PMP îl reevaluează pe Nicușor Dan, USR pe Băsescu. Cum se atacau în anii precedenți actualii aliați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianța Dreapta Unită a ajuns în etapa reevaluărilor, când foștii adversari, din urmă cu doar patru ani, acum sunt apreciați pentru ce au făcut, atât în cazul USR, cât și al PMP.

drula orban tomac alianta jpg

Șeful USR, Cătălin Drulă, a ajuns să-l aprecize pe Traian Băsescu pentru activitatea politică, după ce partidul său a bătut palma pentru alianța cu PMP în construcția Alianța Dreapta Unită.

A existat, înainte de mandatul lui Nicuşor Dan, o singură perioadă în care Bucureştiul a mers într-o direcţie bună – când era Traian Băsescu primar. Asta în sine, dacă vă gândiţi că vorbim despre o scurtă perioadă în anii de după revoluţi,e vă dă dimensiunea dezastrului care trebuie încă reparat în Bucureşti”, a afirmat, sâmbătă, Cătălin Drulă, într-un privind prioritățile PMP la nivel de București, care a cerut ca Nicușor Dan să mai primească nu unul, ci două mandate.

Altfel era raportarea lui Drulă în urmă cu doi ani. „Traian Băsescu să își ceară scuze poporului român. Pentru ce a făcut și pentru că ne-a mințit atâta timp”, îi reproșa Cătălin Drulă, în martie 2022, după decizia definitivă a instanței în cazul colaborării lui Traian Băsescu cu Securitatea. „Traian Băsescu să își dea demisia din Parlamentul European. România a suferit destul de pe urma securiștilor, țara noastră nu trebuie să fie reprezentată de securiști nicăieri, cu atât mai puțin la nivel european”, completa Drulă.

Și PMP, care în 2020 criticau pe USR, PNL și pe Nicușor Dan, în a ajuns în prezent să sublinieze că voturile lui Traian Băsescu se vor duce la Nicușor Dan.

Vreau să ştiţi domnule primar general că toate voturile lui Traian Băsescu, în 2024, în Bucureşti, vor merge pentru primarul general Nicuşor Dan, pentru Dreapta Unită. (...) Bucureştenii ştiu ce a lăsat în urmă primarul general Traian Băsescu şi evident că pe noi ne bucură că Nicuşor Dan este un primar implicat, care nu are nicio emoţie în a pune ordine în haosul urbanistic care a dominat Capitala în ultimii ani şi nu se teme de rechinii care tot stau şi îl vânează”, a afirmat Tomac, sâmbătă, la evenimentul PMP

Nimic de vânzare pe taraba cu voturi! Dacă Nicuşor Dan ar fi un tânăr, l-aş compătimi pentru naivitate. Dar pentru că la 51 de ani a acceptat compromisul sulfuros al eliminării PMP din alianţa care îl susţinea la Primăria Capitalei este primul vinovat, în condiţiile în care PMP l-a propus şi îndrăznesc să spun, l-a impus ca şi candidat al dreptei. Oricum PNL nu avea cu cine defila”, afirma Traian Băsescu, în 2020, la acea vreme candidat PMP, subliniind că Nicușor Dan a ajuns să fie plimbat „ca ursul prin târg”.

Săgeți către Firea

Și Nicușor Dan a venit cu săgeți către posibila contracandidată, Gabriela Firea. „Sunt convins că 90% dintre oameni au uitat, dar acum trei ani nu era nicio stradă marcată în Bucureşti, doar ca să ne aducem aminte de unde am plecat. Am văzut programul pe care îl propuneţi pentru Bucureşti, un program serios. E o viziune pentru Bucureşti şi hai să îl comparăm cu ce propune pentru Bucureşti partea adversă: PSD. Mă întreb: dacă a fost aşa un mare succes administraţia PSD din 2016 - 2020, de ce nu e evident cine e candidatul? Prin comparaţie cu programul pe care l-am văzut aici, eu cred că, dacă 'Doamne fereşte' administraţia PSD revine să conducă Bucureştiul, eu cred că, cu puţină muncă, poate să ajungă de la ouă de dinozaur la ou de super-dinozaur", a declarat Nicuşor Dan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite