Simonis: 50-60 de parlamentari se comportă ca nişte huligani. Ar trebui un serviciu de securitate în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a afirmat în plenul Parlamentului, după o serie de nereguli provocate de mai mulți parlamentari, că ar fi necesar un serviciu de securitate în Parlament. 

Ședința plenului reunit pentru dezbaterea bugetului nu s-a terminat fără scandal FOTO Inquam Photos
Ședința plenului reunit pentru dezbaterea bugetului nu s-a terminat fără scandal FOTO Inquam Photos

„Este încă o seară ruşinoasă pentru Parlamentul României, poate cea mai ruşinoasă (...) De-a dreptul jenant tot ce s-a întâmplat. (...) Noi avem zeci de astfel de parlamentari ...Ce Dumnezeu, aducem toţi jandarmii din România ca să scoatem zeci de parlamentari afară din plen? Aproape că nu ştim ce se poate face”, a afirmat Alfred Simonis la finalul şedinţei de plen în care s-a dezbătut bugetul şi în cadrul căreia zeci de parlamentari AUR şi USR au protestat, relatează Digi24.

Simonis a mai precizat că vor fi făcute sesizări şi toţi ceci implicaţi vor fi sancţionaţi.

„50-60 de colegi care se comportă ca nişte huligani (...) cred că nicăieri nu există 60 de huligani în Parlament. (...) Românii când vor merge la vot să înţeleagă că politica nu se face aşa (...) se face cu argumente şi propuneri (...) Din punctul meu de vedere, ar trebui – deşi nu se poate face peste noapte – să avem un serviciu de securitate al Camerei Deputaţilor, intern, care să intervină”, a mai afirmat Alfred Simonis.

Potrivit liderului interimar al Camerei Deputaților, cei care se comportă ca nişte huligani ar trebui să aibă interzis în sediul Parlamentului şi întreg mandatul să şi-l exercite online. 

Ședința de plen pentru dezbaterea bugetului de stat pe anul 2024 a început cu întârziere în urma unor proteste ale parlamentarilor AUR și USR, care le-au cerut partidelor Puterii să majoreze salariile profesorilor. 

Scandalul Simion-Șoșoacă

Diana Șoșoacă și George Simion s-au jignit într-un mod fără precedent la dezbaterile pe legea bugetului, cei doi certându-se chiar în fața tribunei plenului și chiar ajungându-se la bruscări.

Scandalul între cei doi a escaladat după ce senatoarea Diana Șoșoacă a mers să-l filmeze pe George Simion la tribuna plenului, pe care o ocupase cu alți deputați și senatori ai AUR. Șoșoacă i-a reproșat lui Simion că e un mincinos și a plătit articole care să spună că s-au văzut la Viena. De asemenea, au fost și invective venite dinspre aceasta spre Simion. 

Apoi a avut loc un interviu greu de imaginat pentru un legislativ din UE. „Te agresez sexual, scroafo!”, i-a transmis George Simion, după ce i-a reproșat lui Șoșoacă atitudinea. Nici senatoarea aleasă pe lista AUR nu a rămas datoare. „Mă agresezi, tu, sexual, mă? Pe cine agresezi tu, sexual, mă? Nu ți-e rușine, bă violentule? Fătălăii de la AUR”.

Nu în ultimul rând, liderul AUR a lovit-o pe senatoare peste mâna în care ținea telefonul.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite