal al PSD în municipiul Bacău. Reprezentantul ACL nu a putut fi contactat.

Social democraţii băcăuani au depus o sesizare şi în cazul acestui incident. „S-a depus o plângere pentru ameninţare, la Poliţie dar şi pentru tentativă de vot multiplu“, a spus deputatul Cosmin Necula, liderul PSD Bacău din municipiul Bacău. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite