Gheorghe Falcă nu exclude o colaborare a PNL cu USR, PMP și Forța Dreptei

0
Publicat:

Vicepreşedintele PNL, Gheorghe Falcă, nu exclude o colaborare a partidului liberal cu viitorul pol de dreapta format din USR, PMP şi Forţa Dreptei. Potrivit liderului liberal, este nevoie ca „forțele de dreapta să fie mult mai unite, să coopereze mult mai bine, astfel încât candidatul tău să câştige alegerile prezidenţiale”.

Gheorghe Falcă nu exclude o colaborare a PNL cu USR, PMP și Forța Dreptei: Foto: Facebook
Gheorghe Falcă nu exclude o colaborare a PNL cu USR, PMP și Forța Dreptei: Foto: Facebook

În ceea ce privește colaborarea cu PSD pentru alegerile din 2024, Gheorghe Falcă asusține că decizia de a merge separat este definitivă, dar după europarlamentare se poate schimba situația.

„E o decizie definitivă, dar asta nu înseamnă că după europarlamentare nu poţi să ai o nouă analiză şi o nouă deschidere, pentru că cred că este nevoie ca forţele de dreapta să fie mult mai unite, să coopereze mult mai bine, astfel încât candidatul tău să câştige alegerile prezidenţiale”, a explicat liderul PNL, potrivit News. 

Întrebat de o posibilă colaborare cu USR, PMP și Forța Dreptei, vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă a transmis că nu exclude această posibilitate în urma alegerilor europarlamentare. „Vom vedea în funcţie de candidatul pe care-l avem la funcţia de preşedinte, de modul în care ştim să ne apropiem din punct de vedere politic”, a subliniat liberalul. 

Cum arată topul preferințelor pentru alegerile prezidențiale?

Potrivit rezultatelor ultimului sondajului INSCOP, realizat la initiativa News.ro, Mircea Geoană se clasează pe primul loc. Acesta are susținerea  atât de la electoratul PSD, electoratul PNL, cel al USR, cât și de la votanţii nehotărâţi şi cei care nu se prezintă la alegerile parlamentare, dar ar participa la cele prezidenţiale. 

Pe următoarele locuri se clasează Marcel Ciolacu cu 21,8 % (susţinut de PSD şi PNL) şi George  cu 18.9% (susținut de AUR). Pentru Elena Lasconi (USR) ar opta 12.1% dintre alegători, iar pentru Diana Şoşoacă (SOS România) 10.5%. Dacian Cioloş (REPER) ar fi ales de 4.3% dinte votanţi, iar Kelemen Hunor (UDMR) de 3.1%. 1.6% spun că ar vota alt candidat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite