Revoltă PSD. Acuzații de ipocrizie la adresa USR, după sesizarile la DNA și ANI împotriva lui Cîrstoiu

0
Publicat:

Social-democrații i-au acuzat pe membrii USR de ipocrizie, susținând că atâta timp cât „USR va continua să facă scut în jurul penalilor din partid”, formațiunea „nu are dreptul” de a mai formula acuzații. Precizările vin în contextul depunerii unor sesizări la DNA și ANI privind activitatea candidatului PSD-PNL la primăria Capitalei.  

PSD a reacționat la sesizările depuse de un parlamentar USR FOTO Inquam
PSD a reacționat la sesizările depuse de un parlamentar USR FOTO Inquam

„PSD denunță dublul standard și ipocrizia nerușinată a reprezentanților USR care fac denunțuri la ANI și DNA împotriva medicului Cătălin Cîrstoiu, în timp ce stau la masă cu penalii și incompatibilii din propriul partid. Spre deosebire de penalii USR, medicul Cătălin Cîrstoiu nu este vizat de nicio anchetă penală și nu are nicio decizie de incompatibilitate”, au transmis social-democrații într-un comunicat de presă.

Reprezentanții PSD au mai susținut că <<USR și-a pierdut definitiv statutul de reper de integritate al politicii românești după ce a făcut scut în jurul propriilor penali și a atacat public magistrații și inspectorii de integritate care au luat decizii împotriva acestora”, dar și că „USR este astăzi „partidul alături de penali în funcții publice”, care și-a trădat fără scrupule proprii alegători>>.

Potrivit social-democraților, cel care a depus sesizările la DNA și ANI, parlamentarul Emmanuel Ungureanu, susține „la alegerile din 9 iunie mai mulți penali USR în funcții publice”. Partidul a invocat-o din nou pe Clotilde Armand, alături de Lucian Viziteu și Allen Coliban, Vlad Voiculescu. 

„Cât timp USR va continua să facă scut în jurul penalilor din partid nu are dreptul moral de a mai formula acuzații de integritate sau de natură penală la adresa altor persoane sau a altor partide”, a conchis formațiunea.

Contre între Grindeanu și Clotilde Armand

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a mai susținut anterior că primarul USR al sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimis în judecată în dosarul în care ANI a acuzat-o de incompatibilitate. Precizările au fost urmate de reacția edilului din Sectorul 1, Care a afirmat, potrivit Libertatea, că ministrul „Grindeanu minte”.

„Eu știu un singur candidat la o primărie, de sector e adevărat, care e trimisă în judecată pe incompatibilitate. Știu, doare, e la USR, ustură, dar e un singur candidat trimis”, a susținut Sorin Grindeanu într-o conferință de presă, făcând referire și la adresa fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu. 

Grindeanu minte! (...) Nu sunt trimisă în judecată. De altfel, premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații similare, de trei ori, în spațiul public pe același subiect. S-au antepronunțat în timpul anchetei ceea ce este foarte grav”, a susținut la rândul său Clotilde Armand, potrivit sursei citate. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite