Ce spunea Elena Lasconi despre căsătorii, acum câteva luni: „Ador să le oficiez“ VIDEO

0
Publicat:

În această primăvară, la începutul lui aprilie, primărița Elena Lasconi de la Câmpulung Muscel era invitată la aceeași emisiune „Insider Politic“ de la Prima TV, în care a făcut declarația care a iscat un imens scandal legat de căsătoria gay. Atunci, era mărturisea că adoră să oficieze căsătorii.

Elena Lasconi, primărița de la Câmpulung Muscel FOTO YouTube
Elena Lasconi, primărița de la Câmpulung Muscel FOTO YouTube

Elena Lasconi a vorbit în acea emisiune, realizată de către Sebastian Zachmann, și despre faptul că nu este de acord ca aleșii locali să primească vreun cadou, nici măcar sub pragul de 200 de euro, cum este stipulat acum în legislație. În continuarea acestei idei, Elena Lasconi a dat exemplul oamenilor care vin pentru căsătorii și aduc mici cadouri.

Cu acest prilej ea a dezvăluit faptul că iubește să oficieze căsătorii.

„Mie îmi place să oficiez căsătorii. Vin cupluri din toată țara să se căsătorească la Câmpulung și mă bucur. Ador să fac asta, să oficiez căsătorii. Și la început cuplurile veneau cu sacoșe în care erau o pungă de cafea, o cutie cu bomboane, șampanie și flori. Și eu le dădeam înapoi, iar ei plângeau. Mi-am dat seama că oamenii nu sunt obișnuiți cu asta. Și am schimbat strategia. Le-am spus că accept florile, să desfacă acea cutie o bomboană, iar eu iau o bomboană și o mănânc în birou. Iar ei să se bucure împreună. Și s-au obișnuit cu acea schimbare”, a declarat Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung Muscel, acum șapte luni.

Iar sâmbătă, 4 noiembrie 2023, la o altă ediție a emisiunii „Insider Politic”, Elena Lasconi a declarat că a votat „DA“ la referendumul pentru familia tradițională din 2018, afirmație ce a împărțit România în două.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat“, este afirmația care a stârnit un val uriaș de reacții pro și contra. Drept consecință, Elena Lasconi a luat decizia de a se retrage de pe lista USR pentru alegerile europarlamentare.

În septembrie 2020, Elena Lasconi a câștigat detașat alegerile pentru Primăria Câmpulung Muscel, cu aproape 57% din voturi.

În cei peste trei ani de mandat, Elena Lasconi a început în orașul Câmpulung Muscel proiecte în valoare de peste 400 de milioane lei, o parte dintre ele fiind deja finalizate. 

Declarația care a încins România

Elena Lasconi a făcut declarația controversată la emisiunea „Insider Politic” de la postul Prima TV, ediție difuzată în ziua de 4 noiembrie 2023. Emisiunea este realizată de către Sebastian Zachmann, fost jurnalist „Adevărul“.

La un moment dat, Sebastian Zachmann a întrebat-o pe primărița Elena Lasconi despre viziunea ei asupra familiei.

Iată cum a decurs dialogul:

Sebastian Zachmann: „Familia reprezintă pentru dumneavoastră uniunea dintre un bărbat și o femeie?“

Elena Lasconi: „Da, un bărbat și o femeie”

Sebastian Zachmann: „Deci nu susțineți căsătoria între persoanele de același sex”.

Elena Lasconi: „Eu sunt creștină. Sunt ortodoxă, și din punctul meu de vedere consider că familia este formată dintr-o femeie și un bărbat“.

Sebastian Zachmann: „Ați fost la referendumul pentru familia tradițională? Și ați votat pentru familia tradițională?“

Elena Lasconi: „Da“

Sebastian Zachmann: „Credeți că acest răspuns o să stârnească critici în rândul votanților USR, care sunt mai liberali?”

Elena Lasconi: „Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de același sex, dar nu văd de ce aș milita pentru căsătoria dintre persoanele de același sex. Nu mă deranjează. Aici e vorba numai de drepturile omului. Dacă mă gândesc la drepturile omului și nu îi afectează pe cei din jur, nu e nicio problemă cu relațiile lor”, a specificat Lasconi.

Biroul Național al USR a anunțat, duminică seara, pe 5 noiembrie 2023, că Elena Lasconi, care a fost criticată de propria fiică, membră a comunității LGBTQ, pentru că a votat „Da” la referendumul pentru familie, s-a retras de pe lista candidaților la europarlamentare.

„În această seară, Biroul Național al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare. Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanță în administrație. Lasconi a intrat în politică pentru a construi străzi, școli, spitale, comunități, și va continua să facă asta la Câmpulung, susținută de USR”, se precizează în comunicatul de presă emis de către Biroul Național al USR. 

Elena Lasconi este din Hațeg (Hunedoara), dar este primăriță a municipiului Câmpulung Muscel, al treilea oraș ca mărime și importanță (după reședința de județ Pitești și Mioveni) din județul Argeș. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite