Viceprimarul din Sectorul 6, exclus din USR: Voi folosi toate căile de atac împotriva acestei decizii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Municipiului Bucureşti al USR a decis cu unanimitate de voturi excluderea din USR a lui Alexandru Gâdiuţă, viceprimarul din Sectorul 6, a anunţat formaţiunea politică. La rândul său, viceprimarul a anunțat că va ataca decizia, susținând că i s-au adus mai multe acuzații nefondate.  

USR și-a retras sprijinul politic pentru viceprimarul din Sectorul 6 FOTO Facebook
USR și-a retras sprijinul politic pentru viceprimarul din Sectorul 6 FOTO Facebook

UPDATE: Viceprimarul din Sectorul 6 a transmis că va ataca decizia. 

„Voi folosi toate căile de atac interne şi externe împotriva acestei decizii. Totul este o mizerie. Voi depune plângere împotriva celor care m-au calomniat. Odată cu această înscenare am aflat lucruri despre inchizitorii mei, lucruri pe care, dacă se confirmă după ce le verific, vi le voi comunica vouă şi organelor abilitate sub formă de plângeri. Voi continua mandatul, voi continua să lupt pentru comunitate”, a scris Alexandru Gâdiuţă pe Facebook, în urma deciziei privind excluderea sa din partid. 

Fostul membru USRa mai menționat că a fost exclus din USR cu trei săptămâni înainte de alegerile interne.

Azi noapte, după aproximativ două ore de audieri, Biroul Municipal condus de Vlad Voiculescu a decis să mă excludă din USR, partid pe care l-am fondat împreună cu Nicuşor Dan şi alţi oameni dornici de schimbare în 2015. Am demontat toate acuzaţiile, supoziţiile şi calomniile, dar nu a contat. Fracturi de logică lipsite de dovezi au stat la baza excluderii. Cronologic, am fost acuzat în sesizare de angajarea de userişti în instituţiile pe care le am în coordonare prin mecanisme similare celor folosite de PSD şi PNL. Dar şi de faptul că aş fi permis ca una dintre instituţiile pe care le am în coordonare să fie utilizată ca 'poartă de intrare discretă pentru toţi membrii PNL Sector 6', care ar fi câştigat acolo concursuri şi au intrat astfel în administraţia locală”, a mai relatat Gâdiuţă.

Viceprimarul a mai susținut că le-a explicat membrilor Biroului Municipal USR că „un viceprimar nu angajează oameni şi că în administraţia locală apartenenţa politică nu este un criteriu de avantajare sau de respingere”, susținând că a fost acuzat de presiuni care ar fi fost făcute de oamenii care ar fi intrat în administraţie, astfel încât să se înscrie în USR şi să îl susţină.

„Tragi-comic. Nu există astfel de presiuni. Mai mult, oameni din administraţie care au dorit să se alăture voluntar USR Sector 6 nu au fost acceptaţi de conducerea filialei. M-au acuzat de schimbarea unor directori la Administraţia Şcolilor şi de nişte achiziţii la care nu am fost parte şi la care, din contră, nu am voie să fiu parte în procesul de contractare. Le-am explicat asta, nu au venit cu nici o dovadă împotriva mea, dar nu a contat”, a mai spus Gâdiuță. 

El mai precizează că ar fi fost întrebat chiar şi care a fost darul primit de la anumite persoane care au participat la nunta sa.

„Bomboana de pe colivă - cam 30 de minute de audieri m-au tocat despre nunta pe care am făcut-o în timpul mandatului, anul trecut. M-au acuzat că am făcut nunta prea târziu faţă de cununia civilă (?!) au scris în sesizare inclusiv că 'în contextul ocupării unei funcţii publice este de datoria oricărui membru de partid să evite astfel de expuneri. Acest mod de a dobândi venituri, pe durata unui mandat într-o funcţie publică în care ai decizie asupra unui buget important, ridică foarte multe suspiciuni şi constituie un risc de imagine foarte mare pentru USR”, a mai transmis Gâdiuță.

***

Știrea inițială

„Ne reiterăm fermul angajament faţă de principiile promovate de USR: integritate şi bună guvernare. Orice reprezentant al USR din administraţia publică are obligaţia de a promova şi proteja valorile USR, de a modela politici publice conforme cu aceste valori şi de a acţiona în instituţiile publice pe care le conduce în conformitate cu acestea”, a transmis USR Bucureşti, potrivit Agerpres.

Alexandru Gâdiuţă preciza luni că s-ar încerca „mazilirea” sa pe fondul unor „pretexte absolut calomnioase”. El sublinia că nu a „aranjat niciodată niciun contract, nicio angajare” şi că nu a promovat nicio practică sau procedură ilegală.

„Pentru că insist să deranjez 'mi se pregăteşte ceva'. Se încearcă o mazilire a mea pe fondul unor pretexte absolut calomnioase, fiind invocate inclusiv aspecte din viaţa personală. Ca să fie foarte clar: NU am 'aranjat' niciodată niciun contract, nicio angajare, nu am încurajat, promovat, aprobat nicio practică sau procedură ilegală. Poate fi verificat foarte uşor faptul că nici măcar nu am atribuţii în speţe legate de acuzele ce mi se aduc”, a scris Gâdiuţă, pe Facebook.

Ce spune USR București

„Există o sesizare din partea Biroului Local al Sectorului 6 - sesizare votată în unanimitate de către întreaga conducere a sectorului, aceeași conducere care l-a susținut pe Alexandru Gâdiuță până acum. Ce vă pot spune este că responsabilitatea fiecărui politician USR este de a se asigura că valorile fundamentale promovate de partid sunt respectate la nivelul instituțiilor pe care le conduc”, a explicat președintele USR București, Vlad Voiculescu, într-un răspuns pentru „Adevărul”.

Liderul filialei a refuzat să dea detalii cu privire la sesizarea pentru excluderea viceprimarului din Sectorul 6. „Aș prefera să nu mă pronunț înainte să avem ședința de Birou Municipal în această seară. Aștept să aud și eu argumentele de o parte și de cealaltă”, a mai transmis Vlad Voiculescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite