Cât a plătit USR pentru a marca trei ani de mandat Fritz la noul cinema al Primăriei Timișoara. Reacția unui regizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dominic Fritz a marcat trei ani de administrație USR la Timișoara printr-un eveniment organizat la Cinema Timiș, proaspăt inaugurat în urma unei investiții de 5,5 milioane de euro. Pentru închirierea cinematografului, USR a plătit 2.800 de lei.

Noul Cinematograf Timiș poate fi închiriat la prețul de 1.000 de lei pe oră FOTO  Dominic Fritz
Noul Cinematograf Timiș poate fi închiriat la prețul de 1.000 de lei pe oră FOTO Dominic Fritz

La evenimentul care a marcat trei ani de administrație USR au participat sute de simpatizanți ai uniunii, dar și reprezentanți ai unor societăți sau instituții din subordinea Primăriei Timișoara.

Regizorul Florin Iepan a criticat organizarea unui eveniment politic la Cinema Timiș, considerând că odată cu organizarea evenimentului USR, oricine va dori să organizeze un eveniment în noul cinematograf va putea face acest lucru.

„Mă întreb dacă noile săli de cinema din Timișoara trebuie să fie convertite în spații electorale. Hmm! Filarmonica era jucăria predilectă a politicienilor locali de toate felurile. În Occident, lucrurile astea sunt separate. Patrimoniul public în administrare sau păstrare nu este unul privat al politicianului local. Mă întreb cum o să-l opriți pe domnul Robu să se manifeste și el electoral la Cinema Timiș, Victoria, Studio sau Dacia pentru că toate patru sunt proiecte începute de dânsul? Mergem înainte, dar cu spatele. Probabil că urmează la Cinema Timiș alte showuri politice, private, corporate, religioase etc. Reflectăm? Mulțumesc”, a comentat Florin Iepan pe pagina primarului, fără ca Fritz să îi dea vreun răspuns.

Cât a costat închirierea sălii de către USR

Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara, instituție în responsabilitatea căreia este gestionarea noilor cinematografe ale municipalității, a transmis, la solicitarea „Adevărul”, că USR a plătit pentru evenimentul de la Cinema Timiș suma de 2.800 de lei.

Potrivit reprezentanților Centrului de Proiecte, tariful de folosire a sălii principale de la Cinema Timiș este de 1.000 de lei pe oră, iar a sălii multifuncționale de la demisol este de 400 de lei pe oră.

„Cele două săli au fost închiriate pentru două ore fiecare, iar evenimentul s-a desfășurat în afara programului pentru public”, au transmis reprezentanții Centrului de Proiecte.

Potrivit Centrului de Proiecte, Cinema Timiș și Cinema Victoria pot fi închiriate „în funcție de disponibilitatea lor și disponibilitatea echipei”.

În prezent, echipa este formată din 5 persoane care asigură funcționarea celor două cinematografe repuse în circuitul cultural, dintre care doar una pe post de proiecționist. Toți cei care solicită închirierea sălii o pot face pe adresa de mail oficială ale celor două cinematografe, cinema@centruldeproiecte.ro, disponibilă pe site-urile celor două săli și pe rețele de socializare”, au transmis reprezentanții Centrului de Proiecte Timișoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite