Nicușor Dan: speranța unei „construcții de dreapta” nu este închisă nici la nivel local, nici la nivel național

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis că speranța câștigării alegerilor unei „construcții de dreapta”, nu este închisă la nivel local sau național. Edilul a declarat că este nevoie de o construcție care să „ofere o perspectivă de câștigare”.

Nicușor Dan a vorbit despre șansa partidelor de dreapta să câștige alegerile Foto: Facebook
Nicușor Dan a vorbit despre șansa partidelor de dreapta să câștige alegerile Foto: Facebook

Cred că există o aşteptare a publicului de dreapta din România ca o construcţie care să se uite şi la antreprenori, care să se uite şi la liberii profesionişti, care să se uite la elemente dinamice din societate să ofere o perspectivă de câştigare alegerilor parlamentare. Eu cred că această speranţă nu este închisă nici la nivel local, nici la nivel naţional”, a transmis edilul pentru TVR Info.

Nicușor Dan a precizat că partidele de dreapta trebuie să răspundă nevoilor cetățenilor. Există o singură regulă în politică: trebuie să faci ceea ce îţi spune electoratul tău să faci, pentru că tu eşti acolo ca să reprezinţi nişte oameni care ţi-au dat nişte voturi. În 2020 nu a fost deloc simplu. Am participat la multe din discuţiile care au avut loc atunci şi au fost câteva luni de discuţii până s-a ajuns la o formulă în care fiecare a lăsat de la el şi s-a mers împreună. Şi asta pentru că publicul, oamenii de dreapta din Bucureşti au vrut asta”.

Nicușor Dan: Bucureștiul are o întârziere foarte mare față de orașele din vestul țării

Edilul a recunsocut că s-a făcut o greșeală în 2016, când PNL şi USR au avut candidaţi diferiţi la alegerile locale, potrivit Digi24. „Noi am avut un experiment nefericit în 2016. Toţi suntem de vină, inclusiv eu. Şi inclusiv publicul care ne-a îndemnat în momentul acela să mergem separat. Nu a existat o candidatură  şi a câştigat PSD. Şi, cumva, acelaşi lucru s-a întâmplat şi la nivel naţional în 2016, când a câştigat PSD la nivel naţional cu undeva la 45% şi au fost mai multe formule de guvern în spatele cărora era Liviu Dragnea”, a spus Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a precizat că Bucureștiul are o întârziere foarte mare în comparație cu orașele din vestul țării, deoarece în acest oraș a fost administrat de PSD timp de 12 ani. „Indiferent cine o să fie candidatul PSD, el o să aibă undeva între 30-40%. Ca să avem o guvernare de dreapta, trebuie să avem un candidat unic pe dreapta”, a spus primarul general.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite