Nou scandal în Sectorul 1. Propunerile primarului pentru redirecționarea a aproximativ 134 de milioane de lei încing spiritele în Consiliul Local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filialele PNL și PSD Sector 1 au acuzat că primarul sectorului 1, Clotilde Armand, vrea să redirecționeze aproximativ 134 de milioane de lei pentru ADP și funcționarea primăriei, luând bani de la proiecte importante pentru cetățenii din sector. 

Primarul a convocat o ședință a Consiliului pentru a vota redirecționarea banilor FOTO Inquam
Primarul a convocat o ședință a Consiliului pentru a vota redirecționarea banilor FOTO Inquam

„Clotilde Armand taie 133.000.000 lei de la școli și spitale ca să dea mai mulți bani la panseluțe! Pentru asta cere primarul Sectorului 1, astăzi, votul consiliului local”, a transmis pe Facebook Petre Florin Manole, șeful PSD Sector 1, subliniind că membrii PSD ai Consiliului Local Sector 1 „vor vota împotriva unei asemenea inepții”.

<<Școlile și spitalele sunt prioritare, au nevoie de finanțare și de îmbunătățirea serviciilor publice, nu de tăieri. Clotilde Armand și USR au mințit promițând o administratie mai buna și au adus doar blocaje si incompetența iar, cu această inițiativă, dovedesc și rea-credință. O somăm pe Clotilde Armand să vină azi în fața Consiliului Local și să spună clar cetățenilor de la ce școli și spitale vrea să taie fondurile! Locuitorii sectorului 1 trebuie să vadă adevărata față a USR: de la "vrem spitale, nu catedrale" la "vrem panseluțe, nu spitale">>, a mai transmis șeful PSD Sector 1. 

PNL: „Pică blocurile pe oameni”

Și PNL Sector 1 a anunțat că nu va vota propunerile făcute de primarul Clotilde Armand. 

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, George Cristian Tuță a acuzat la rândul său pe Facebook„pică blocurile pe oameni în Sectorul 1, în timp ce Clotilde Armand vrea să taie banii de la școli și spitale peste noapte”.

„Locuitorii Sectorului 1 au mare nevoie de investiții care le vizează nevoile urgente: educația, sănătatea sau reabilitarea blocurilor care stau să se prăbușească, iar doamna vrea să taie 134 de milioane de lei fix de la aceste capitole la nici două săptămâni după ce i-a fost votat bugetul. Haosul din primăria condusă de Clotilde Armand pune în real pericol viața oamenilor, pentru că doamna primar risipește resursele cu indiferență și blochează proiecte esențiale. Vom face curățenie în sector și ordine în primărie”, a transmis candidatul PNL.

134 de milioane de lei susține PNL că ar urma să fie redirecționați

Liberalul a susținut într-un comunicat de presă că primarul refuză să avizeze proiecte extrem de importante privind pericolul degradării imobilelor din sector. 

Potrivit comunicatului, 134 de milioane de lei ar urma să fie tăiate din buget: 54 de milioane de lei de la școala și grădinița din cartierul Greenfield, 29 de milioane de la achiziție imobile pentru dezvoltarea rețelei educaționale, 26 de milioane de lei de la centrul de transplant multiorgan la Spitalul Clinic Sfânta Maria, 25 de milioane de lei de la bugetul pentru funcționarea altor școli. 

Potrivit liberalului, în schimb sunt propuși 79 de milioane de lei pentru ADP și 48 de milioane de lei pentru funcționarea primăriei. 

Ce spune primarul Clotilde Armand 

În replică, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a susținut într-o postare pe Facebook că PNL Sector 1 „mimează electoral acum preocuparea față de imobilele aflate în risc seismic”, acuzând că PSD și PNL au blocat Programul local multianual “Consolidare și reabilitare termică în scopul reducerii riscului seismic al clădirilor și creșterii performanțelor energetice a blocurilor de locuințe din Sectorul 1 al Municipiului București”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite