Alegeri prezidenţiale 2014. Sesizări de turism electoral şi vot multiplu la Constanţa, Năvodari şi Agigea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa Creştin-Liberală Constanţa a depus o nouă contestaţie la Biroul Electoral Judeţean Constanţa, cu privire la posibilitatea existenţei unor fraude electorale prin vot multiplu în turul II de scrutin al alegerilor pentru desemnarea preşedintelui României.

Alianţa Creştin-Liberală Constanţa a solicitat duminică, 16 noiembrie, Biroului Electoral Judeţean să verifice această posibilitate în cazul votanţilor domiciliaţi în judeţele Teleorman, Neamţ, Mureş, Olt, Bacău, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Timiş şi Tulcea ce au votat pe listele suplimentare din secţiile 31, 47, 55, 87, 109, 123, 176, 181, 182, 183 şi 188 (municipiul Constanţa), 309, 310, 311 şi 323 (oraşul Năvodari) şi 361 din comuna Agigea.

„Atragem atenţia că la secţiile de votare 323 din Năvodari şi 361 din Agigea au votat alegători din judeţul Timiş, fapt ce ne duce cu gândul la turismul electoral, mai ales că cele două localităţi se află pe drumul ce leagă Constanţa de Autostrada A 2.

Reprezentanţii ACL din secţiile indicate au depus întâmpinări în acest sens la preşedinţii birourilor secţiilor de votare, solicitând verificarea prin comparare a datelor de pe listele suplimentare“, precizează ACL-iştii.

Alianţa Creştin Liberală Constanţa a anexat fotografii ale vehiculelor utilizate pentru a aduce votanţi la secţiile de votare şi a solicitat BEJ Constanţa să depună demersuri urgente pentru verificarea celor sesizate.

ACL a mai sesizat că în oraşul Năvodari, pe ecranul digital amplasat la intersecţia străzilor Constanţei cu Albinelor, erau difuzate clipuri electorale ale candidatului PSD Victor Ponta, după încheierea campaniei electorale.

Vă mai recomandăm

VIDEO Alegeri prezidenţiale 2014. Reclamaţii depuse la BEJ: clipuri electorale, difuzate în ziua votului la Năvodari

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi. Constanţa intră în top 3, cu o prezenţă la vot de 30,91% la ora 13

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite