Doi consilieri locali PNL Sector 1 demisionează și acuză conducerea filialei că ar viza protejarea lui Armand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali PNL Sector 1 Dan Podaru şi Adrian Oianu și-au anunțat demisia de onoare din Consiliul Local şi din poziţia de membri ai Partidului Naţional Liberal. Cei doi au anunțat și lansarea unei noi platforme politice locale, adaptate la nevoile reale ale sectorului. 

Dan Podaru și Adrian Oianu Foto Facebook
Dan Podaru și Adrian Oianu Foto Facebook

Dan Podaru și Adrian Oianu îşi motivează demisia argumentând că preşedintele interimar al PNL Sector 1, George Tuţă, numit în această funcţie în decembrie 2023, „a impus o politică de partid inacceptabilă, punând o presiune nejustificată” asupra consilierilor locali și invocă o obligaţie de a vota „un proiect ilegal, lipsit de toate avizele necesare”, care prevedea reconstruirea Pieţei Matache.

„Deşi am avertizat, împreună cu Adrian Oianu, conducerea partidului asupra acestei nelegalităţi, preşedintele interimar al PNL Sector 1 a ignorat semnalele noastre", arată cei doi consilieri liberali într-o postare comună pe Facebook, în care menționeazză și că li s-a interzis să reacţioneze în vreun fel la „acuzaţiile nefondate” lansate în spaţiul public de Clotilde Armand, potrivit căreia consilierii locali ar vota doar proiecte de Consiliu „exclusiv în interes personal”.

„Prin poziţia sa, Tuţă ne-a obligat să acceptăm tacit alegaţiile lui Clotile Armand şi a generat un grav atentat la imaginea PNL şi a consilierilor locali. Efectele acţiunilor sale se vor cuantifica în rezultatul alegerilor viitoare. Aceeaşi conducere interimară ne-a interzis să informăm în legătură cu plângerile penale sau alte tipuri de demersuri legale îndreptate împotriva primarului Sectorului 1, demersuri pe care, în calitatea noastră de consilieri locali, suntem îndreptăţiţi să le transmitem instituţiilor statului. Această formă de cenzură şi de non-combat politic reprezintă o îngrădire a dreptului la libera exprimare a consilierilor şi a obligaţiei de a informa în mod transparent cetăţenii în legătură cu acţiunile şi neregulile care au loc la nivelul primăriei", au mai transmis consilierii.

Dan Podaru şi Adrian Oianu au mai adăugat că actualul preşedinte interimar PNL Sector 1, George Tuţă, ajuns în această funcţie „printr-un joc politic” și că „a impus o manieră de lucru nedemocratică, prin care a încercat să-şi impună punctul de vedere nesocotind experienţa şi poziţiile” consilierilor locali cu privire la realităţile existente la nivelul primăriei.

„Am candidat din partea PNL pe lista de consilieri locali, punându-mi experienţa şi imaginea personală în slujba acestei formaţiuni politice, deoarece am considerat că PNL este un partid al dialogului şi libertăţii de exprimare. Realitatea prezentă arată însă că PNL Sector 1 a renunţat la toate aceste principii şi consider că noua abordare este total inacceptabilă. Personal, refuz orice strategie, înţelegere politică sau troc politic care urmăreşte protejarea actualului primar, Clotilde Armand. (...) Acest demers urmăreşte să transforme consilierii locali în nişte marionete mute la neregulile orchestrate de Clotilde Armand şi blochează orice posibilitate a noastră de a informa cetăţenii cu privire la ceea ce se întâmplă în primărie”, au mai transmis consilierii, susținând că de la venirea sa la conducerea PNL Sector 1, George Tuţă i-a somat în repetate rânduri să nu mai vorbească în apariţiile publice despre „activitatea dezastruoasă” a primăriţei Clotilde Armand.

Cei doi au anunțat că vor lansa o nouă platformă politică locală, „adaptată nevoilor reale” ale Sectorului 1, în perspectiva alegerilor din acest an.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite