Alegeri prezidenţiale 2014. Emil Boc: „Condiţiile de vot în diaspora nu s-au îmbunătăţit. Guvernul putea emite Ordonanţă de Urgenţă!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Vot a votat "cum votează orice om de dreapta". FOTO: Remus Florescu
Emil Vot a votat "cum votează orice om de dreapta". FOTO: Remus Florescu

Primarul Clujului a votat pentru turul II al alegerilor prezidenţiale 2014 în jurul orei 10.00, la o şcoală de lângă blocul unde locuieşte. „Am votat pentru creşterea economică fundamentată pe investiţii şi locuri de muncă. Am vot aşa cum cred eu că votează orice om de dreapta”, a susţinut fostul premier.

Emil Boc, însoţit de soţia lui şi de mai mulţi membri ai ACL, printre care şi preşedintele PDL Cluj – Daniel Buda, a votat în tutul II al alegerilor prezindeţiale 2014, în jurul orei 10.00. „Un vot liber exprimat de cetăţeni informaţi reprezintă e cheia democraţiei şi a consolidării acesteia. Cetăţenii apără prin vot democraţie. Sper  ca românii să participe azi în număr cât mai mare la vot pentru că astfel vom apăra democraţia din ultimii ani şi o vom consolid. Eu am vot pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept. Am votat pentru creşterea economică fundamentată pe investiţii şi pe locuri de muncă. Am vot aşa cum cred eu că votează orice om de dreapta”, a precizat edilul la ieşirea de la urne. Boc a speră ca prezenţa la urne în Cluj să  să fie foarte bună, „dată fiind participarea civică recunoscută a clujenilor în procescul electoral şi nu numai”. 

Votul în diaspora nu s-a îmbunătăţit

Întrebat dacă modul în care se votează în diaspora s-a îmbunătăţit, Boc a susţinut: „Nu. Probabil că se va economisi un pic de timp pentru că au fost scoase pe internet formularele pridvind declaraţiile pe proprie răspundere. Condiţiile de vot nu se vor îmbunătăţi semnificativ. Din punct de vedere Constituţional s-ar fi putut emite o Ordonanţă de Urgenţă în domeniul electoral – articolul 115 din Constituţie interzice emiterea de ordonanţe în domeniul electoral numai dacă acestea afectează negativ desfăşurarea votului. Dacă Ordonanţa are ca efect îmbunătăţirea condiţiilor de vot, aceasta poate fi emisă. Jurisprudenţa Curţii Constituţionale a stabilit că dacă Ordonanţa îmbunătăţeşte situaţia se poate emite”, a conchis Boc. 

Citeşte şi

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la Cluj: „Am votat, ca în primul tur, cu speranţa că va urma o perioadă de dezvoltare, prosperitate şi linişte în ţară”

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi la Cluj. Ies sau nu clujenii la vot?

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Turul doi. Când vom afla primele procente în Cluj

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Primul tur Cluj. Ies sau nu clujenii la vot?

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Primul tur Cluj: la ora 21.00 s-au prezentat la urne 55,38% din alegători“

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite