Disperare şi manipulare la Antene. Mihai Gâdea a pornit propaganda împotriva românilor din Diasporă folosindu-i pe românii din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Gâdea, realizatorul postului de televiziune Antena 3
Mihai Gâdea, realizatorul postului de televiziune Antena 3

Mihai Gâdea a intrat în direct, în jurul orei 19.00, atât la Antena 1, cât şi la Antena 3, spunându-le telespectatorilor din ţară să iasă la vot, pentru a învinge ”maşinăria de partid a lui Băsescu”. Mai exact, Gâdea acuză faptul că şeful statului, Traian Băsescu, a cerut Guvernului să prelungească programul în secţiile de votare din Diasporă, până la ora 24.00, din cauza miilor de români care stau la coadă pentru a-şi alege preşedintele.

Disperare la Antena 1 şi Antena 3, la scurt timp după ce ultimele sondaje prezentate de ACL şi de PSD îi arată aproape la egalitate pe cei doi candidaţi la Preşedinţie. Datele furnizate de PSD indică faptul că, la ora 16.00, candidatul PSD ar fi fost votat de 53% din români, în timp ce pentru prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, şi-ar fi exprimat opţiunea de vot 47% din electorat. Datele ACL arată diferit: 50% pentru Victor Ponta la 50% pentru Klaus Iohannis. Se observă o scădere a candidatului PSD în ambele exit-poll-uri.

După anunţarea acestor procente, Mihai Gâdea a intrat în direct la Antena 1 şi la Antena 3 şi le-a spus telespectatorilor din ţară să iasă la vot, defilând cu un scenariu propriu conform căruia, în aceste ultime ore până la închiderea urnelor, s-ar pune în funcţiune o metodă de fraudare a alegerilor. 

De fapt, Gâdea a criticat faptul că preşedintele Traian Băsescu a cerut, în urmă cu scurt timp, întrunirea Guvernului, pentru a da o Hotărâre de Urgenţă prin care să fie prelungit programul secţiilor de votare din Diasporă, unde oamenii stau la cozi infernale pentru a vota. Pentru a-şi susţine propria teorie, Mihai Gâdea a precizat că "un membru BEC a intrat în partidul domnului Basescu".

”Bătălia este uriaşă. S-a ajuns să se taie laptele praf pentru copii”

Mesajul disperat al lui Mihai Gâdea, venit după anunţarea scorului foarte strâns dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta, a fost către românii din ţară. Pentru a-i mobiliza la urne pe ultima sută de metri, realizatorul Antena 3 a precizat: "Azi se hotătăşte dacă regimul Basescu continuă sau se opreşte. Traian Basescu, a încalcat legea. În această seară încearcă să forţeze lucrurile. Cumva, oamenii intră în panică. E vorba de o mobilizare uriasşă a maşinăriei de partid care a ţinut acest regim la putere. Bătălia este uriasă. Vor fi nişte zvârcoliri uriaşe ale acestui regim. Prin tăierile brutale de salarii şi pensii, s-a ajuns să se taie laptele praf pentru copii. A fost un regim împotriva oamenilor. Băsescu împreună cu toţi ceilalţi sunt din nou împreună, pe faţă", a declarat Mihai Gâdea în direct. Acesta a chemat în repetate rânduri să iasă la vot deoarece "este foarte posibil ca acest regim să încerce să împingă lucrurile pe buza prăpastiei".

Românii de peste hotare au venit, astăzi, în număr foarte mare la urne pentru a vota, după experienţa din primul tur de scrutin (2 noiembrie 2014), când au fost umiliţi în faţa consulatelor şi a ambasadelor României. Mii de oameni nu au putut vota din cauza proastei organizări a Ministerului de Externe. Organizarea a rămas la fel de proastă şi în cel de-al doilea tur de scurtin, organizat astăzi, 16 noiembrie 2014.

Mii de români din Diasporă au format cozi întinse pe câţiva kilometri în faţa secţiilor de votare. Chiar şi aşa, oamenii au fost nevoiţi ca, după deschiderea urnelor, dimineaţa la ora 7.00, să stea la rând până la şapte-opt ore pentru a vota. 

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/scrisori-c-tre-victor-ponta" target="_blank">View the story "Scrisori către Victor Ponta " on Storify</a>]

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite