Eurodeputat USR, noi acuzații la adresa lui Drulă: O lipsă de viziune într-un an crucial

0
Publicat:

Europarlamentarul Vlad Gheorghe și-a acuzat colegii din actuala conducere a Uniunii Salvați România (USR) pentru felul cum gestionează plecarea Elenei Lasconi din partid, și faptul că au declarat că vor merge înainte și fără ea, în timp ce președintele formațiunii, Cătălin Drulă, și alți membri cu care ar împărți aceiași viziune, rămân în funcții.

Vlad Gheorghe: Important e să rămână în funcții Cătălin Drulă FOTO Facebook Vlad Gheorghe
Vlad Gheorghe: Important e să rămână în funcții Cătălin Drulă FOTO Facebook Vlad Gheorghe

„O lipsă de viziune îngrijorătoare într-un an crucial pentru România și pentru Europa. "USR o să meargă înainte oricum” - asta e singura strategie politică a "stăpânirii" partidului în care și-au pus speranța și încrederea sute de mii de români. Este echivalentul unei trădări. Pentru ce? Nicidecum pentru valori sau misiunea pe care ne-am asumat-o împreună în 2016, misiunea pentru care am primit voturile românilor. Nu, este vorba despre dorința unora - aceiași, mereu aceiași - de a se agăța de liste, de funcții, de putere cu orice preț. Doar că prețul de acum nu va fi plătit doar de USR, ci și de românii onești care se întreabă dezamăgiți și cu lehamite dacă mai au cu cine vota în 2024”, a scris europarlamentarul Vlad Gheorghe pe pagina sa de Facebook, afișând și o fotografie împreună cu Elena Lasconi.

Europarlamentarul a criticat felul cum USR a gestionat plecarea din partid a lui Nicușor Dan și a Elenei Lasconi, în timp ce „Cătălin Drulă și prietenii care nu comentează” rămân în funcții.

„Sigur că orice partid merge mai departe și nu stă într-un singur om. USR a tratat la fel plecarea lui Nicușor Dan. Tratează la fel eventuala plecare a Elenei Lasconi. A tratat la fel demisiile tuturor celor scârbiți de ceea ce a ajuns USR - cei care au plecat singuri și n-au fost eliminați "de sus" pentru lezmajestate. Important e să rămână în funcții Cătălin Drulă și prietenii care nu comentează, că sigur le dăunează. Ăsta a ajuns să fie crezul USR, din păcate pentru toate colegele și colegii care încă muncesc pentru schimbarea în bine a țării ăsteia, încă luptă împotriva corupției, încă se zbat într-un partid pe care îl vor altfel, așa cum li s-a promis, așa cum au promis la rândul lor familiei, prietenilor, vecinilor, colegilor când le-au cerut semnături și voturi. Nu vă mai pasă chiar deloc, Cătălin Drulă și colegii de "viziune"?”. a conchis europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Demisii din funcții

Uniunea Salvați România s-a confruntat recent cu două demisii, după ce primărița din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, și-a dat demisia din funcția de vicepreședintă a USR Argeș, dar și cea a Ancăi Sawaya, una dintre fondatoarele USR Diaspora și șefă a USR Franța.

Iar purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu a motivat că demisia Elenei Lasconi din Biroul Judeţean al USR Argeş a venit pentru că ”probabil aceasta doreşte să se concentreze pe proiectele de primar”.

Orice partid din care pleacă un om bun este afectat, nu mi-aş dori niciodată să plece Elena şi niciunul din colegii valoroşi care trag în partidul ăsta, dar realitatea este că o să se întâmple. Unii o să mai plece, unii o să mai vină, asta este dinamica în orice partid, nu suntem nici primul partid nici ultimul din care pleacă sau vin oameni. Mi-aş dor să rămână alături de noi, am construit frumos până acum şi cred că putem să o facem în continuare”, a spus Ionuţ Moşteanu afirmând că ”USR o să meargă înainte oricum”, a afirmat luni, Moşteanu , la Prima News.

Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu și candidat la șefia USR București în urmă cu trei ani care a criticat conducerea partidului și afirmat că:  „Tot apărătorul democrației și al alegerilor libere (n.r. - aluzie la Cătălin Drulă) a anulat alegerile interne USR din 2023, ca nu cumva să piardă controlul unui partid condus haotic sau ca nu cumva Vlad Voiculescu, care nu mai are nicio treabă cu Bucureștiul și cu Filiala București, să piardă poziția de președinte al filialei, sau alții ca el“.

Surse politice din interiorul USR au precizat pentru „Adevărul“ că sunt mari probleme și în unele organizații unde, la ultimele alegeri, acestea au obținut un număr mare de voturi. La București e un conflict mocnit între „nicușoriști“ (adică persoane care au plecat la drum alături de Nicușor Dan, acum 8 ani) și cei văzuți ca fideli grupului Voiculescu-Drulă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite