Scandal Ciolacu-Ghinea pe tema PNRR. „În Guvern proiectul PNRR nu există” / „Nu există nimic dincolo de privirea bovină” VIDEO

0
Publicat:

Tema PNRR încinge iar spiritele, după ce premierul Marcel Ciolacu a afirmat luni că nu există proiectul în Guvern. Replica a venit de la Cristian Ghinea (USR), fost ministru coordonator al scrierii planului, care i-a adresat mai multe cuvinte dure.

Ciolacu iar nu găsește PNRR-ul, iar Ghinea îi răspunde nervos Foto Colaj Adevărul, Inquam Photos
Ciolacu iar nu găsește PNRR-ul, iar Ghinea îi răspunde nervos Foto Colaj Adevărul, Inquam Photos

Vom vedea execuţia bugetară şi, în funcţie de asta, vom hotărî cum vom proceda. Eu cred că adevărata provocare anul viitor va fi această scădere a impozitării muncii. Am promis foarte clar că nu vom veni cu impozite noi. Deci nu vom merge în oglindă cu impozitarea capitalului. Acel lucru sunt ferm convins că se va face în reforma fiscală trecută în PNRR, nu de către Ciolacu. Eu nu am ştiut, la fel ca şi dumneavoastră”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat luni la Parlament cum şi ce va fi făcut privind taxarea muncii, de anul viitor.

Șeful Guvernului a adăugat că nu există proiectul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în Guvernul României, atunci când a cerut să îi fie pus documentul la dispoziţie.

Ca să vă mai spun un lucru, am dat şi eu căutare la prim-ministrul României să mi se pună şi mie PNRR-ul la dispoziţie. Nu există. Dacă dumneavoastră aţi mai auzit aşa ceva – în Guvernul României proiectul PNRR nu există. Astfel de oameni s-au ocupat de banii dumneavoastră”, a completat liderul PSD.

Ghinea: PNRR e pe site

Cristian Ghinea, fost ministru al Investițiilor și Fondurilor Europene, i-a transmis unde poate găsi PNRR-ul, într-un limbaj dur. „Putem afirma cu certitudine că Marcel Ciolacu e un prost. Tocmai a zis la presă că nu găsește PNRR-ul. Cu aerul ăla jovial, de tablagiu care știe misterele universului, dar nu le zice. De fapt, nu există nimic dincolo de privirea bovină. Omul chiar e atât de prost cum pare. PNRR e un document care e pe site-ul MIPE, cum a fost mereu.  De altfel, acum o lună se lăuda că a trimis la Bruxelles propunerea de revizuire a PNRR. Adică a revizuit ceva ce nu găsește? Cum?  Înțeleg că poți fi vrăjit de propria propagandă, dar totuși există o limită, unde minciuna devine prostie flagrantă”, i-a transmis fostul ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite