USR, PMP și Forța Dreptei anunță formarea Alianței Dreapta Unită. Cum arată lista comună la europarlamentare

0
Publicat:

USR, PMP și Forța Dreptei anunță formarea Alianței Dreapta Unită, „un pol politic de dreapta dedicat reconstrucției României”, ca alternativa la actuala conducere guvernamentală. Lista comună a celor trei partide pentru alegerile europarrlamentare este deschisă de fostul vicepremier Dan Barna. 

USR, PMP și Forța Dreptei vor avea listă comună la europarlamentare FOTO Alianța Dreapta Unită
USR, PMP și Forța Dreptei vor avea listă comună la europarlamentare FOTO Alianța Dreapta Unită

Cele trei partide au mai informat că vor candida cu o listă comună de candidați la alegerile europarlamentare din iunie 2024.

Primii opt candidați sunt, în ordinea listei: Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac, Vlad Botoș, Cristina Prună, Violeta Alexandru, Radu Mihail, Corina Atanasiu.

Alianța își propune să înlăture de la guvernare Coaliția PSD-PNL.

„Vom construi împreună o guvernare responsabilă. Vom fi alături de oamenii care muncesc cinstit. Taxele și impozitele pe care ei le plătesc vor fi - din nou - o investiție într-un viitor mai bun. Noi, Dreapta Unită, vom oferi responsabilitate, predictibilitate și onestitate. Vreme de trei ani, guvernarea PSD-PNL a băgat mâinile adânc în buzunarele oamenilor prin prețuri record și taxe mai mari ca să plătească pensii speciale, sinecuri și contracte pentru clientela de partid. Trebuie să oprim jaful din banii publici pentru a putea construi o Românie modernă”, a transmis președintele USR Cătălin Drulă.

La rândul său, șeful PMP, Eugen Tomac a transmis că „românii vor avea anul viitor o alternativă credibilă și puternică, o "Dreaptă Unită", care se va lupta cu toată forța împotriva acestor două structuri politice ce joacă fără reguli și se hrănesc doar din minciună, manipulare și demagogie”.

„Iohannis a trădat electoratul de Dreapta, noi nu, și de aceea le cerem românilor să privească dincolo de aparențe și să vină într-un număr cât mai mare lângă noi, pentru că România trebuie salvată din ghearele celor care vor o țară doar pentru ei, ținută la periferia Europei”, a susținut președintele PMP Eugen Tomac.

„Suntem la 34 de ani de la Revoluție și în loc să constatăm că suntem mai aproape de idealurile celor care au ieșit în stradă de a avea o democrație autentică, fără nomenclatură, fără privilegii, fără Securitate, dimpotrivă, parcă ne-am întors în timp și PSD-iștii și PNL-iștii și opoziția de operetă inventată de PSD și PNL ne-au adus parcă mai aproape de anii ’89 decât de ceea speram fiecare dintre noi (…) Astăzi speranța renaște în România. Astăzi orice om care își dorește altceva pentru țara asta, care crede cu adevărat în progres, în inițiativă, în responsabilitate individuală, în capacitatea fiecărui om de a reuși în viață, în capacitatea de a avea în sfârșit în țara asta o conducere care să iubească țara asta și să o ducă în direcția corectă. Astăzi, toți acești oameni au o soluție!”, a transmis Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite