Stiri despre usr

  877 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dispută în USR. „Clotilde Armand minte electoratul. Cristian Ghinea trebuia să mai stea doi ani pe tuşă dacă îşi dorea un post la Bruxelles“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dispută în USR. „Clotilde Armand minte electoratul. Cristian Ghinea trebuia să mai stea doi ani pe tuşă dacă îşi dorea un post la Bruxelles“

  Claudia Postelnicescu, care a intrat în competiţia internă din USR pentru un loc la alegerile europarlamentare, i-a criticat, la Adevarul Live, pe Cristian Ghinea şi pe Clotilde Armand, înscrişi şi ei în cursa pentru Bruxelles. Claudia Postelnicescu susţine că e incorect ca deputatul Cristian Ghinea să plece la jumătatea mandatului, iar Clotilde Armand să ajungă în Parlamentul European, deşi obiectivul său e Primăria Sectorului 1.

 • Moţiunea simplă împotriva ministrului Culturii, respinsă de Camera Deputaţilor. Cine l-a susţinut pe George Ivaşcu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moţiunea simplă împotriva ministrului Culturii, respinsă de Camera Deputaţilor. Cine l-a susţinut pe George Ivaşcu

  Moţiunea simplă împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, a picat, miercuri, la votul final din Camera Deputaţilor, înregistrându-se 147 de voturi „împotrivă” şi doar 88 „pentru” înlăturarea acestuia din funcţie. George Ivaşcu a fost susţinut de deputaţii PSD-ALDE, în vreme ce toţi parlamentarii UDMR prezenţi în sală s-au abţinut de la vot.

 • USR cere Avocatului Poporului să atace la CCR Ordonanţa de Urgenţă pe legile Justiţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR cere Avocatului Poporului să atace la CCR Ordonanţa de Urgenţă pe legile Justiţiei

  Liderul USR, Dan Barna, a anunţat miercuri că, odată cu finalul şedinţei din plenul Parlamentului, deputaţii şi senatorii USR vor merge la Avocatul Poporului şi îi vor solicita acestuia să atace la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă adoptată luni de Guvern. Motivul invocat de Barna este că „DNA devine nu doar o instituţie la discreţia ministrului Justiţiei, ci una nefuncţională”.

 • OUG-ul pe Legile Justiţiei nemulţumeşte 
pe toată lumea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OUG-ul pe Legile Justiţiei nemulţumeşte pe toată lumea

  La scurt timp după ce Guvernul a anunţat adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă privind Legile Justiţiei, mai multe voci din PSD au lăudat modificările propuse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi au anunţat că sunt şi în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia. Cu toate acestea, criticile au curs din ambele tabere, ordonanţa nereuşind să mulţumească pe nimeni în totalitate.

 • Stelian Ion, despre OUG-ul pe legile justiţiei: Toader a introdus elemente noi care intră în contradicţie cu recomandările Comisiei de la Veneţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stelian Ion, despre OUG-ul pe legile justiţiei: Toader a introdus elemente noi care intră în contradicţie cu recomandările Comisiei de la Veneţia

  Deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, a comentat luni proiectul Ordonanţei de Urgenţă adoptat de Guvern pentru legile Justiţiei. Acesta a spus că deşi o OUG era necesară, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a adăugat elemente noi, „care nu doar că nu erau urgente”, dar „intră în contradicţie cu recomandările Comisiei de la Veneţia”.

 • Dacă nu e mult spus, am apus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă nu e mult spus, am apus

  S-a scris mult mai mult despre decît s-a votat la referendumul din 6-7 Octombrie. Purtată într-un decor gingaş, de abator moral fără surdină, aşa numita dezbatere a demonstrat cu limpezime de buzdugan cîteva lucruri. De pildă, cît de onest ştie să argumenteze, in rem, la creme de la creme.

 • Sondaj IMAS: PSD a coborât sub 30%. Partidul lui Cioloş a depăşit USR. Cum stă PNL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj IMAS: PSD a coborât sub 30%. Partidul lui Cioloş a depăşit USR. Cum stă PNL

  PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, a ajuns la 28%, în timp ce PNL, măcinat de probleme interne, se situează la 27%. Mişcarea România Împreună, partidul condus de Dacian Cioloş a depăşit, la mustaţă, USR, în timp ce ALDE, partid aflat în coaliţie cu PSD, a trecut, surprinzător, de 11%, arată un sondaj IMAS comandat de USR şi obţinut de "Adevărul". Cercetarea a avut loc în luna septembrie, înainte de referendumul pentru familia tradiţională

 • Despre referendum şi profilarea unui nou partid populist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre referendum şi profilarea unui nou partid populist

  S-a încheiat nebunia din jurul referendumului pentru redefinirea familiei în constituţia României. Noroc cu miniştrii PSD că sunt atât de penibili şi reuşesc zilnic să ocupe agenda publică doar prin simpla apariţie într-o poză sau printr-o declaraţie publică. Şi aici fac trimitere directă la dezbaterea generată de membrul PSD, Adrian Ţuţuianu, care l-a pus la zid, „elegant“, pe grobianul Dănuţ Andruşcă, Ministrul Economiei.

 • Prună, USR: Stocurile
de gaze au ajuns la cel mai mic nivel din ultimii ani. Are România îndeajuns
pentru a face faţă unei ierni cu temperaturi geroase?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prună, USR: Stocurile de gaze au ajuns la cel mai mic nivel din ultimii ani. Are România îndeajuns pentru a face faţă unei ierni cu temperaturi geroase?

  Stocurile de gaze naturale obligatorii stabilite de Autoritatea Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) au ajuns în acest an la cel mai mic nivel din ultimii ani, atrage atenţia deputatul USR Cristina Prună. Ea pune problema dacă acestea sunt de ajuns pentru a face faţă iernii care urmează.

 • Naţionalizarea familiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Naţionalizarea familiei

  Lucrurile trebuie spuse tare şi clar, cît mai e voie şi timp. Referendumul avortat la cererea elitelor noastre tolerante şi supra-poporale anunţă vremuri noi de veche tradiţie dogmatică. Revoluţia culturală care a măturat valorile clasice ale lumii occidentale e pregătită să epureze moral România.

 • VIDEO Barna: Referendumul nu a fost validat de cetăţenii României. România refuză să facă paşi înapoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Barna: Referendumul nu a fost validat de cetăţenii României. România refuză să facă paşi înapoi

  Preşedintele USR, Dan Barna, a precizat duminică seara, într-o conferinţă de presă organizată la închiderea urnelor, că potrivit ultimelor date, „referendumul nu a fost validat de cetăţenii României”, situaţia de luni fiind exact aceeaşi cu cea de vineri. Barna a mai spus că rezultatul referendumului mai confirmă şi că „dincolo de încercările PSD-ALDE”, românii „refuză să facă paşi înapoi”, rămânând toleranţi.

 • Sirena fraudării Referendumului pentru Căsătorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sirena fraudării Referendumului pentru Căsătorie

  A început să sune, la volum maxim, sirena fraudării Referendumului. Tema fraudării este reluată şi dată, în avans, drept „sigură” de unii dintre cei care s-au opus şi până acum prin mijloace lipsite de fair play iniţiativei democratice a celor trei milioane de români.

 • VIDEO Bannere pro-referendum reclamate drept ilegale, mutate în alte zone ale oraşului înainte de soluţionarea reclamaţiei depuse la Biroul Electoral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Bannere pro-referendum reclamate drept ilegale, mutate în alte zone ale oraşului înainte de soluţionarea reclamaţiei depuse la Biroul Electoral

  Reprezentanţii USR au reclamat prezenţa unor materiale electorale referitoare la referendum considerate neconforme. Bannerele reclamate au fost date jos de pe stâlpi în cursul zilei de joi, 4 octombrie, Înainte ca Biroul Electoral Judeţean să ia o decizie privind legalitatea acestora. Oficialii USR anunţă că afişele au reapărut în alte puncte din oraş în cursul zilei de vineri.

 • INTERVIU Alex Tocilescu: „Am intrat în politică fix ca să nu trebuiască să fiu în politică”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Alex Tocilescu: „Am intrat în politică fix ca să nu trebuiască să fiu în politică”

  Publicitar şi scriitor, Alex Tocilescu a intrat recent şi în politică, în USR, pentru a putea critica din interior şi pentru a putea schimba ceva. Şi mai recent, autorul volumului „Imperiul pisicilor” a putut fi văzut pe marile ecrane, în noul film al lui Radu Jude. Într-un interviu pentru „Adevărul”, Tocilescu a vorbit despre ce l-a determinat să intre în politică, despre referendum, dar şi despre cum a ajuns, iată, şi actor.